Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Γιά όλα τα μοναχοπαίδια!!! Μοναχοπαίδι: το να είσαι η μοναδική αγάπη των γονιών σου κουβαλάει και πόνο

Μοναχοπαίδι: το να είσαι η μοναδική αγάπη των γονιών σου κουβαλάει και πόνο

Τα στερεότυπα για τα μοναχοπαίδια είναι πολλά. Από το ότι είναι κακομαθημένα και εγωκεντρικά μέχρι το ότι έχουν πάρει όλη την αγάπη των γονιών τους και άρα είναι ισορροπημένα και με αυτοπεποίθηση.
Πρόκειται για απόψεις που έχουν βάση (ενδεχομένως να έχουν κι εν μέρη δίκιο), αλλά στην πραγματικότητα, τα μοναχοπαίδια είναι απλώς παιδιά. Κι όπως όλα τα παιδιά, έχουν τη δική τους μοναδική προσωπικότητα και τη δική τους ιστορία.

Το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί  είναι πως έχουν την αγάπη της μαμάς και του μπαμπά κατ' αποκλειστικότητα. Αυτή η αγάπη, όμως, παρά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, μπορεί να γίνει και αβάσταχτη. 

"Βροχή" καταγγελιών στον ΔΙΔΕ Πειραιά για τις διώξεις!

"Βροχή" καταγγελιών στον ΔΙΔΕ Πειραιά για τις διώξεις!Δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ αλλά και και μαθητές καταγγέλλουν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά

Το σήριαλ των διώξεων από τον ΔΔΕ Πειραιά Διονύσιο Αναστασόπουλο δεν έχει τέλος. Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» με τη δίωξη επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά ο εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας που παραπέμπεται στο πειθαρχικό, γιατί «τόλμησε» σε άρθρο να ασκήσει κριτική στις προγραμματικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας και ο εκπαιδευτικός Νεκτάριος Χατζηανδρέου, επειδή άσκησε σε άρθρο του κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Παραπομπή, επειδή άσκησε κριτική στην παραπομπή του δηλαδή.

“Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα”. (Με αφορμή την δολοφονία του Ι. Καποδίστρια που έγινε σαν σήμερα (27/09)το 1831).

 Του Γ. Γ.   

Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα
και βλόγα το Φονιά, βρίζε το θύμα!

Κώστας Βάρναλης 


Δεν είναι απλώς ότι η Ιστορία γράφεται από τους νικητές, όπως έλεγε ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αλλά είναι και τόσο  χοντροκομμένα  τα  μυθεύματα που μας σερβίρουν –κάποιοι μάλιστα που επικαλούνται τον τίτλο του «ιστορικού»- που μόνο αγανάκτηση σου προκαλούν.

Απο το τουιτερ!!!

Σουπερμαριο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καλησπέρα σε όλους.

 Με ρωτάτε πολλά παιδιά κάθε μέρα τι έγινε με τα ζώα, αν τα μάζεψε κάποιος μετά από τόσες μέρες και τι γίνεται με την βροχή που λένε ότι θα ρίξει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή.