Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Πρώτη νίκη Ζαραλίκου κατά Twitter – Προσωρινή διαταγή υπέρ του ηθοποιού

Από  adminlaw

Φρένο στο «διωγμό» του Χριστόφορου Ζαραλίκου από το Twitter έβαλε με προσωρινή διαταγή του το Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συζητήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του γνωστού ηθοποιού κατά της εταιρείας, η οποία τους τελευταίους μήνες έκλεισε δύο λογαριασμούς του.

ΣΑΜΠΟΤΑΖ: Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του 20/20 για την πανδημία - Δείτε το teaser (video)

ΝΑΖΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ ???

Με μια ανοιχτή επιστολή- κατάθεση καρδιάς ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, 11 χρόνια μετά την βάναυση επίθεση των μαύρη εναντίον του που τον άφησε ολικά κωφό, φωνάζει το δίκιο του, αναζητώντας δικαίωμα. Η δικαιοσύνη καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ δυο χρόνια πριν, το δημόσιο που χρησιμοποιεί νόμους που ίσχυαν επί Κατοχής και Γκεστάπο, προσέφυγε κατά της απόφασης, πριν έξι μήνες έγινε η δίκη στο Εφετείο και το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει να “πολεμά” για να κρατηθεί η κρατική κανονικότητα της καταστολής. Ο Μανώλης Κυπραίος μας χρειάζεται δίπλα του…

Γράφει:

Συνέπεια και ασυνέπεια σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, του Gilbert Achcar

Συνέπεια και ασυνέπεια σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

του Gilbert Achcar

Ας φανταστούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στη Βενεζουέλα, όπως σκέφτονταν να κάνουν για λίγο καιρό υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, και ότι η Ρωσία αποφάσισε να προμηθεύσει

Δημήτρης Μυστακίδης - Θεσσαλονίκη (καινούργιο τραγούδι του Δημητρη Μυστακιδη με στίχους "μαχαίρι",ακούστε το και σκεφτείτε)

Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκα στον Εύοσμο τον Μάρτη του εβδομήντα
Στη Σαλονίκη δυτικά το πρώτο φως μου είδα
Στη φάμπρικα ο γέρος μου, η μάνα μου στο σπίτι
Και η μόνη αγωνία τους να μη με πουν αλήτη

Ο κόσμος και η γειτονιά την είχανε στημένη
Στο πρώτο παραστράτημα την είχαμε βαμμένη
Πατριαρχία και σεξισμός ήτανε δεδομένα
Η Αγία Οικογένεια καλά τα είχε κρυμμένα

Ρημάδια τα σχολεία μας, οι δρόμοι μες στις λάσπες
Μα Κυριακές στην εκκλησιά μάς στέλναν οι μανάδες
Η χούντα είχε πέσει μα δεν ήξερα γι’ αυτό
Γι’ αυτά δεν μας μιλούσανε στο κατηχητικό

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Πορτοσάλτε: Πλήρης δημοσκοπική κατάρρευση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Η άποψη μας για τις λεγόμενες μετρήσεις του εκλογικού σώματος και τα αποτελέσματα ως προς την πρόθεση ψήφου του, είναι πάγια. Είναι "εργαλεία" που η μόνη τους σκοπιμότητα είναι η χειραγώγηση της λεγόμενης κοινής γνώμης. (Ακόμα και σε χώρες όπου οι δημοσκοπικές εταιρείες δεν έχουν τόσο απροκάλυπτες εξαρτήσεις από το πολιτικό σύστημα, όπως εδώ, πάλι τα αποτελέσματα τους είναι προβληματικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής στην Γαλλία. Το μεγαλύτερο δημοσκοπικό ποσοστό που συγκέντρωνε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν ήταν 17,5%  και τελικά έλαβε το 21,95%).

Δυο χρόνια χωρίς τον Περικλή ...

Η κρατική Εκκλησία είναι πάντοτε στο πλευρό του δημίου -υπάλληλος του κράτους είναι και αυτός- και ποτέ στο πλευρό του θύματος, που είναι μια κάποια παραλλαγή του Σατανά και ως εκ τούτου η τιμωρία του είναι δίκαιη ...  Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με τη Ρωμαιοκαθολική, έχει δείξει τέτοιο σκοταδισμό στα λαϊκά δρώμενα που συγκρίνεται μόνο με τους φονταμενταλιστές του ακραίου Ισλάμ.

Περικλής Κοροβέσης

Συμπληρώνεται σήμερα δυο χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ Προσοχή γιατί ένα διεφθαρμένο δικαστικό κράτος θα εκτελεί εντολές

Το πρόβλημα της χώρας εδώ και δεκαετίες είναι η διαφθορά. Και διαφθορά υπάρχει γιατί μπορεί να αναπτύσσεται ατιμώρητη με ευθύνη παραγόντων της Δικαιοσύνης.

Το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα, δεν είναι το πρώτο που συγκαλύπτεται και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι ούτε το τελευταίο. Το σκάνδαλο της Siemens, (θυμίζω ότι η Οικογένεια Μητσοτάκη δεν είχε ούτε αγέννητο παιδί που να μην έχει γαλουχηθεί στα πάρε δώσε με τον γερμανικό κολοσσό), έκλεισε με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που έκλεισε η Novartis. Οι πρωταγωνιστές του, φυγαδεύτηκαν απροκάλυπτα από τους κυβερνώντες, ενώ υπήρξαν και πάλι διάφορα νομικά τερτίπια για να μην δικαστούν.

Αν υπήρχε Κόλαση, θα καίγονταν οι άθλιοι δεξιοί

Γράφει ο mitsos175

Ήταν που είχαν κεσάτια οι παπάδες. «500.000.000,00 ευρώ κοινοτικών χρηματοδοτήσεων κατευθύνθηκαν στο Άγιο Όρος» μας λέει το βλήμα ορθοδοξίας ή κάπως έτσι. Την ίδια στιγμή που οι τράγοι θησαυρίζουν, τα καθάρματα, οι δολοφόνοι της ΝΔ, θέλουν να κόψουν επιδόματα ανέργων! Να δούμε τι λέει ο κόσμος για τον πρώην ΟΑΕΔ.

MAKE THE ECONOMY SCREAM (Greek narration)(Δειτε το βραβευμένο ντοκυμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου)

 

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια προσωπική περιπλάνηση, από την Ελλάδα στις παραγκουπόλεις του Καράκας και από τα σύνορα της Κολομβίας πίσω στην Ευρώπη. 

Συνομιλώντας με γνωστούς οικονομολόγους, δημοσιογράφους και αξιωματούχους διεθνών οργανισμών ο Άρης Χατζηστεφάνου επιχειρεί να εξηγήσει ορισμένες από τις πιο «σουρεαλιστικές» εμπειρίες που βιώνει στο Καράκας. 

Γιατί η Βενεζουέλα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για την παραγωγή κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin;

 Πώς γίνεται η ισοτιμία στη μαύρη αγορά του εθνικού νομίσματος με το δολάριο να καθορίζεται από έναν λογαριασμό στο Instagram;

 Τελικά φταίει ο σοσιαλισμός ή μήπως ο καπιταλισμός για την οικονομική κατάρρευση της χώρας με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη;

Ενδιαφέρουσες αφωνίες από Στουρνάρα, Βενιζέλο, Σαμαρά και Αδωνη


Αναμενόμενο ήταν όλες αυτές ο εντυπωσιακές αποκαλύψεις που κάνει στην εφημερίδα του διευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης να θεωρηθούν ανύπαρκτες από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Δεν είναι όμως άκρως ενδιαφέρον ότι έχουν εξαφανιστεί όλα τα νεοδημοκρατικά στελέχη -ακόμα και ο λαλίστατος Αδωνις- τα οποία το δημοσίευμα τα παρουσιάζει εμπλεκόμενα στην δυσώδη αυτή ιστορία; 

Η άποψη μας είναι εκφρασμένη. Απ' τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα με το σκάνδαλο της Novartis, το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί αξιοσημείωτο είναι το πλήγμα που δέχεται ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός και γενικά το πολιτικό σύστημα. Εκτιμούμε ότι κανένα απ' τα λαμόγια που έχουν αναμιχθεί σ' αυτό το τεράστιο σκάνδαλο δεν πρόκειται να έχει καμιά επίπτωση.

Παρ' όλα αυτά αξίζει να διαβάσετε το κείμενο που έχει γράψει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του και το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο  Documento:  

Η αλητεία των Νέων Καρτέλ

Γράφει ο mitsos175

Στην Κατοχή είχαμε μικρούς και μεγάλους μαυραγορίτες. Μερικούς μικρούς, τα αναλώσιμα πιόνια, τους κρέμασαν για ξεκάρφωμα οι Γερμανοί, που βέβαια σ’ αυτούς οφείλονταν η μαύρη αγορά και στους δοσίλογους συνεργάτες τους.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα ΝΕΑ του κουμπάρου προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στα πιονάκια, για να γλυτώσει ο βασιλιάς κανίβαλος. «Υπάρχει καρτέλ στα σουβλάκια»! Μας λένε τα «λαγωνικά»!

«Δεν πάτε στο διάολο» λέω εγώ; Είδατε, τους μιλάω στον πληθυντικό, να ευχαριστηθεί κι η Λατινοπούλου. Όχι πως δεν υπάρχουν μικρά λαμόγια, που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, αλλά τις τιμές τις καθορίζουν τα μεγάλα αφεντικά, αυτά που έχουν χεσμένη την κυβέρνηση κι όλους τους υπόλοιπους.

Το φιάσκο με την παρέμβαση Ζελένσι στο κοινοβούλιο τους. και οι νεοδημοκράτες βουλευτές που μας παρουσιάζονται σαν βιασθέντες παρθένε

Σαν βιασθέντες παρθένες παρουσιάζονται αρκετοί νεοδημοκράτες βουλευτές μετά το κυβερνητικό φιάσκο με την παρουσία νεοναζί που συνόδευαν την παρέμβαση Ζελένσι στο κοινοβούλιο τους. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα -όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της "Αυγής¨- ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

 «Ο πρόεδρος της Βουλής, κ Τασόυλας πιάστηκε εξ απήνης από την επικοινωνιακή μηχανή Ζελένσκι που επιχείρησε να ξεπλύνει τους νεοναζί»

Βρήκαμε λύση για την οικονομική συμφορά που υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις μαύρες φούστες


 Μιας κι εχτές εκφράσαμε την συμπαράσταση μας για την οικονομική συμφορά που υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις μαύρες φούστες, αφού τα παγκάρια περνάν κεσάτια, σήμερα να του υποδείξουμε την σχετική λύση που βρήκαν οι καλόγεροι σ' αυτό το θέμα και την οποία μας γνωστοποιεί η Κυριακάτικη φυλλάδα του Μαρινάκη "Το ΒΗΜΑ".