Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

. Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΜΕΝΤΙΟΥ!ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΣΤΙΧΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΘΗΚΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ

Waltz No.2 - DMITRI SHOSTAKOVICH (ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ) - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΝ ΠΑΙ... ΚΑΙ ΓΕΡΝΕΙ!

Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΟΜΠΟΥΚΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΑΡΑΓΜΕΝΩΝ ΦΡΑΠΕΔΩΝ!
ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΕΝΟ!!!!

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!!!ΚΩΛΟΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ!ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ;

Τράπεζες κατάσχουν το ακατάσχετο κοινωνικό μέρισμα!

Μέσα σε μια νύχτα έκανε φτερά...

Τράπεζες κατάσχουν το ακατάσχετο κοινωνικό μέρισμα!
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, καθώς είδαν το ποσό να μπαίνει και να βγαίνει από το λογαριασμό τους μέσα σε μια νύχτα.Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά. Έτσι πολλοί πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή. Κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του αυτόματου μηχανήματος είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!
Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη. Όπως ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο news.gr, η δουλειά του τέλειωσε από τη στιγμή που πήρε τους λογαριασμούς και έγινε η κατάθεση του ποσού. "Εμένα μου δώσαν λογαριασμούς και έκανα την κατάθεση", ανέφερε.
Ωστόσο φαίνεται ότι στις τράπεζες δεν εστάλη εγκύκλιος για να επισημανθεί το ακατάσχετο του ποσού για οφειλές προς το δημόσιο αλλά και προς τις τράπεζες.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και τονίζει ότι: "Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα".
Πληροφορίες λένε ότι οι τράπεζες κατάσχεσαν αυτόματα τα ποσά που μπήκαν σε λογαριασμούς για τους οποίους υπήρχε από πριν εντολή κατάσχεσης.
Μιλώντας στο Mega ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ζήτησε να επικοινωνήσει με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το συγκεκριμένο θέμα. Υπογράμμισε ότι ο νόμος είναι σαφής. "Παρανομεί κάθε τράπεζα που κάνει το αντίθετο από το νόμο είπε" ο κ. Κεγκέρογλου

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ NEWS GR ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ 223 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ!

"Θα βρούμε τις μαθήτριες,θα είναι η αρχή του τέλους της τρομοκρατίας"


 

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση της Νιγηρίας την απαγωγή των εκατοντάδων κοριτσιών από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.
Ο πρόεδρος της χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν, αναγκάστηκε να δεσμευτεί εκ νέου σήμερα ότι θα βρεθούν τα σχεδόν 300 κορίτσια που βρίσκονται αιχμάλωτα στα χέρια των ισλαμιστών.
Μάλιστα εκτίμησε ότι αυτό θα είναι και η "αρχή του τέλους της τρομοκρατίας" της Νιγηρίας.
Διαβάστε: 8 ερωτήματα για τα κορίτσια - θύματα απαγωγής στη Νιγηρία
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο φιλοξενείται στην νιγηριανή πρωτεύουσα Αμπούτζα, ο Τζόναθαν ευχαρίστησε ξένα κράτη, ανάμεσά τους τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κίνα, για την υποστήριξή τους στις προσπάθειες διάσωσης των μαθητριών, οι οποίες απήχθησαν από το σχολείο τους στην πολιτεία Μπόρνο στις 14 Απριλίου. Οι χώρες αυτές δεσμεύτηκαν να αποστείλουν ειδικούς για να βοηθήσουν στην εξεύρεση των κοριτσιών.
Ο Νιγηριανός πρόεδρος ευχαρίστησε αυτούς που μετέχουν στο Φόρουμ παρά τον κίνδυνο που υπάρχει στη χώρα του λόγω των ισλαμιστών μαχητών και στην συνέχεια προχώρησε σε μια ομιλία για την δημιουργία θέσεων εργασίας στις αφρικανικές οικονομίες.
"Ως έθνος αντιμετωπίζουμε μια επίθεση από την τρομοκρατία", σημείωσε ο Τζόναθαν.
"Πιστεύω ότι η απαγωγή αυτών των κοριτσιών θα είναι η αρχή του τέλους για την τρομοκρατία στην Νιγηρία", κατέληξε ο πρόεδρος της Νιγηρίας.
Οι δηλώσεις του απηχούσαν αυτές που έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ομπάμα είχε σημειώσει ότι η απαγωγή αυτή οδηγεί "στην κινητοποίηση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να γίνει επιτέλους κάτι εναντίον μιας οργάνωσης που είναι τόσο ποταπή ώστε να διαπράττει ένα τέτοιο απεχθές έγκλημα".

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΣΕς ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 15/04/2014 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ!!!

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η Επανάσταση του Διόνυσου

Στο VOX , Ιερά οδό, το Σάββατο, 10 Μαΐου 2014, στις 20.00, ΠΡΕΜΙΕΡΑ της
νέας ταινίας του Δημήτρη Κολλάτου "Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Τιμή εισιτηρίων: 6€
Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65, πολύτεκνοι: 5€.

ΑΛΗΤΕΣ!!!ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΚ ΚΡΗΤΗΣ!!!

Τέσσερα νοθευμένα λάδια εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση νοθευμένων – μη κανονικών και μη ασφαλών ελαιολάδων, τα οποία μάλιστα είχαν βγει στην αγορά ως έξτρα παρθένα, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αφού διαπιστώθηκε ότι είναι ηλιέλαια «τεχνητά κεχρωσμένα».
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων, τα οποία πωλούνται με την ένδειξη ΕΞΤΡΑ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ενώ από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ΗΛΙΕΛΑΙΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΑ.
Πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :
Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΦΡΥΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Γ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Δ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΔΑΦΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ – ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά, να μην τα καταναλώσουν.

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!

ΕΝΩ ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ  Η ΚΑΝΑΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!
ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ(ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΩΝ ΜΕ ΟΛΙΓΟ ΑΠΟ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ,
ΣΤΥΛ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ!(ΚΛΑΨ.ΚΛΑΨ!!!

Θερμό επεισόδιο και ξυλοδαρμοί στο κέντρο των Ιωαννίνων… Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας 

- Μηνύσεις και προσαγωγές 
Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι, σε καφέ- τσιπουράδικο, επί της οδού Ναπολέοντος Ζέρβα.
Ομάδα νεαρών με κράνη και μάσκες, εισέβαλλε στο κατάστημα την ώρα που ήταν κατάμεστο από θαμώνες για να επιτεθούν σε θαμώνες που βρίσκονταν στο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των θαμώνων βρίσκονταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής και άλλοι συνεργάτες του.
 

Το επεισόδιο πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με άγριο ξυλοδαρμό και μικροτραυματισμούς.
Οι θαμώνες του καταστήματος, που δεν είχαν καμία σχέση, ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο χώρο, δέχθηκαν βροχή από αυγά και γιαούρτια με αποτέλεσμα γρήγορα να μετατραπούν σε μέρος της γενικευμένης σύρραξης.
Το κατάστημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές, όπως και κάποια οχήματα που ήταν παρκαρισμένα επί της οδού Ναπολέοντος Ζέρβα.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κάνουν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των νεαρών που έφυγαν τρέχοντας μετά το επεισόδιο.
Μηνύσεις και προσαγωγές
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής πριν από λίγη ώρα κατέθεσε μήνυση για την επίθεση που έγινε.
Από την αστυνομία έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές και σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη

http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/25196-2014-05-08-10-42-50.html 

 

ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΟΔΗΓΟΣ!Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ1 Ο πρίγκιπας της καταστροφής

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ!
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΖΙΛ ΒΙΛΝΕΒ
Δεν πρόλαβε να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Πρόλαβε να γίνει "θρύλος" στη Ferrari και στη Φόρμουλα 1. Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια σκοτώθηκε ο Ζιλ Βιλνέβ (videos)
ΠΑΤΉΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΌΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
http://www.sport24.gr/Sports/Motorsport/Formula1/the-legends/o_prigkipas_ths_katastrofhs.2774354.html

Η τροπολογία που πέρασε στα "ψιλά": Αποχαρακτήρισαν 55 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και τα βάφτισαν βοσκοτόπια



Με μια τροπολογία που ψήφισαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάφτισαν βοσκοτόπια, 50 περίπου εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Πώς εμπλέκεται η εκκλησία 

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι: "Ειδήσεις από το μέλλον: Γιατί καταπατήθηκαν 55 εκατομμύρια στρέμματα δάσους".
Το βράδυ της Δευτέρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τροπολογία με την οποία "βαφτίστηκαν" βοσκοτόπια, 50 περίπου εκατομμύρια στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων.
Πρόσχημα είναι η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και τα κονδύλια από το κοινοτικό σύστημα ενίσχυσης μετά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Πλέον στις βοσκήσιμες εκτάσεις εντάσσονται δασικές περιοχές με ποώδη, φρυγανική ή ξυλώδη βλάστηση, με θαμνώδη ή αραιά δενδρώδη μορφή ή ακόμη και μεικτή. Με την αλλαγή αυτή, οι αξιοποιήσιμες βοσκήσιμες εκτάσεις από περίπου 11 εκατ. στρέμματα που είναι σήμερα, μπορεί να φτάσουν στα 55 εκατ. στρέμματα.
Με το νέο καθεστώς, η χρήση της βοσκής εντός των εκτάσεων που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία θα μπορεί να ασκείται ελεύθερα, στο βαθμό, που όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη διάταξη "δεν παρεμποδίζεται η φυσική εξέλιξη και ανάπτυξη".
Την τροπολογία κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και με αυτήν αντικαθίσταται το άρθρο 103 του δασικού κώδικα που ρύθμιζε από το 1969 τη βοσκή εντός των δασών, των δασικών εκτάσεων και των δημόσιων εποικιστικών χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Με τη νέα αυτή ρύθμιση εντάσσονται περισσότερες επιλέξιμες εκτάσεις στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από το 2015, προκειμένου, όπως αναφέρει η τροπολογία, να μη χαθούν πολύτιμες ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τροπολογία "απελευθερώνεται" και μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αφού κάπου 750.000 στρέμματα δασικής γης που ανήκουν στην εκκλησία χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι.
Σχετικά με τους φόβους περιβαλλοντικών οργανώσεων ότι η ρύθμιση μπορεί να ανοίξει παράθυρο σε καταπατητές, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι για μεν τις αναδασωτέες εκτάσεις λόγω πυρκαγιάς θα απαγορεύεται η βόσκηση για τα πρόβατα το λιγότερο επί 5 χρόνια από την ημέρα της φωτιάς, ενώ για τα κατσίκια 7 χρόνια.
Για τις αναδασωτέες εκτάσεις λόγω πυρκαγιάς στις οποίες έχει επέλθει πλήρης αναγέννηση θα επιτρέπεται η βόσκηση μόνο κατόπιν βεβαίωσης του δασάρχη ότι δεν κινδυνεύει το συγκεκριμένο οικοσύστημα, ενώ για τις δασικές εκτάσεις θα πρέπει να προηγηθεί σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων.
Τα σχέδια αυτά θα λαμβάνουν υπόψη τη λεγόμενη "βοσκοϊκανότητα" κάθε περιοχής ξεχωριστά, δηλαδή πόσα ζώα αντέχει για να βοσκήσουν ανάλογα με τη βλάστηση που διαθέτει (αριθμός δέντρων, είδος, κλπ).
Η σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων θα γίνεται για μεν τις ιδιωτικές εκτάσεις από τους ιδιοκτήτες τους, για δε τις δημόσιες, που είναι και η πλειονότητα των βοσκοτόπων, από τις κτηνοτροφικές οργανώσεις ή τις περιφέρειες. Σε κάθε περίπτωση, με την αλλαγή του ορισμού τους οι βοσκότοποι αναμένεται να αυξηθούν από τα περίπου 11 εκατ. στρέμματα στα 55 εκατ.
Τι ισχύει μέχρι σήμερα
Με την ισχύουσα ΚΑΠ, ο κτηνοτρόφος που ασκούσε ελεύθερη κτηνοτροφία εισέπραττε μια ειδική ενίσχυση, που σχετιζόταν με το ζωικό του κεφάλαιο. Από το 2015 και μετά τα δικαιώματα αυτά καταργούνται και οι ενισχύσεις θα δίνονται με βάση την έκταση των βοσκοτόπων.
Δηλαδή ανάλογα με τα στρέμματα της βοσκήσιμης έκτασης που χρησιμοποιεί ο κτηνοτρόφος και τα οποία δηλώνει στον ΟΣΔΕ, θα παίρνει και την ανάλογη επιδότηση. Το γεγονός αυτό αναμένεται να αυξήσει τις επιδοτήσεις προς τους κτηνοτρόφους, επομένως θα τους αποφέρει σημαντικά οφέλη.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε αρχικά συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα δασικά οικοσυστήματα του ΥΠΕΚΑ το οποίο όμως θα καθυστερήσει αρκετά να κατατεθεί στη Βουλή. Γι' αυτό και αποφασίστηκε οι ρυθμίσεις για τα βοσκοτόπια να κατατεθούν ξεχωριστά ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες ως τις αρχές του 2015, οπότε και θα ισχύσει η νέα ΚΑΠ.
Η τροπολογία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/h_tropologia_poy_perase_sta_psila_apoxarakthrisan_55_ekatommuria_stremmata_dasoys_kai_ta_vaftisan_voskotopia.2777213.html

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ 'ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΦΛΆΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΊ ΈΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΤΣΆΝΤΑ ΤΟΥΣ ,ΣΤΗ ΤΣΈΠΗ ΤΟΥΣ!!ΨΥΧΟΦΈΡΜΑΚΑ ΠΟΛΛΆ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΊΣΤΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΣΑΜΑΡΆ!ΞΑΝΑ!!!!

ΗΠΑ: «Μπουκώνουν» τα παιδιά με ψυχιατρικά φάρμακα

ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΤΕ Τους Δείκτες Ευερεθιστότητας  ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΆΘΕ ΈΝΑ ΕΞ ΑΥΤΏΝ, ,ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΏΝ Τους ΝΑ ΦΡΊΞΕΤΕ!!!

Αναρτήθηκε από
 info facts, Top Articles, ζήσε!  //  4 Σχόλια
ΣΕ 20.000.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΩΡΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ! Επιστημονική μελέτη καταδεικνύει τα κορυφαία 10 ψυχοφάρμακα που προκαλούν στους λήπτες τους βίαιη συμπεριφορά. Το Ινστιτούτο Ασφάλειας Φαρμακευτικών Πρακτικών (The Institute for Safe Medication Practices – ISMP), προσφάτως δημοσίευσε στο επιστημονικό περιοδικό PloS, μια επιστημονική μελέτη η οποία καταδεικνύει ποιες είναι εκείνες οι φαρμακευτικές ουσίες που προκαλούν στους λήπτες τους την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών. Μεταξύ των δέκα πιο επικίνδυνων από αυτές περιλαμβάνονται τα αντικαταθλιπτικά Pristiq (desvenlafaxine), Paxil (paroxetine) και Prozac (fluoxetine).
Έχουν εγείρει έναν έντονο προβληματισμό, οι ακραία αρνητικές παρενέργειες πολλών δημοφιλών αντικαταθλιπτικών και νευροληπτικών, καθώς, οι ουσίες αυτές, όχι μόνο προκαλούν σημαντικά προβλήματα υγείας στους χρήστες τους, αλλά αποτελούν και μια σημαντική κοινωνική απειλή. Η μελέτη του ISMP, αναφέρει ότι σύμφωνα με το σύστημα καταγραφής παρενεργειών, του οργανισμού FDA (Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ΗΠΑ), πολλά δημοφιλή φάρμακα έχουν συνδεθεί αιτιακά ακόμη και με αυτοκτονίες. Στον κατάλογο των δέκα επικινδυνότερων από αυτά, περιλαμβάνονται μαζί με αντικαταθλιπτικά και άλλα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση, της αϋπνίας, της διαταραχής υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής, της ελονοσίας και του καπνίσματος.
Όπως αναφέρεται στο TIME, ο κατάλογος των δέκα επικινδυνότερων είναι ο ακόλουθος:
10. Desvenlafaxine (Pristiq) – Ένα αντικαταθλιπτικό που επηρεάζει τη σεροτονίνη και τη νοραδρεναλίνη. Αυτό το φάρμακο έχει 7,9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά στο χρήση, από ότι άλλα φάρμακα.
9. Venlafaxine (Effexor) – Είναι ένα αντικαταθλιπτικό που χρησιμοποιείται για την αγχώδη διαταραχή. Η πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά είναι 8,3 φορές μεγαλύτερη, από ό,τι άλλα φάρμακα.
8. Fluvoxamine (Luvox) – Ένα φάρμακο επιλεκτικός αναστολέας μη αναστροφής σεροτονίνης (SSRI) με 8,4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα πρόκλησης βίαιης συμπεριφοράς, από ό,τι άλλα φάρμακα.
7. Triazolam (Halcion) – Είναι μια βενζοδιαζεπίνη για την αϋπνία, με πιθανότητα 8,7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
6. Atomoxetine (Strattera) – Ένα φάρμακο για το ADHD με πιθανότητα 9 φορές μεγαλύτερη να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
5. Mefoquine (Lariam) – Ένα φάρμακο για την ελονοσία με 9,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
4. Amphetamines – Είναι η γενική κατηγορία φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του ADHD με πιθανότητα 9,6 φορές μεγαλύτερη να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
3. Paroxetine (Paxil) – Ένα αντικαταθλιπτικό τύπου SSRI με πιθανότητα 10,3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ότι άλλα φάρμακα. Επίσης, συνδέεται με σοβαρά στερητικά συμπτώματα και γενετικές βλάβες.
2. Fluoxetine (Prozac) – Είναι ένα δημοφιλές αντικαταθλιπτικό τύπου SSRI με πιθανότητα 10,9 φορές να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
1. Varenicline (Chantix) – Είναι ένα αντικαπνιστικό φάρμακο με μια σοκαριστική 18 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
Τη σταδιακή μείωση του όγκου του εγκεφάλου προκαλούν τα φάρμακα που χορηγούν οι ψυχίατροι σε άτομα που πάσχουν από ψυχώσεις, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες. Προς το παρόν πάντως συνιστούν στους γιατρούς να μην κάνουν αλλαγές στις φαρμακευτικές συνταγές. Εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια υπήρχαν οι ενδείξεις ότι οι σχιζοφρενείς έχουν κατά μέσο όρο μικρότερο εγκέφαλο (περίπου 5 – 7%) συγκριτικά με το μέσο όρο του πληθυσμού. Αυτό που δεν ήτανε γνωστό ήταν αν για τη συρρίκνωση αυτή ευθύνεται η ίδια η ασθένεια ή τα φάρμακα.
Η νέα έρευνα με επικεφαλή τον Αμερικάνο νευροεπιστήμονα και ψυχίατρο Μπενγκ Τσουν Χο του πανεπιστημίου της Αϊόβα, δείχνει πως τελικά τα αντιψυχωσικά φάρμακα παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.
Χρησιμοποιώντας την τεχνική της μαγνητικής σε 211 ασθενείς για περίπου 7 χρόνια οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής, σε συνδυασμό με το είδος των φαρμάκων και τη δοσολογία, επηρεάζουν αρνητικά και το συνολικό όγκο του εγκεφάλου και ειδικότερα τη φαιά ουσία του εγκεφάλου. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ψυχιατρικό περιοδικό «Archives of General Psychiatry» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου.

ΗΠΑ: «Μπουκώνουν» τα παιδιά με ψυχιατρικά φάρμακα: Τον Ιούλιο, η εφημερίδα Washington Post σημείωνε ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις αποθησαυρίζουν ποσά-ρεκόρ, συνολικά 1,8 τρις δολάρια, περιμένοντας

καλημέρα σας!!!πήρατε το φαρμακό σας;


Αντιγόνη Καρασάββα - Σύζυγος αυτόχειρα ομολογιούχου ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΤΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 7/05/2014 ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ!!!

ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΔΙΆΘΕΣΗ!ΌΧΙ ΆΛΛΑ ΔΆΚΡΥΑ...

VENCEREMOS!!!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΌΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΔΆΚΡΥΑ ΤΟΥ ΜΠΟΎΚΟΥΡΑ!

Επειδή πολύ έχει τραβήξει να λένε εμάς τους Παναθηναϊκούς δεξιούς,
φασίστες και χουντικούς ορίστε η απόδειξη ότι δεν είμαστε. Ακόμα και από
το σύνθημα που ακούγεται στο βίντεο. Όσοι ξέρουν λίγη μουσική
καταλαβαίνουν από πιο ιστορικό κομμάτι είναι.

Βασιλάκης Καΐλας Μπούκουρας Η Μάρθα Βούρτση της Ελληνικής Βουλής.

ΜΠΟΥΚΟΥΡΆΡΑ ΟΛΕ!!!ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ ΕΚ ΚΟΡΊΝΘΟΥ!!!!

Κλαίγοντας κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας (Vid)

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ήταν η ομιλία του προφυλακισμένου ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην Χρυσή Αυγή) Στάθη Μπούκουρα στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του.
 
"Δεν έκανα έγκλημα, εκλέχτηκα βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, δεν είμαι φασίστας", είπε, κλαίγοντας.
"Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν", είπε, αναφέροντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο. "Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι΄ αυτό".
"Δεν έχω απάντηση στα παιδιά μου γιατί είμαι φυλακή", προσέθεσε και όντας σε φόρτιση φώναζε: "Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει πείτε μου; Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα!. Με λεξοτανίλ και με λαντόζ".
"Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Ήμουν ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Μικρό παιδάκι ήμουνα και κρέμαγα σημαίες, γιατί πιστεύαμε στην Αλλαγή", σημείωσε.
Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του κοινοβουλίου το γεγονός πως όταν τελείωσε την ομιλία του ο Σ. Μπούκουρας  οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και η ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον χειροκρότησαν.
Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Ουζουνίδης, Ραχήλ Μακρή και Παύλος Χαϊκάλης έδωσαν συγχαρητήρια στον Στάθη Μπούκουρα.
"Μπράβο, ψηλά το κεφάλι!", του είπαν χαρακτηριστικά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.
ΟΜΩΣ  Ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΈΛΕΓΕ, Ο ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ!
Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΦΑΣΙΣΤΟΚΟΤΑ ΚΛΑ;ΙΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΆΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΆΘΑΡΜΑ!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑ;Ι ΚΟΝΤΗ ;ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ:::::ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΆ ΤΟΥ!
Α LADOSE ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΊΦΗΜΟ PROZAC 
 

 Το Αμερικάνικο χάπι που ονομάστηκε χάπι της ευτυχίας εξ ου και οι διαφημιστικές φωτογραφίες του!!!
Μέχρι που ...ανακαλύφθηκε ότι όχι απλά δεν λειτουργεί αλλά ευθύνεται και για εξαιρετικά βίαιη και ενίοτε δολοφονική συμπεριφορά κυρίως σε εφήβους!!!για την αποτυχία του έγινε εξώφυλλο στο NEWSWEEK όπως παραθέτω!


Και τώρα ο Μάρθας Μπούκουρας την εποχή της τσογλανομαγκιάς του απολαύστε αντιπρόσωπο που έστειλε η μερίδα των βαμμένων χουντοδεξιών Κορινθίων!!!!Δυστυχώς οι προοδευτκοί άνθρωποι στην Κορινθία σιωπούν,εύχομαι να καταφέρουν να περάσουν μπροστά επιτέλους!!!


Το Μακάβριο Αιγαίο Πέλαγος

Μαρία Λούκα

Photo via Λιμενικό Σώμα
«Όσους διασώθηκαν τους είχαν βάλει να κάτσουν στον ήλιο για να ζεσταθούν. Εξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ανάμεσα τους κι ένα παιδί που το έστειλαν στην Αθήνα γιατί δε μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν. Πριν από  λίγη ώρα έβγαλαν τις σωρούς από 18 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο αμπάρι, ανάμεσα τους ήταν δύο γυναίκες έγκυοι και δύο έφηβοι. Ξεβράστηκαν άλλα τέσσερα πτώματα και δεν ξέρουμε τι άλλο θα βγάλει η θάλασσα…» ακούω στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μια φωνή που ζορίζεται να μείνει σταθερή. Μόνο οι διακοπές της και οι ανάσες που βαραίνουν υποδηλώνουν ότι αυτό που συμβαίνει εδώ και καιρό στο Αιγαίο δεν είναι ρεπορτάζ αλλά εκείνο το έσχατο σημείο που καταρρέει η λογική.
Η θάλασσα του Αιγαίου, το βασικό μοτίβο στην ποίηση του Ελύτη, σήμα κατατεθέν στις διαφημίσεις του ΕΟΤ και ρομαντική καρτ ποστάλ από εκείνο

Η Δημιουργική Γενιά της Ελλάδας Δουλεύει αλλά δεν Πληρώνεται



Μαρία Λούκα, Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κατσής

Στην Ελλάδα, η κρίση αποτέλεσε το ιδανικό όχημα για την κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων όπως αυτά θεμελιώθηκαν μεταπολιτευτικά. Η ανεργία πλέον προσεγγίζει το 30% και στους νέους έως 25 ετών το ιστορικά υψηλό 62%, ο κατώτατος μισθός μετά τη μείωση κατά 22% που θεσμοθετήθηκε το Φεβρουάριο του 2012 ανέρχεται πλέον στα 586 ευρώ μικτά και για τους νέους έως 25 ετών στα 511 ευρώ μικτά, κάτω δηλαδή από το επίσημο όριο της φτώχειας. Μια σειρά από προγράμματα που εμφανίζονται με το μανδύα της ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως το Voucher, επί της ουσίας λειτουργούν ως μηχανές ανακύκλωσης της ανεργίας, αφού έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης και ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε πριν μερικούς μήνες ο γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλη Κανδαράκη, το ποσοστό των ελαστικών μορφών εργασίας στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 1.200% από το 2010.
Όλες οι εμπειρίες των ανθρώπων που άκουσα στις πιο δημιουργικές ηλικίες, είχαν ως κοινή συνισταμένη την αναμονή στο γκισέ του ΟΑΕΔ, στην αποστολή του βιογραφικού, στον προθάλαμο για τη συνέντευξη, πάνω από ένα τηλέφωνο που δε χτυπάει, στο ΑΤΜ που ποτέ δε βγάζει χαρτονομίσματα στην ώρα του. Και ηχούν πολύ ειρωνικά στον αντίλαλο ενός successstory που μετατρέπει την εργασία σε λάστιχο και τον μισθό σε φιλοδώρημα.
Φαίδων Τασόπουλος
Είμαι 29 χρονών. Σπούδασα μηχανολόγος στο Βόλο. Όταν τελείωσα το 2012 δεν υπήρχε δουλειά στον κλάδο και πήγα να εργαστώ ως τεχνίτης σε καράβι για ένα 8μηνο. Έπειτα έκανα αιτήσεις σε διάφορες δουλειές. Θυμάμαι μια φορά

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΧΟΥΝΤΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΟΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΈΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΑ!3!!!!ΧΡΌΝΙΑ ΠΡΊΝ !

ΚΑΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΨΉΦΙΣΕ ΣΑΜΑΡΆ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΤΟΝ ΙΟΎΝΗ ΤΟΥ 2012!

ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΗΝ ΆΠΟΨΉ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΌΝ ΤΟ ΚΑΛΌ ΆΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΚΑΘΊΚΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΣΤΟ 3:O8!!!

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΘΈΜΑ!!!ΦΟΒΕΡΉ ΚΟΜΠΊΝΑ ΣΕ ΕΚΤΈΛΑΣΗ ΨΆΟΥΛ!ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΎΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΙΑΠΩΝΊΑΣ!

ΧΕΛΜΟΥΤ ΝΤΟΥΓΚΑΝΤΑΜ!ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ!


Συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από την επική βραδιά του Χέλμουτ Ντουκαντάμ στον τελικό της Σεβίλλης





Μια βραδιά είναι ικανή να απογειώσει ή να καταστρέψει μια
καριέρα. Πολλά τα παραδείγματα όπου μια επική εμφάνιση... έστρωσε
κόκκινο χαλί σε κάποιον και μια τραγική τον έστειλε στα αζήτητα, δίχως
ποτέ να μπορέσει να την ξεπεράσει και να την αφήσει πίσω του.


Ο Χέλμουτ Ντουκαντάμ έφτιαξε το δικό του ποδοσφαιρικό
παραμύθι, βασισμένο σε εκείνον τον αλήστου μνήμης τελικό του Κυπέλλου
Πρωταθλητριών πριν ακριβώς 28 χρόνια (7/5/1986) στη Σεβίλλη, όταν με τις
επεμβάσεις του στη διαδικασία των πέναλτι έστειλε στα τάρταρα την
Μπαρτσελόνα και χάρισε ένα -μάλλον ανέλπιστο- "Άγιο Δισκοπότηρο" στη
Στεάουα Βουκουρεστίου.


Ο αγώνας (μαζί με την παράταση) ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ
και οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί έμελλε να γραφτεί μια από τις επικές
σελίδες στην ιστορία της διοργάνωσης, όπου το μεγάλο φαβορί υποκλίθηκε
στο μεγαλείο ενός τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε ό,τι κανείς άλλο στα
χρονικά.



Έπιασε τέσσερα πέναλτι στις ισάριθμες εκτελέσεις των Αλεξάνκο,
Πεδράθα, Πίτσι Αλόνσο και Μάρκος, την στιγμή που ο Ουρούτι απέκρουσε
εκείνες των Ματζάρου και Μπόλονι. Οι Λάκατους και Μπαλίντ βρήκαν στόχο
και έτσι η Στεάουα πέτυχε ένα μικρό θαύμα, σηκώνοντας το τρόπαιο στον
ουρανό της Ανδαλουσίας, με τον Ντουκαντάμ να... υπογράφει εκείνον τον
τελικό.


Ο μύθος του απέκτησε διαχρονικότητα, αφού το επίτευγμά του
μνημονεύεται μέχρι και σήμερα, ο ίδιος έγινε γνωστός ως "Ο ήρωας της
Σεβίλλης" και το όνομά του συνώνυμο με τις αποκρούσεις πέναλτι στη
"ρώσικη ρουλέτα" και στις περιπτώσεις εκείνες που ο τερματοφύλακας
έκρινε την διαδικασία.

Προεκλογικό σποτ 2014 - Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία

"Πάρτε το μυρωδιά" - Προεκλογικό spot Ρένα Δουρου

H πλατεία ήτανε άδεια…

του Πολυμέρη Βόγλη
Χουάν Μιρό, «Τοπίο», 1924-25
Χουάν Μιρό, «Τοπίο», 1924-25

Η διαπίστωση είναι πλέον κοινότοπη. Στις συγκεντρώσεις, οι πλατείες είναι άδειες και τα καφέ γεμάτα. Οι αντιδράσεις του κόσμου στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι υποτονικές, κατώτερες των προσδοκιών και των περιστάσεων. Η οργή και η απόγνωση αναλώνονται σε ιδιωτικές συζητήσεις και κλείνονται σε ιδιωτικούς χώρους, δεν εκβάλλουν στο συλλογικό και το δημόσιο. Το κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσε ένα μαζικό κύμα διαμαρτυρίας, που γρήγορα αποδυναμώθηκε. Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή των καθαριστριών, όχι μόνο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο κίνημα ενάντια στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων αλλά ούτε να κινητοποιήσουν μαζικά τους συναδέλφους τους. Οι «πλατείες» του 2011 μοιάζουν να αποτελούν μια πολύτιμη αλλά μακρινή ανάμνηση. Πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε αυτή την στάση της κοινωνίας; Σ’ αυτή τη στρατηγική σύγκρουση των τελευταίων τεσσάρων ετών υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Η κοινωνία έδωσε σημαντικές μάχες ενάντια στα μέτρα του Μνημονίου, συγκρούστηκε πολλές φορές, αλλά τελικά τα μέτρα πέρασαν. Το πολιτικό κόστος για τα κόμματα ήταν σοβαρό, αλλά το κοινωνικό κόστος τεράστιο. Η κοινωνία ηττήθηκε.
   Για να επιτευχθεί αυτή η ήττα, το σύμπλεγμα εξουσίας (πολιτικές ελίτ, επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης) επιστράτευσε τις πολιτικές του φόβου και της ταπείνωσης. Η διαρκής απειλή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και της χρεοκοπίας, η καταστροφολογία, ο λόγος περί «πολέμου», η «αγωνία» για την έγκριση της επόμενης δόσης, καλλιέργησαν ένα κλίμα γενικευμένου φόβου, στο οποίο αναπτύχθηκαν ο ατομισμός, η εργασιακή ανασφάλεια, η καχυποψία, η συμμόρφωση στις ολοένα και πιο δυσβάστακτες εργασιακές συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο η πολιτική του φόβου για το μέλλον έγινε εργαλείο πειθάρχησης της κοινωνίας και εξατομίκευσης των αντιδράσεων. Η συλλογική διαμαρτυρία υποχώρησε, η αλληλεγγύη αποδυναμώθηκε: όσοι μέσα στην κρίση διασώθηκαν μάλλον αδιαφόρησαν γι’ αυτούς που βυθίστηκαν. Η πολιτική της ταπείνωσης αποσκοπούσε στην άμβλυνση των κοινωνικών αντιδράσεων μέσω της ενοχοποίησης: η κοινωνία ήταν συλλογικά και αδιακρίτως υπεύθυνη για την οικονομική κρίση, άρα έπρεπε να μεταμεληθεί, να αναμορφωθεί ηθικά. Η Ελλάδα ήταν μια χώρα «διεφθαρμένων», «τεμπέληδων» και «απατεώνων», η οποία έπρεπε να τιμωρηθεί. Όταν ο τιμωρητικός λόγος εξαντλήθηκε, επιστρατεύθηκε ο πατερναλιστικός: η

Ασφάλεια ή ελευθερία; Και τα δύο!

του Στρατή Μπουρνάζου
την ποίησιν ή την δόξα;
την ποίηση
Χριστόν ή Βαραββάν;
Χριστόν
την Γαλάτειαν ή μιαν καλύβην;
την Γαλάτεια
Ν. Εγγονόπουλος, «Το γλωσσάριο των ανθέων» (1948)
–«Θέλεις μέλι ή γάλα του κουτιού στις φέτες το ψωμί σου» , ρώτησε ο Κούνελος τον Λουλού Πουφ, που τον είχε επισκεφθεί. –«Και από τα δύο! Και μέλι και γάλα του κουτιού!», απάντησε αμέσως με ενθουσιασμό ο Πουφ. Μετά όμως,  για να μη φανεί πλεονέκτης, πρόσθεσε: –«Σου χαρίζω όμως το ψωμί!»
(Α. Α. Μιλν, «Ο Πουφ και η συντροφιά του»)
Πωλ Ντελβώ, "Ένας άνθρωπος στον δρόμο", 1940
Πωλ Ντλεβώ, “Ένας άνθρωπος στον δρόμο”, 1940

To ερώτημα «ασφάλεια ή ελευθερία», «ασφάλεια ή δικαιώματα» έχει εγκατασταθεί στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης εδώ και χρόνια. Η απάντηση είναι προδιαγεγραμμένη: η Δεξιά με την ασφάλεια, η Αριστερά με την ελευθερία, και ο πολίτης διαλέγει ελευθέρως. Και ειδικά τούτους τους καιρούς της ανασφάλειας και επισφάλειας, διαλέγει την πολύ συγκεκριμένη και αναγκαία «ασφάλεια», αντί το άπιαστο πουλί που λέγεται «ελευθερία».
Τι πταίει; Μα, το ίδιο το ερώτημα. Αν πρέπει να αρνηθούμε έναν όρο, αυτός είναι ο διαζευκτικός σύνδεσμος. Να αρνηθούμε το «ή», για να κερδίσουμε τα άλλα δύο: «και ελευθερία και ασφάλεια», «και δικαιώματα και ασφάλεια» — και ακόμα καλύτερα: «δικαιώματα, για να έχουμε ασφάλεια». Να πούμε, λοιπόν, ότι η ασφάλεια είναι καλό πράγμα. Ότι όλοι, και όχι μόνο οι «νοικοκυραίοι», θέλουν να νιώθουν ασφαλείς. Όταν (νιώθουμε ότι) απειλούμαστε, διαρρηγνύονται βασικοί όροι της συμβίωσης (θυμάμαι, εδώ, το άρθρο του Δημήτρη Χριστόπουλου, σε παλιότερα «Ενθέματα»).
Θέλουμε λοιπόν, και εμείς, οι αριστεροί, οι κινηματίες, την ασφάλεια• δεν είμαστε τίποτε ατρόμητα ξωτικά. Αλλά πρέπει να πούμε, πρώτον, ότι ασφάλεια δεν σημαίνει –ή δεν σημαίνει μόνο– φυλακές, αστυνομία και αστυνόμευση. Σημαίνει μέριμνα, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, φροντίδα για

"Στην εφηβεία μου, έμαθα τι σημαίνει φασισμός, μέσα απ' τα βιβλία, και επί ημερών Σαμαρά μέσα απ τη πραγματικότητα"

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8846.html

Γράφει η Τ. Γ.

Αx κύριε Αντωνη μου! (Ελπίζω να μην σας ενοχλεί η οικειότητα, αλλά θεωρώ ότι τη δικαιούμαι μετά από τόση επαφή που ως λαός έχουμε δεχτεί από σας!.)

Τι κρίμα να μη διαμένω στην πρωτεύουσα! Θα είχα έτσι την ευκαιρία να σας προσφέρω και το δικό μου μετάλλιο, όπως ο 13χρονος της Κηφισίας! Και πιστέψτε με το δικό μου είναι σημαντικότερο, Διότι είναι αποτέλεσμα όχι σωματικής, αλλά ψυχικής αντοχής! Τόσης που πραγματικά, πριν έρθετε στα πολιτικά δρώμενα, δεν γνώριζα ότι διέθετα!
Αναλογιστείτε πόσες φορές αντέχω και δεν θρυμματίζω το κρανίο μου στον τοίχο, ακούγοντας σας να ομιλείτε για succes story σε μια κοινωνία που η ανεργία έχει φτάσει στο ζενίθ και τα δικαιώματα των εναπομεινάντων εργαζομένων στο ναδίρ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές μας! Σε Ιώβ έχω μετουσιωθεί και το εργαλείο προπαγάνδας σας κοσμεί ακόμα το έπιπλο μου ακούγοντας τα λογής λογής παπαγαλάκια σας να μεταφέρουν κλίμα επιτυχίας και αισιοδοξίας σε μια χώρα όπου όλα έχουν διαλυθεί! Μισθοί συντάξεις, υγεία παιδεία κοινωνικό κράτος, όλα γκρεμισμένα, όλα ισοπεδωμένα. Και σεις με θράσος χιλίων πιθήκων να απαιτείτε να πανηγυρίσω για τα τόσα σας επιτεύγματα! Διαφορετικά με κατατάσσετε στους μίζερους  και μου   ζητάτε να απολογηθώ!
 Και γω αντέχω!

Ακούω συμπολίτες μου, ιδίως ηλικιωμένους ,να εύχονται να εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο για να συναντήσουν τον πλάστη τους μια ώρα αρχύτερα, μιας και μας έχετε κάνει τον βίο αβίωτο. Συναντώ νέα παιδιά να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους ,μορφωμένους να μεταναστεύουν, ανθρώπους στην πιο παραγωγική τους ηλικία να αισθάνονται άχρηστοι και να βυθίζονται στην κατάθλιψη, όλα απόρροια της δικής σας πολιτικής.
Και γω αντέχω!

Παρακολουθώ στην πολιτική μας σκηνή έναν μάγκα πρώην πιτσαδόρο να παίζει τον ρόλο του πρωθυπουργού, ένα υπερφίαλο διαπλεκόμενο παχύδερμο τον ρόλο του αντιπρόεδρου, ένα ανελέητο τσιράκι των τραπεζών τον υπουργό οικονομικών, έναν παράφρονα τηλέμπορα τον υπουργό υγείας, έναν τσεκουράτο φασίστα, τον δημοκράτη πολιτικό, και μια πλειάδα ανδρείκελων αναλόγου βεληνεκούς να κυβερνούν τη ζωή μου και να παίρνουν αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον το δικό μου, των παιδιών μου και των εγγονιών μου.
Και γω αντέχω!

Εκεί όμως που η υπομονή μου χτυπά κόκκινα είναι όταν αναφέρεστε στο φασισμό.
Παιδί, άκουγα την λέξη στα παραμιλητά του αντιστασιακού πατέρα μου -αληθινός αντάρτης, όχι ιμιτασιόν σαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας σας. «Άτιμοι φασίστες-μονολογούσε στον ανήσυχο ύπνο του- θα σας δείξω εγώ. Έχω και γιο, έχω και κόρη». Φούσκωνα από περηφάνια στα οχτώ και στα δέκα μου που είχα μια σπουδαία αποστολή να επιτελέσω ασχέτως αν δεν καταλάβαινα  την έννοια του όρου! Στην εφηβεία μου, έμαθα τι σημαίνει φασισμός, μέσα απ τα βιβλία, και επί των ημερών σας μέσα απ τη πραγματικότητα. Στηρίξατε την κυβερνητική σας πολιτική σε φασιστικές νοοτροπίες, καταλύοντας στην ουσία το σύνταγμα. Μπαλούρδοι, μπάτσοι, μαριονέτες δικαστές, σας εξυπηρετούν μια χαρά. «Ομάδες αλήθειας»,-τι ανέκδοτο κι αυτό- από Μαρούτηδες και Κρανιδιώτες ανήγαγαν τον Γκεμπελισμό σε επιστήμη.

Εκθρέψατε τους φασίστες τους αναθέσατε -καθ ομολογία των συγκυβερνόντων σας όλη τη βρώμικη δουλειά- τους στηρίξατε να την πραγματώσουν. Όταν όμως άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι για την καρέκλα σας ενδυθήκατε τιμωρός τους προκειμένου να χειραγωγήσετε το ηλίθιο πόπολο, όπως φαντάζει ο λαός στα μάτια σας και να σας επιστρέψουν τα ακροδεξιά ψηφαλάκια.
.
Οριακή πια η αντοχή, σας προσφέρω νοερά, τώρα το μετάλλιο τη υπομονής μας και προβλέπω λίαν συντόμως να εισπράξετε  από το λαό μας .σωρεία βραβείων ανάλογων των πράξεων σας!

Τα κομμένα απο την Κυβέρνηση σπότ του ΦΣΑ

Η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα, σε μία πρωτοφανή πράξη φίμωσης του
Δημοκρατικού λόγου, και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων,
συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων κ.λ.π. Απαγορεύει με
Υπουργική Απόφαση την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να
χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό και που προφανώς «θα την
βλάψει» ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

http://stokokkino.gr/article/8015/Fim...

Samba Pa Ti - Santana (Live in Mexico)

3 Χρόνια χωρίς τον Θανάση Βέγγο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ 34 Ο Δημήτρης Διαμαντίδης!!!Ο 3D ΜΑΣ!

Για τα μαυρα μεσανυχτα!JOHN LEE HOOKER - BAD LIKE JESSE JAMES

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!Carlos Santana - "The Healer" with John Lee Hooker - stereo HQ

The Doors and John Lee Hooker - Roadhouse Blues (Complete)

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ!!!Pink Floyd - Another Brick In The Wall (HQ)

ΔΩΣΕ!!!Alice Cooper - Poison

Metallica - Nothing Else Matters (official video clip)

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ!!!Guns N' Roses - Paradise City

The Rolling Stones "Like a Rolling Stone"

ΚΑΛΉ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ!ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΡΙΤ!!!

Γεννητούρια: Το ντεμπούτο της ΝΕΡΙΤ, το "κλεμμένο" λογότυπο και ο χαμός στα social media

"Η ΝΕΡΙΤ σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων" λέει ο Παντελής Καψής. Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σχόλια για το όχι και τόσο πρωτότυπο λογότυπο. Δείτε την πρώτη εκπομπή της (Pics + Vid) 

"Σημερα ξεκινάει το νέο προγραμμα της ΝΕΡΙΤ με ενα νόμο που εγγυάται την θεσμική της ανεξαρτησία και ενα σχήμα πιο λιτό που σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων. Εύχομαι να ειναι καλοτάξιδη με την επισήμανση ότι μια πραγματικά δημόσια τηλεόραση προϋποθέτει παράδοση και κουλτούρα ανεξαρτησίας. Γι αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων μας".

Τάδε έφη Παντελής Καψής και κάπως έτσι καλωσόρισε τη ΝΕΡΙΤ που πήρε τη θέση της ΔΤ με αντίστροφη μέτρηση, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής.
Μαζί με το πρώτο δελτίο ειδήσεων εμφανίστηκαν και τα πρώτα σχόλια στο διαδίκτυο με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να κάνουν λόγο για "κλεμμένο" και καθόλου πρωτότυπο λογότυπο.
Το πρώτο δελτίο βγήκε στον "αέρα" με παρουσιάστρια την Αντριάννα Παρασκευοπούλου.
Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνονται και θα αντικαθίστανται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.
16 νέες εκπομπές θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision).
Ιδού και οι πρώτες αντιδράσεις:
  Κώστας Χρυσόγονος @Chrysogonos_K
Η ΔΤ μεταβαπτίζεται σε ΝΕΡΙΤ, το ΠΑΣΟΚ σε "Ελιά", η χρεοκοπία σε success story. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΡΗΝ ΟΔΗΣΣΟ!

BΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ!2


ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ 1