Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Η λατρεία του Μητσοτακέικου προς τον "μεγαλειότατο" (Βίντεο)


Δεν τόλμησε η κυβέρνηση να προβεί σε τέτοια πρόκληση και να κάνει την κηδεία του έκπτωτου   βασιλιά Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, όπως ζητούσε η οικογένεια του αποθανόντος προκαλώντας θλίψη σε υπουργούς, όπως στον Θάνο Πλεύρη και Στέλιο Πέτσα, ενώ παράλληλα δημιούργησε μελαγχολία σε κυβερνητικά στελέχη ανάμεσα στα οποία και η προερχόμενη από το ΛΑΟΣ Φερονίκη (Νίκη) Τζαβέλλα γιατί δεν "τιμήθηκε" όπως του άξιζε ο "μεγαλειότατος".

Τώρα τι ακριβώς συνέβει και υπήρξε αυτή η κατάληξη, αν δηλαδή έβαλαν βέτο οι Καραμανλικοί επικαλούμενοι ότι δεν ταιριάζει στην ιστορία της παράταξης να κηδευτεί ο Γκλύξμπουργκ σαν αρχηγός κράτους, όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο, δεν γνωρίζουμε. 
(Μας άρεσε πάντως η ειρωνική παρέμβαση χρήστη του twitter που αναφέρει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει προηγουμένως γνωμάτευση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισ. Ντογιάκο, για το πώς έπρεπε να διεξαχθεί η τελετή της κηδείας).

Εμείς, λοιπόν. περιοριζόμαστε σε μια ιστορική υπενθύμιση των ισχυρών φιλικών δεσμών της βασιλικής οικογένειας με το Μητσοτακέικο. 

Παρακάτω παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο στο οποίο  Κώστας Μητσοτάκης σε άπταιστα γερμανικά είχε προτείνει την επαναφορά του βασιλιά στην Ελλάδα εν μέσω της χούντας, και την δημιουργία κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και με την συμμετοχή "όλων των υγειών πολιτικών δυνάμεων πριν βεβαίως των κομμουνιστών".

Την ίδια "λατρεία" για τον "βασιλικό θρόνο" την έδειξε έμπρακτα ο γεννήτορας του Κυριάκου και αργότερα. με το "ριφιφί" στο Τατόι το 1991. 

Από την στιγμή που εκλέχθηκε πρωθυπουργός, ο Κώστας Μητσοτάκης, το 1990, φρόντισε με δικούς του μηχανισμούς και εκπροσώπους της τέως βασιλικής οικογένειας, με επικεφαλής τον ναύαρχο Σταυρίδη, να συγκεντρωθεί όλη η κινητή περιουσία της τέως βασιλικής οικογενείας από όλα τα ανάκτορα στο Τατόι, σε ένα συγκεκριμένο χώρο. 

Ετσι, λοιπόν τον Φλεβάρη του 1991 έγινε το μεγάλο ριφιφί. Με την βοήθεια όλου του κρατικού μηχανισμού που έλεγχε ο Μητσοτάκης, έξι τεράστιες νταλίκες πήγαν στο Τατόι και φόρτωσαν όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που υπήρχαν, το βάρος των οποίων έφτανε τους 32 τόνους (!) όπως είχε γραφτεί τότε, και τον οποίων η αξία ήταν ανυπολόγιστη! Εφτασαν στον Πειραιά όπου τους ανέμενε πλοίο με αναμμένες μηχανές και τα κλοπιμαία φυγαδεύτηκαν στην Αγγλία.   

Να προσθέσουμε ότι μετά απ' αυτή την εξέλιξη είχε δημιουργηθεί πολιτικός σάλος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ που ήταν ευνοϊκά διακείμενα σ' αυτή να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο ολκής». Φυσικά από κανέναν δεν ζητήθηκαν ποινικές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου