Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ο τραμπισμός είναι ακόμα ζωντανός!

Ο τραμπισμός είναι ακόμα ζωντανός!Τάσος Τσακίρογλου

     Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές (Πέμπτη πρωί) δεν ήταν σαφές εάν ο Τζο Μπάιντεν είχε κατορθώσει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, ακόμα και σε περίπτωση ήττας του νυν προέδρου (πόσο μάλλον με νίκη του), το κίνημα το οποίο γιγαντώθηκε μαζί του και βγήκε από το περιθώριο της

Άντε στο διάολο φασίστες

Γράφει ο mitsos175

Λύσσαξαν οι ναζί εγκληματίες, τα γαλάζια λαμόγια και οι ηλίθιοι νεογιδοκράτες με την επέτειο της 17 Νοέμβρη. Τσούζει τα καθάρματα που έχουμε μνήμη, που θυμόμαστε τα ειδεχθή εγκλήματα και την αισχρή προδοσία των δεξιών αποβρασμάτων.
Η επέτειος της Αντίστασης στην ξενοκίνητη δικτατορία θα γιορταστεί από την πλειοψηφία και τα χουντικά σκουλήκια να πιούν ξίδι.

Αυτό που κάνουν δεν είναι καραντίνα, αλλά πραξικόπημα. Εκμεταλλεύονται μια τραγική κατάσταση που οι ίδιοι οι φασίστες νεοδημοκράτες δημιούργησαν. Το καλοκαίρι υποτάχθηκαν στις Γερμανικές αεροπορικές εταιρείες και δεν έκαναν κανένα απολύτως προληπτικό έλεγχο.
Είχαμε πει ακριβώς τι θα γίνει. Επρόκειτο περί εγκλήματος

svg%3E

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Φίλης: Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της Ιστορίας στον διχασμό

Φίλης: Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της Ιστορίας στον διχασμό
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, για όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους πρυτάνεις

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, με αφορμή την άθλια επίθεση κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, δρομολόγησε κατασταλτικά μέτρα μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και μίλησε για το «αριστερό προσωπείο» του φασισμού, επενδύοντας ξανά στη θεωρία των δύο άκρων.

Νέα μελέτη: Η ρύπανση του αέρα αυξάνει τους θανάτους από κορονοϊό κατά 9% στην Ελλάδα και 15% παγκοσμίως

     Σχεδόν ένας θάνατος στους 10 λόγω κορονοϊού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν είχε επιβαρύνει την κατάσταση ορισμένων ασθενών

   Η μακροχρόνια έκθεση των ανθρώπων στη ρύπανση της ατμόσφαιρας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη γερμανών επιστημόνων, οι οποίοι για πρώτη φορά έκαναν εκτιμήσεις για

ΟΛΜΕ προς Κεραμέως: Πρωτόγνωρη ενέργεια, στα όρια ιδιότυπου πραξικοπήματος

ΟΛΜΕ προς Κεραμέως: Πρωτόγνωρη ενέργεια, στα όρια ιδιότυπου πραξικοπήματοςΧρήστος Κάτσικας

      Βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν το Σάββατο 7 Νοέμβρη, ημέρα που το ΥΠΑΙΘ εγκαινιάζει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις εκλογές - παρωδία για τα Υ/Σ. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καθώς και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (ΔΔΕ και ΠΔΕ) επιμένουν σε μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά –τουλάχιστον– χρονικά ενέργεια, άκρως αντιδημοκρατική, αυταρχική που αγγίζει τα όρια ενός ιδιότυπου πραξικοπήματος.

Baby Shark Dance | Sing and Dance! | @Baby Shark Official | PINKFONG Son...

«Καρφιά» της ΕΣΗΕΑ για το «λουκέτο» στον «Φιλελεύθερο» και την ενίσχυση από τη «λίστα Πέτσα»

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» βάζει «λουκέτο» παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτήθηκε από τη λίστα Πέτσα, αποδεικνύοντας ότι δεν τέθηκαν σχετικές προϋποθέσεις για την ένταξη των ΜΜΕ στις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το κλείσιμο της εφημερίδας τονίζοντας

Ο Παζολίνι δεν ήταν ένας απλός σκηνοθέτης, ήταν ένας ποιητής της εικόνας (Πέθανε σαν σήμερα το 1975)

 

Της Π. Μ

Αιρετικός, προκλητικός, αντιφασίστας και ένας άμεσος εκφραστής της αλήθειας μέσα από ταινίες, όπως το "Ακατόνε", η "Μάμα Ρόμα", το "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον" και φυσικά το "Σαλό" ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι παραμένει για εμένα, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, όχι απλώς της πατρίδας του αλλά του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Ένας ποιητής του "υποκόσμου".

Οι ταινίες του είναι ουσιαστικά ένας ποιητικός, κυνικός κόσμος βυθισμένος στον ακραίο ερωτισμό και τα ανεξέλεγκτα πάθη.
Μοναδικές, ωμές,αιρετικές. Προκαλούσαν και προκαλούν μέχρι σήμερα αντιδράσεις κυρίως των φασιστών, αλλά και των θρησκόληπτων.

Ενα βίντεο που κάνει σμπαράλια την γελοία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σχετικά με το κρεσέντο μπατσάδικης βίας χτες στο Γαλάτσι


"Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού

Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο".

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από δημόσια καταγγελία που έκαναν 300 καλλιτέχνες, όταν ανακοίνωση της

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ενα τεράστιο "νόμιμο" σκάνδαλο. Η κυβέρνηση χαρίζει 2,5 δις ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα παίρνει τα σπίτια φτωχών ανθρώπων που τις οφείλουν 15.000 ευρώ!

Του Γ.Γ.

Μπήκαμε σε ένα σπιράλ εφιαλτικών καταστάσεων και δυστυχώς δεν πρόκειται να βγούμε απ' αυτό, όσο αφήνουμε άλλους να καθορίζουν την ζωή μας, να παίρνουν αποφάσεις για μας και οι οποίες είναι εναντίον μας.  

Η πανδημία επελαύνει και ο πρωθυπουργός μας φλομώνει στην κενολογία, σερβίροντας μας ψέματα με την σέσουλα.

Εκστρατεία για τη διάσωση της «βυζαντινής Πομπηίας»

Εκστρατεία για τη διάσωση της «βυζαντινής Πομπηίας»Απόστολος Λυκεσάς, Βασιλική Τζεβελέκου
      Το χρονικό της μάχης για τις αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, από το 2012 μέχρι σήμερα

   «Αυτή είναι ιστορία για να γραφτεί με το βελόνι στην κόχη του ματιού»

'Everywhere was collapsing': Turkey and Greece hit by powerful earthquake

Λευκάδα. Η εγκαταλελειμμένη Αμερικανική βάση "υπερκοριός" της εποχής του "Ψυχρού Πολέμου"

 

*Δεκαετίες 1960 - 1980 

Τότε ο πλανήτης είναι χωρισμένος στα δύο. φιλοαμερικανοί εναντίων φιλορώσων. Είναι η γνωστή ως περίοδος του ψυχρού πολέμου.