Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Η λατρεία του Μητσοτακέικου προς τον "μεγαλειότατο" (Βίντεο)


Δεν τόλμησε η κυβέρνηση να προβεί σε τέτοια πρόκληση και να κάνει την κηδεία του έκπτωτου   βασιλιά Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, όπως ζητούσε η οικογένεια του αποθανόντος προκαλώντας θλίψη σε υπουργούς, όπως στον Θάνο Πλεύρη και Στέλιο Πέτσα, ενώ παράλληλα δημιούργησε μελαγχολία σε κυβερνητικά στελέχη ανάμεσα στα οποία και η προερχόμενη από το ΛΑΟΣ Φερονίκη (Νίκη) Τζαβέλλα γιατί δεν "τιμήθηκε" όπως του άξιζε ο "μεγαλειότατος".

Τώρα τι ακριβώς συνέβει και υπήρξε αυτή η κατάληξη, αν δηλαδή έβαλαν βέτο οι Καραμανλικοί επικαλούμενοι ότι δεν ταιριάζει στην ιστορία της παράταξης να κηδευτεί ο Γκλύξμπουργκ σαν αρχηγός κράτους, όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο, δεν γνωρίζουμε. 
(Μας άρεσε πάντως η ειρωνική παρέμβαση χρήστη του twitter που αναφέρει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει προηγουμένως γνωμάτευση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισ. Ντογιάκο, για το πώς έπρεπε να διεξαχθεί η τελετή της κηδείας).

Oυστ, χουντοβασιλικοί κοπρίτες!

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Εξερράγη ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Ανάπτυξης του Μητσοτάκη, όταν του είπαν ότι ο Κοκός Γλίξμπουργκ έκανε αγωγή και πήρε λεφτά από το ελληνικό δημόσιο: «Συγγνώμη, άμα σου πάρουν τα σπίτια εσένα δεν θα πας στο δικαστήριο; Τι λέτε τώρα; Του πήραν τα σπίτια του παππού του και δεν θα πάει στο δικαστήριο;». 

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023


Οι νέοι «Πάτσηδες» της ΝΔ - 420 αναθέσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε 40 μήνες - Οι ημέτεροι της Νέας Δημοκρατίας ευημερούν με δημόσιο χρήμα.


O δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ένα από τα πρώτα θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών στην τοποθέτηση που έκανε στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, η οποία ασχολήθηκε με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, έβαλε τίτλο στην σημερινή νεοδημοκρατική διακυβέρνηση: «Αυτό δεν είναι κράτος, αλλά παρακράτος!». Αστικό κράτος σε ακροδεξιά έκδοση θα λέγαμε εμείς.

Με τόσες γίδες στην πλάτη που συλλαμβάνονται τα στελέχη της Ν.Δ., τελικά ο Μητσοτάκης θα εισηγηθεί επίδομα κτηνοτρόφου!


Τελικά με τόσους βουλευτές που έχει ο Μητσοτάκης στο κοινοβουλευτικό μαντρί της Ν.Δ και οι οποίοι πιάνονται συνεχώς με γίδες στην πλάτη, ο πρωθυπουργός εκτός από αγροτικές επιδοτήσεις που λαμβάνει μέχρι σήμερα, θα αιτηθεί και τα επιδόματα που παίρνουν οι κτηνοτρόφοι.

Η πλάκα είναι ότι οι

Αν υπήρχε ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες του ...

 


Αν υπήρχε ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες του, σίγουρα θα ζήλευαν τις επιδόσεις που έχουν τα γαλάζια αρπακτικά. Τελικά, όπως πάμε, πρέπει να καθιερώσουμε ενότητα με τίτλο: "Οι σημερινές λοβιτούρες των αρίστων"

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Το κίνημα των Καταλήψεων 1990-91 και η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα 8 Γενάρη 1991 Γιά να μην ξεχνάμε!!!

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Ο χειμώνας του 1990-91 σηματοδοτείται από την «άνοιξη» των μαθητικών καταλήψεων. Η εξέγερση ξεκίνησε από την περιφέρεια, την Κρήτη και την Κέρκυρα το 3ο δεκαήμερο του Νοέμβρη, και εξαπλώθηκε σ’ όλη την Ελλάδα.

Στις 22/11/1990 δημοσιεύονται στο Φύλλο της «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ) τα Π.Δ. του Υπουργού Παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλου για την οργάνωση και λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.1 Το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων αυθεντικό και αυθόρμητο με τα περισσότερα σχολεία όχι να εγκαταλείπονται, αλλά να μετατρέπονται με ολοήμερη περιφρούρηση από τη συντριπτική πλειονότητα των μαθητών για περίπου δυο μήνες σε κέντρα αγώνα. Ειδικότερα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη πραγματοποιούνται μαζικά και ενθουσιώδη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια συλλαλητήρια με συνθήματα που χαρακτηρίζονται για την καυστικότητα και το χιούμορ τους.

ΚΑ'Ι'ΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

''ΝΥΧΤΩΣΕ ΝΥΧΤΑ''_Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας