Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ



Ζητάν 325εκ. Ευρώ. Εμείς στα γρήγορα τους βρήκαμε 500!!!!- Αει στα τσακίδια καραγκιόζηδες

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/325-500.html

Αρνούνται να καταβάλουν ΦΠΑ δέκα ετών

Οι Γερμανοί αξιώνουν μειώσεις των χαμηλών συντάξεων και σφίξιμο του ελληνικού ζωναριού, την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως χρωστούν 500.000.000 ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος και αρνούνται να τα καταβάλουν!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ....
«Παρόν», από το 2001, η εταιρία «Διεθνείς Αερολιμένας Αθηνών», της οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ τον οποίο εισπράττει, έχοντας κατοχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα συμψηφισμού, χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος τέτοιου δικαιώματος.
Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τα 500.000.000.


Chris

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Scarface - The world is mine

The good the bad and the ugly - The best theme tune ever

Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walkin'

Marianne faithfull - Sister morphine

Manfred Mann's Earthband - father of day father of night

Manfred Mann - 'Spirit's In The Night' 1976

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κλείστε την TV για να δείτε τις ειδήσεις

Αληθινό ρεπορτάζ, άγνωστη έννοια για τα ελληνικά δελτία. Η Μαρία Μαργαρώνη του "Τhe Nation" και της "Guardian" μιλάει στο "DemocracyNow!" για την κατάσταση στην Ελλάδα. Subtitles: https://twitter.com/#!/ElianaVou - https://twitter.com/#!/Arhsx - Blogged at: http://goo.gl/6tozy - As shown at http://www.democracynow.org - H Μαργαρώνη είπε σε 10 λεπτά όσα δεν λένε όλα τα ελληνικά κανάλια μαζί σε 10 χρόνια δελτίων. Κλείστε ΣΚΑΙ, Mega, Καθημερινή κτλ, δείτε και διαβάστε ανεξάρτητα ξένα Μέσα

ΈΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΌΤΕΡΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ,Ο ΜΠΟΥΜΠΟΎΚΟΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΦΙΛΟΔΟΞΊΕΣ Ο ΜΩΡΟΦΙΛΌΔΟΞΟΣ!ΔΕΊΤΕ ΠΌΣΟ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΈΧΕΙ!

Γι' αυτό το βίντεο ζήτησε ΣΥΓΓΝΩΜΗ ο Άδωνις


Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Χαλυβουργών !!!Κατά τα άλλα ο μουσάτος πρόεδρος του σωματείου της Χαλυβουργίας είναι ΚΚΕ!!! ΈΛΕΟΣ!


Anonymous - Μήνυμα προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης


Πάγκαλος προδότης!Δεν το νοιάζει να εκχωρηθεί μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας!Συγχαρητήρια να ξαναψηφήσετε ΠΑΣΟΚ και όλα τα σκυλιά που αποτελούν αυτό το συνο


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΙΚΟ!


  Τώρα, τι περιμένατε να σας πούμε; Ότι υπάρχουν νόμοι σ' αυτή την ήδη διαλυμένη χώρα; Ε, δεν υπάρχουν και κάποιοι φροντίζουν να μας το θυμίζουν με κάθε τρόπο!

  Αναφερόμαστε στον άνθρωπο που κατάφερε να οδηγήσει το ALTER στα πρόθυρα του λουκέτου, να κλείσει εν ριπή οφθαλμού εφημερίδες και περιοδικά και να αφήσει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

  Σωστά καταλάβατε, για τον Κώστα Γιαννίκο λέμε, που φρόντισε να... λακίσει με το έτσι θέλω, για να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα που όφειλε στους εργαζόμενους.

  Ε, λοιπόν, τα κατάφερε πάλι να τσεπώσει -να "ενθυλακώσει", κατά την προσφιλή έκφραση του άσπονδου φίλου του Γιώργου Κουρή- ενα σεβαστό ποσό! Ήρθε σε συμφωνία με τους εκδότες της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'' Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκο, οι οποίοι εξαγόρασαν τον τίτλο του ΄'Κόσμου του Επενδυτή'' και τους υπόλοιπους τίτλους της εταιρίας του!

  Κι όλα αυτά, τη στιγμή που εκκρεμούν σε βάρος του διεκδικήσεις πολλών εκατομμυρίων, είναι υπόδικος για χρέη στο δημόσιο και άλλα πολλά! Ποιοι εισαγγελείς, ποιοι υπουργοί τον αφήνουν να αλωνίζει; Ρωτάμε, αλλά φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση.

  Πάντως, εκτός από τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και όλα τα υπόλοιπα χρέη του από το ALTER, θα συνεχίζουν να τον καταδιώκουν και τα χρέη του "Επενδυτή", αφού στη συμφωνία αναφέρεται ότι οι δύο εκδότες δεν θα τα αναλάβουν.

Πανούσης vs Κωστόπουλος!


Ακούστε τη συνέντευξη του Καζάκη στις 21/02/2012 και κυρίως εστιάστε στο 3ο μέρος και όσα λέει,αφυπνησθήτε όλοι!


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΤΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΡΩΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!


Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του



Η Libération της 21ης Φεβρουαρίου δημοσιεύει το κείμενο μιας σημαντικής κίνησης συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και ενάντια στις ολέθριες πολιτικές που, με αφετηρία την Ελλάδα, προβλέπεται να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη. Συνυπογράφεται από κορυφαίους γάλλους στοχαστές -μεταξύ των οποίων ο Μπαντιού, ο Μπαλιμπάρ, ο Νανσύ, ο Ρανσιέρ, η Μπάρμπαρα Κασσέν, ο Μισέλ Σουριά, ο Ντιντί-Υμπερμάν κ.ά-, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε επιστολή του περιοδικού αληthεια, που τους απευθύνθηκε με πρωτοβουλία της αρχισυντάκτριας Βίκης Σκούμπη. Συνοδεύεται από ένα κάλεσμα για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιτροπής αλληλεγγύης που ήδη βρίσκει ανταπόκριση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθεί το κείμενo:  
Τη στιγμή που ένας στους δύο Έλληνες νέους είναι άνεργος, 25.000 άστεγοι περιπλανώνται στους δρόμους της Αθήνας, το 30% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας, χιλιάδες οικογένειες υποχρεούνται να βάλουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα και το κρύο, νεόφτωχοι και πρόσφυγες δίνουν μάχες για τους σκουπιδοτενεκέδες στους δημόσιους χώρους, οι «σωτήρες» της Ελλάδας, υπό το πρόσχημα ότι οι Έλληνες «δεν καταβάλουν αρκετές προσπάθειες», επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο βοήθειας που διπλασιάζει τη χορηγούμενη θανατηφόρα δόση. Ένα σχέδιο που καταργεί το εργατικό Δίκαιο και καταδικάζει τους φτωχούς σε ακραία ένδεια, εξαφανίζοντας παράλληλα τις μεσαίες τάξεις. 

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 21/02/2012


TO KKE ENOXΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!''






''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ'' ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

«Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης:


Δεν χρειάζεται να «γίνετε Έλληνες» για να συμπαρασταθείτε στο λαό της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Σας καλούμε να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τον κοινό εχθρό μας, τη δικτατορία των μονοπωλίων, την ΕΕ, τα κόμματα που τα υπηρετούν. Η ανατροπή τους σε κάθε χώρα ή ομάδα χωρών, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, με εργατική – λαϊκή εξουσία θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή στην πάλη των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Το πιο νέο και το πιο σύγχρονο σύνθημα, που είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο, είναι:


Προλετάριο όλων των χωρών ενωθείτε».

Συμπέρασμα : Όπως φαίνεται ο υπερδιεθνισμός τους έχει χτυπήσει κατακέφαλα εκεί στον Περισσό...

el-democracy.blogspot.com

Περί βίας


Του Κωνσταντίνου Πουλή
http://thepressproject.gr/theme.php?id=13321
«Εφόσον ο τελικός σκοπός της ανθρώπινης πράξης ποτέ δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα, τα μέσα που χρησιμοποιούνται προς επίτευξη πολιτικών στόχων τις περισσότερες φορές έχουν μεγαλύτερη σημασία για τον μελλοντικό κόσμο απ’ ό,τι οι επιδιωκόμενοι στόχοι».
Άννα Άρεντ, «Περί βίας»
 
Δεν επιθυμώ καθόλου να ενώσω τη φωνή μου με όσους θρήνησαν για τα ιστορικά κτίρια της Αθήνας, και τα καμένα σινεμά που δεν κάηκαν. Αντιθέτως, στις περισσότερες περιπτώσεις με εξοργίζει η υποκρισία τους.
Αλλά:
Ομολογώ ότι αδυνατώ να συλλάβω τι μπορεί να έχει μέσα στο κεφάλι του ο άνθρωπος που εμποδίζει ένα πυροσβεστικό όχημα να φτάσει στη φωτιά. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Αν η στοχευμένη τρομοκρατία είναι ήδη ηθικά και πολιτικά προβληματική, τι να πει κανείς για όσους φλερτάρουν με τον φόνο τυχαίων αγνώστων; Η Μαρφίν μάς άφησε τρεις νεκρούς και έστρεψε το σύνθημα «εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές» εναντίον μας. Ο μόνος που έχει συμφέρον από αυτή τη στροφή είναι βεβαίως το κράτος και η καταστολή. Γι’ αυτό και με το ένα χέρι η αστυνομία επιτίθεται απρόκλητα σε διαδηλωτές και με το άλλο σιγοντάρει τις καταστροφές. Αντί όμως να αναμασούμε τη διαπίστωση ότι ανάμεσα σε όσους καίνε και καταστρέφουν βρίσκονται και ασφαλίτες, το πιο λογικό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να αναρωτηθούμε γιατί το κάνουν και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα: αν τους συμφέρει, δεν

ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΙΟΥ....

Δείτε εδώ το βίντεο με τα επεισόδια και τους στρατιώτες της Γκεστάπο!
http://www.epiruschannel.gr/node/8340

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

τα ψεμματα!



Ανώνυμος [Αnonymous]


"Η ιδέα για την πρώτη μας μικρού μήκους ταινία, υπήρχε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα από τις συζητήσεις μας, προέκυπτε η διάθεση και η επιθυμία για πράξη-δημιουργία, έξω από τη λογική της δουλειάς μας, αλλά παράλληλα χρησιμοποιώντας την.

Η φωτογραφία τα λέει όλα

Πιο σημαντικό είναι να φτιαχτεί η τράπεζα, παρά ο άστεγος μπροστά της.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην πλατεία Κοραή τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου μετά τη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Η ίδια εικόνα επαναλαμβανόταν παντού στο κέντρο. Συνεργεία αντικαταστούσαν τζαμαρίες και δίπλα κοίτονταν οι άστεγοι. Κανείς δεν έδινε σημασία.

Πορεία των μαθητών του 7ου Λυκειου Παγκρατίου

21 Feb 2012
Το πρωί της Δευτέρας 20 φλεβάρη εξελίχθηκε απρόσμενα ευχάριστα.. Η συνάντηση με μαθητές απο τα σχολεία της γειτονιάς μας, δείχνει ότι οι γείτονές μας παραμένουν στους δρόμους
Η ορμητικότητά και ο αυθορμητισμός τους μας έφτιαξε τη μέρα..
Ευχαριστούμε ρε τσακάλια..

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ένταση σημειώθηκε το πρωί στα Γιάννινα όταν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, κτηνοτρόφοι επιχείρησαν να διανείμουν κουτάκια με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες. Επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και προκλήθηκαν συμπλοκές, χωρίς τραυματισμούς.
Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους. Τελικά η παρέλαση άρχισε με την απομάκρυνση των διαδηλωτών. Στη συνέχεια, σημαιοφόρος σχολείου μόλις πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων φώναξε δυνατά «είστε μ...ες»! Στη συνέχεια οι μαθητές που ακολούθησαν μούντζωσαν ομαδικά τους επίσημους. Επίσης γυμναστές σχολείων φώναξαν ανάποδα το παράγγελμα "κλίνατε επί δεξιά" στους μαθητές τους και αυτοί γύρισαν την πλάτη στην εξέδρα των επισήμων!
Η κίνηση των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο της πόλης, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε από το χώρο.

Απόρρητη έκθεση της τρόϊκας ανατρέπει την αισιοδοξία μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες!



ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ 160% ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3!


REUTERS : ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πρακτορείο Reuters παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα και αναλυτικά την έκθεση την οποία ετοίμασαν από τις 15 Φεβρουαρίου τα οικονομικά επιτελεία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρουσίασαν χθες στο...
συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Παρά την ευφορία που δημιουργεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας με δεύτερο δάνειο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αφιερώνει εκτενή δημοσιεύματα στα «σκοτεινά σημεία» της πορείας που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020.

Η Γερμανία έπαιξε «πάρτα όλα» και κέρδισε- Πώς η Ελλάδα «δέθηκε χειροπόδαρα»

 
  
Η Γερμανία έπαιξε «πάρτα όλα» και κέρδισε- Πώς η Ελλάδα «δέθηκε χειροπόδαρα»
Η νέα δανειακή σύμβαση έκλεισε, το Βερολίνο τα πήρε όλα και η Αθήνα θα αρχίσει να μετρά άμεσα τα κάθε λογής ανταλλάγματα, που δόθηκαν για τη νέα διάσωση. Ενδεικτική το του θα πρέπει να περιμένει η πραγματική οικονομία είναι η προειδοποίηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, πως «σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες. Το πακέτο του νέου δανείου μας πουλά ακριβά χρόνο και ελπίδα, ενώ συνεχίζει αμετανόητα να μας κρατά σε βαθειά και μακριά ύφεση».

Βέβαια τα ξένα ΜΜΕ μπορεί να κάνουν λόγο για διάσωση της Ελλάδας με πανάκριβα ανταλλάγματα, το μνημονιακό μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να πανηγυρίζει για τη νέα διάσωση και τα κάθε λογής εμπλεκόμενα συμφέροντα να ετοιμάζονται για δουλειές με τους ξένους όμως η πραγματικότητα για την κοινωνία, οικονομία είναι εντελώς διαφορετική.

Αποδοκιμασίες και αυγά κατά του Παύλου Τσίμα στη Λειβαδιά.




από lol 0:05, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
-




Ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον μνημονιακό δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα στη Λειβαδιά, έξω από βιβλιοπωλείο όπου επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο του «Το ημερολόγιο της κρίσης». Οι συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν συνθήματα όπως «το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» και έριξαν αυγά εναντίον του, ένα από τα οποία τον βρήκε στο πρόσωπο.

Παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών στην Ισλανδία!!!

Η Ισλανδία μας δείχνει το δρόμο……
Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών. Τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά, και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση δεν έχει τέλος.

«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών.
Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.

Τα νοικοκυριά του νησιωτικού κράτους βοηθήθηκαν από μία συμφωνία της κυβέρνησης και των τραπεζών,
οι οποίες ελέγχονται ακόμη εν μέρει από το κράτος, για τη διαγραφή του χρέους που ξεπερνούσε το 110% της αξίας των κατοικιών. 

Επιπλέον, απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορόνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν από το βάρος των δανείων τους μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων. 

Ξεπουλήθηκαν ΕΛΒΙΖ και ΣΕΚΑΠ, παραδόθηκαν στην ΕΥΡΩΦΑΡΜ και σε …ινδική εταιρεία


Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, προχώρησε στο ξεπούλημα των συνεταιριστικών βιομηχανιών ΕΛΒΙΖ (Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών) και ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία).
Η διοίκηση της ΑΤΕ ανακοίνωσε, την αποδοχή της πρότασης της ινδικής εταιρείας Bommidala Enterprises Ltd για την εξαγορά 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που ανέρχονται στο 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ καθώς επίσης και την αποδοχή της πρότασης της εταιρείας ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ για την εξαγορά 2.472.867 κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που ανέρχονται στο 99,98% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΒΙΖ. Επίσης ανακοίνωσε ότι το ΔΣ της ΑΤΕ αποφάσισε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση μετοχών της Σερβικής Τράπεζας AIKBANKA, ιδιοκτησίας ΑΤΕ, και την πρόσληψη της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της αλλοδαπής EUROPEAN PRIVATIZATION AND INVESTMENT CORPORATION (EPIC) ως Συμβούλων Πώλησης.
Σειρά ξεπουλήματος παίρνει και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) όπου ο διενθής διαγωνισμός έχει περάσει στη δεύτερη φάση και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει πουληθεί μέχρι τις αρχές του Μάρτη, ενώ για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ έχει προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός και η προθεσμία για να υποβληθούν προσφορές είναι η 9η Μαρτίου.
 http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6704653&publDate=19/2/2012

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κ. Λαπαβίτσας: «Θα ανακάµψουµε µε στάση πληρωµών και µε το οικονοµικό σοκ από τη δραχµή» - πολιτική


Κ. Λαπαβίτσας: «Θα ανακάµψουµε µε στάση πληρωµών και µε το οικονοµικό σοκ από τη δραχµή»

Κ. Λαπαβίτσας: «Θα ανακάµψουµε µε στάση πληρωµών και µε το οικονοµικό σοκ από τη δραχµή»
Ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου εξηγεί γιατί θεωρεί επιβεβλημένη τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ

 
 
Την ώρα που εντός και εκτός Ελλάδας φουντώνουν πλέον η συζήτηση και τα σενάρια περί διάσπασης της ευρωζώνης, προκάλεσε αίσθηση µια 90σέλιδη µελέτη µε τίτλο «Breaking Up? A route out of Eurozone Crisis» («Ρήξη; Η διέξοδος από την κρίση της ευρωζώνης») που πραγµατοποιήθηκε στο ερευνητικό κέντρο Research on Money and Finance (RMF) του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου. Επικεφαλής της ερευνητικής οµάδας είναι ο καθηγητής στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών (SOAS) του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου κ. Κ. Λαπαβίτσας. Οικονοµολόγος, από τον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο κ. Λαπαβίτσας µιλά στο «Βήµα» µε αφορµή τη µελέτη αυτή και προτάσσει ως διέξοδο την αθέτηση πληρωµών προς τους δανειστές και την έξοδο από το ευρώ µε πρωτοβουλία της χώρας µας.

Γιατί, όπως λέτε, η έξοδος από το ευρώ και η αθέτηση πληρωμών με πρωτοβουλία του οφειλέτη δεν είναι καταστροφή αλλά λύση;

«Απολύτως καταστροφική είναι η τρέχουσα πολιτική. Το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σηµαντικά και το 2012, οδηγώντας σε σωρευτική απώλεια ίσως και 17% από το 2008. Θα ακολουθήσει χαµηλή ανάπτυξη για πολλά χρόνια. Η Ελλάδα θα βρεθεί µε µόνιµη υψηλή ανεργία, τη νεολαία να µεταναστεύει, χωρίς δυναµικούς κλάδους παραγωγής και µε τεράστιο χρέος.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΤΟΚΗ ΔΡΑΧΜΗ’’, ΠΟΝΗΡΟΙ… !

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικό με την επιστροφή της οικονομίας μας στη δραχμή μιας και, για ευνόητους λόγους, σκόπιμα αποκρύπτεται .
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ (!?)  
Η διαδικασία αυτή αποτελεί το υπέρτατο κόλπο των τραπεζιτών, το οποίο δημιουργεί νομοτελειακά και παγκόσμια το λεγόμενο «δημόσιο χρέος» που «δικαιολογεί» επίθεση, κατά βούληση, των γνωστών οίκων. (αρνητική
αξιολόγηση – αύξηση των σπρέτς – «καθυστέρηση» δήθεν των κυβερνόντων – αδιέξοδο – ανάγκη μετρητών – προσφυγή σε Ε.Ε. ΔΝΤ με νέα δάνεια – νέα υπερχρέωση – ελεγχόμενη πτώχευση - ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !)
Φανταστείτε ! Η δραχμή που «κόβαμε» ήταν …αγορασμένη με τόκο από ιδιώτες, δεν την παράγαμε εμείς !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ!

Εκκληση της Νάντης

 




Εκκληση της Νάντης (Γαλλίας) γιά την Ελλάδα, 11/11/11
Εκκληση
Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Ελληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα


Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών,

και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτουπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μιά ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνεια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 γιά την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν...
.... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).
Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).
Γιά όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.
Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικοινιμική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της.