Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Κυλινδρόμυλος εξουσίας

Εντέλει, εκτός από τα μόνιμα υποζύγια φορολογικών βαρών, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, σταθερούς αιμοδότες των δημοσίων εσόδων, που πληρώνουν πάντα τη νύφη και βολεύονται με market pass και άλλα κομπογιαννίτικα γιατροσόφια, η Ν.Δ. του Μητσοτάκη, άλλοτε νομίμως, άλλοτε νομιμοφανώς, άλλοτε με «γκρίζες» διαδικασίες («γκρίζο» είναι το χρώμα χρήματος που δεν αποδεικνύεται, καμουφλάρεται κανονικότατα) κατόρθωσε το μέγα σε σύλληψη και εφαρμογή κατόρθωμα να υπαγάγει στις κατηγορίες «κολλητών» και «ημετέρων», τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο πολίτες, δυνάμει ψηφοφόρους.

Πανελλαδικές 2023: Τι κρύβει η συζήτηση για την ευκολία ή την δυσκολία των θεμάτων στις εξετάσεις

 

Πέρα από τις "βεβαιότητες" των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Εύκολα ή δύσκολα θέματα; «Στρατιές» αριστούχων ή «σφαγή» των υποψηφίων; Τις τελευταίες δεκαετίες οι τίτλοι που περιγράφουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα AEI κινούνται στις δύο άκρες ενός εκπαιδευτικού «εκκρεμούς» που προβάλλει τα θέματα των εξετάσεων ως φορείς σωτηρίας ή απώλειας.

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Επώνυμα ρούχα, ανώνυμοι θάνατοι Προκλητική επίδειξη του πλούτου στην ελληνική βουλή – Σε εργατικό ατύχημα στο Πέραμα σκοτώθηκε ένας εργάτης και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο

Δυστύχημα στο Πέραμα: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα και  κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - ertnews.gr Ο πολλαπλασιασμός της απάτης - Δρόμος της Αριστεράς  Κοστούμια ραμμένα κατά παραγγελία, λαμπερά φορέματα φτιαγμένα στο χέρι, τσάντες και παπούτσια επώνυμων σχεδιαστών. Οι εκλεγέντες βουλευτές φόρεσαν τα καλά τους και το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου πήγαν στη Βουλή να ορκιστούν για τη μονοήμερη θητεία τους. Γέλια, φιλοφρονήσεις, κομπλιμέντα σε μια πρωτοφανή επίδειξη πλούτου από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού – υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτό ήταν το γενικό κλίμα. Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 29 Μαΐου, στο Πέραμα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μια προπέλα καταπλάκωσε τρεις εργάτες, με αποτέλεσμα ο ένας να σκοτωθεί και οι άλλοι δύο να τραυματιστούν βαριά…

Πόσο χειρουργείο αντέχεις: Τρία ματς πρωταθλήματος, ισάριθμες φορές τον «τεμάχισαν» στον πόντο!

Μία φορά μπορεί να είναι τυχαία. Δεύτερη ίσως και όχι. Η τρίτη όμως δεν είναι τύχη. Είναι ψυχολογικό πρόβλημα; Είναι άγχος; Σίγουρα δεν είναι συγκυρία. Δεν μπορεί ο χειρότερος Παναθηναϊκός της ιστορίας να έχει κοντράρει τον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, τρεις φορές στο πρωτάθλημα και η τελική απόχρωση να είναι... γκρίζα.