Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Oυστ, χουντοβασιλικοί κοπρίτες!

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Εξερράγη ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Ανάπτυξης του Μητσοτάκη, όταν του είπαν ότι ο Κοκός Γλίξμπουργκ έκανε αγωγή και πήρε λεφτά από το ελληνικό δημόσιο: «Συγγνώμη, άμα σου πάρουν τα σπίτια εσένα δεν θα πας στο δικαστήριο; Τι λέτε τώρα; Του πήραν τα σπίτια του παππού του και δεν θα πάει στο δικαστήριο;». 

Και που τα βρήκε τα σπίτια ο παππούς του Κοκού; Τα κουβάλησε με κοντέινερ από τη Δανία; ‘Η τα απέκτησε με τον ιδρώτα του προσώπου του; Ακόμα πουλάνε σε δημοπρασίες πολύτιμα αντικείμενα που σήκωσαν κρυφά από το Τατόι. Ακόμα και αρχαία. Αλλά έτσι ήταν πάντοτε τα μοναρχοφασιστικά και στη συνέχεια χουντοβασιλικά κοπρόσκυλα. Αλύχταγαν και δάγκωναν σαν ύαινες, επιβάλλοντας τη σιωπή του τρόμου στον ελληνικό λαό. Σήμερα που δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, μόνο αλυχτάνε.

Ο Βορίδης δεν μασάει τα λόγια του

Ο τσεκουροφόρος νεοφασίστας Βορίδης δεν μασάει τα λόγια του: «Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και ο θάνατός του κλείνει έναν σημαντικό κύκλο που καθόρισε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του». Αφιερώνεται εξαιρετικά σε εκείνους που πήραν τον εκλεκτό του Παπαδόπουλου και του Λεπέν και τον ξέπλυναν (με πολλά νερά) για να τον εμφανίσουν ως… δημοκρατικό κοινοβουλευτικό άνδρα της… Κεντροδεξιάς.


   

Αλεξία πάρε θέση


Παιδικές μνήμες είν’ αυτές, μένουν. Δεν θυμάμαι πού το είχαμε ακούσει, αλλά εννιάχρονα παιδιά φωνάξαμε στο γήπεδο της επαρχιακής μας κωμόπολης «Αλεξία πάρε θέση». Μας πήραν στο κυνήγι οι πατεράδες μας, γιατί δεν ήθελαν πολύ οι ρουφιάνοι να το σφυρίξουν στους μπάτσους, ότι «τα κουμμούνια» (οι πατεράδες μας) μάθαιναν στα παιδιά τους αντεθνικά συνθήματα που ειρωνεύονταν την οικογένεια του άνακτος. 

Ηταν Ιούλης του 1965, η πρωτότοκη κόρη του Κοκού μόλις είχε γεννηθεί και οι διαδηλωτές στα Ιουλιανά, εκτός από πλάκες πεζοδρομίου έσπαγαν και πλάκα, φωνάζοντας «Αλεξία πάρε θέση». Κάπου τ’ ακούσαμε κι εμείς και παραλίγο να στείλουμε τους «χαρακτηρισμένους» πατεράδες μας στην αστυνομία «δι’ υπόθεσίν των». 

Κι εκεί που το θυμήθηκα, λέω να γκουγκλάρω για να δω τι κάνει αυτή η ψυχή η Αλεξία. Είναι λέει παντρεμένη μ’ έναν ισπανό αρχιτέκτονα (εμείς την πληρώσαμε την καλή προίκα που πρέπει να «έφαγε» κι αυτός) και έχει τρία παιδιά, την Arrietta Morales y de Grecia, την Ana-Maria Morales y de Grecia και τον Carlos Morales y de Grecia. Δηλαδή, ακόμα και τα παιδιά της Αλεξίας φέρουν βασιλικούς τίτλους «της Ελλάδος». Ε, άει στο διάολο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου