Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

 Εικόνα

Εικόνα

 Εικόνα

ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!!

Φερμίνα
@sofiakara853

Σε σχολείο της Πάτρας οι μαθητές συγκεντρώνουν χρήματα για το κυλικείο που τις μέρες τις κατάληψης είναι κλειστό.Αυτά τα παιδιά τα αποκαλούν πιθήκους φίδια, αλήτες >>
Προβολή αυτού του νήματος Tweet
 Εικόνα

 

Χειρότερα και από ισοβίτες αντιμετωπίζει η Κεραμέως τους καταληψίες

Χειρότερα και από ισοβίτες αντιμετωπίζει η Κεραμέως τους καταληψίες ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ    
Διαλεκτή Αγγελή, Απόστολος Λυκεσάς, Στελλίνα Μαργαριτίδο
      Κλείνει τα μάτια μπροστά στα δίκαια αιτήματα των παιδιών και προκαλεί την οργή των εκπαιδευτικών, καθώς τους βάζει να καταρτίζουν ηλεκτρονικές «μαύρες λίστες» με ονόματα «ατίθασων» οι οποίοι θα τιμωρούνται με απουσίες, με κίνδυνο ακόμη και να μην προαχθούν. ● «Δεν είμαστε κόστος. Είμαστε το μέλλον» φώναξαν οι χιλιάδες μαθητές και οι μαθήτριες που συγκεντρώθηκαν, χθες, στο κέντρο της Αθήνας. ● Η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας για σήμερα και τη Δευτέρα.

   «Είναι αυτονόητο ότι κανείς -πόσο μάλλον δε μια μειοψηφία- δεν μπορεί να παρεμποδίζει την εκπαίδευση» δήλωνε χθες με στόμφο η υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική της εμφάνιση. Η ίδια, λίγο νωρίτερα, είχε υπογράψει απόφαση με την οποία αποκλείει τιμωρητικά από την παρακολούθηση -έστω και των εξ αποστάσεως- μαθημάτων όσα παιδιά συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Τιμωρητικά αλλά και παράνομα, αφού το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν το έχουν απολέσει ούτε καταδικασμένοι σε ισόβια.

Το ξέσπασμα της Ακρίτα για το viral σκίτσο με τους πιθήκους-καταληψίες (Pic)

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Είσαι το προϊόν

Είσαι το προϊόνΚώστας Ζαφειρόπουλος

      Είναι ήδη οξύμωρο να βλέπεις στο Νέτφλιξ, το οποίο κινείται απολύτως αλγοριθμικά ως προς τις επιλογές που «ελεύθερα» μας δίνει, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για το πώς οι παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας χειραγωγούν και θησαυρίζουν επηρεάζοντας τη συμπεριφορά 2 δισ. ανθρώπων. Ο λόγος για το δημοφιλές «Τhe Social Dilemma», για το οποίο ο Guardian έγραψε πως μοιάζει με ένα «ξυπνητήρι υπενθύμισης σε ένα κόσμο εθισμένο στην ντοπαμίνη».

Tου Πομπέου το κάγκελο.

Γράφει ο mitsos175

Ήρθε ο «Πομπέου» και πανηγυρίζουν οι Ιθαγενείς. Έχουν υπάρξει και χειρότερα. Οι Αζτέκοι πχ είχαν πιστέψει σε προφητείες περί ερχομού ενός θεού. Έτσι μπέρδεψαν το «δαιμονισμένο» Κορτές μ’ ένα θεό τους. Ευτυχώς δεν έχουμε χρυσάφι. Εκεί που είχαμε λίγο, στις Σκουριές, τον ρήμαξαν τον τόπο.

Γιατί ήρθε; Για διακοπές. Και να μας δώσει διαταγή από το μεγάλο αφεντικό. Να μας βάλει να κάμουμε αγγαρείες. Χαρά τα γιουσουφάκια!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

FinCEN Files: Η ροή του βρώμικου χρήματος αποκαλύπτεται από 400 ερευνητικούς δημοσιογράφους

     Τα συμπεράσματά δημοσιογράφων από 88 χώρες δημοσιεύονται σε μία προσπάθεια να γίνουν κατανοητές στο ευρύ κοινό οι διαδρομές του χρήματος. Πρόκειται για ποσά συνολικού ύψους σχεδόν δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Το 2019 διοχετεύονται στην αμερικανική πλατφόρμα BuzzFeed, που θεωρείται πλέον από τις μεγαλύτερες εταιρίες media στον κόσμο, ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών για απόρρητες χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Κάτω τα χέρια απ’ τους μαθητές!

Κάτω τα χέρια απ’ τους μαθητές! ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

     Το προσπάθησαν με το άγριο. Είδαμε αστυνομικούς να απειλούν μαθητές κατάληψης ότι θα κάνουν φυλακή παρέα με ποινικούς κι αυτοί και οι γονείς τους. Είδαμε την ΕΛ.ΑΣ. να προσάγει παιδιά Γυμνασίου και να ζητά από διευθυντές τα στοιχεία όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Εισαγγελείς

Γιάννης Σκαρίμπας (Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1893). Απέναντι στους «ευνουχιστές της Ιστορίας και τους αλλουβρεχήτες της αλήθειας»

Του Γ. Γ.

«Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».

Γιάννης Σκαρίμπας «Το ’21 και η αλήθεια»

Δημήτρης Πουλικάκος: Είμαι άθεος και τακτικός χασικλής

Από την συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Πουλικάκος στην δημοσιογράφο Εμυ Ντούρου και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Documento, παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα: 

- Πιστεύεις στον Θεό

- Οχι

- Δεν πίστεψες ποτέ;

- Οχι, ευτυχώς δεν πίστευαν ούτε οι δικοί μου. Ηταν επιστήμονες. Είχαν σπουδάσει και στη Γερμανία τη δεκαετία του '30

- Σε παλιές συνεντεύξεις σου, εξέφραζες την ανησυχία σου για το περιβάλλον. Τι έβλεπες τότε;

- Το χάος να έρχεται. Καταρχάς ως χώρα είμαστε ηλίθιοι. Η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε κοιτάει να ξεφορτωθεί το πλαστικό ή κάποια από τα πλαστικά μίας χρήσης. Αυτή την στιγμή από κάνναβη φτιάχνεις οτιδήποτε. Στην Ελλάδα απ' άκρου εις άκρον φυτρώνει καλής ποιότητας κάνναβη, είτε φαρμακευτική είτε βιομηχανική είτε κλωστική είτε ψυχαγωγική - γιατί όχι, ρε πούστη μου; 


Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα". (Με αφορμή την δολοφονία του Ι. Καποδίστρια που έγινε σαν σήμερα το 1831)

Του Γ. Γ.   

Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα
και βλόγα το Φονιά, βρίζε το θύμα!

Κώστας Βάρναλης

Δεν είναι απλώς ότι η Ιστορία γράφεται από τους νικητές, όπως έλεγε ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αλλά είναι και τόσο χοντροκομμένα τα μυθεύματα που μας σερβίρουν –κάποιοι μάλιστα που επικαλούνται τον τίτλο του «ιστορικού»- που μόνο αγανάκτηση σου προκαλούν.

Τα γράφω αυτά γιατί τυχαία έπεσα σε μια ιστοσελίδα που αναφέρετε σε

Εικόνα