Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ NEWS GR ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ 223 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ!

"Θα βρούμε τις μαθήτριες,θα είναι η αρχή του τέλους της τρομοκρατίας"


 

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση της Νιγηρίας την απαγωγή των εκατοντάδων κοριτσιών από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.
Ο πρόεδρος της χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν, αναγκάστηκε να δεσμευτεί εκ νέου σήμερα ότι θα βρεθούν τα σχεδόν 300 κορίτσια που βρίσκονται αιχμάλωτα στα χέρια των ισλαμιστών.
Μάλιστα εκτίμησε ότι αυτό θα είναι και η "αρχή του τέλους της τρομοκρατίας" της Νιγηρίας.
Διαβάστε: 8 ερωτήματα για τα κορίτσια - θύματα απαγωγής στη Νιγηρία
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο φιλοξενείται στην νιγηριανή πρωτεύουσα Αμπούτζα, ο Τζόναθαν ευχαρίστησε ξένα κράτη, ανάμεσά τους τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κίνα, για την υποστήριξή τους στις προσπάθειες διάσωσης των μαθητριών, οι οποίες απήχθησαν από το σχολείο τους στην πολιτεία Μπόρνο στις 14 Απριλίου. Οι χώρες αυτές δεσμεύτηκαν να αποστείλουν ειδικούς για να βοηθήσουν στην εξεύρεση των κοριτσιών.
Ο Νιγηριανός πρόεδρος ευχαρίστησε αυτούς που μετέχουν στο Φόρουμ παρά τον κίνδυνο που υπάρχει στη χώρα του λόγω των ισλαμιστών μαχητών και στην συνέχεια προχώρησε σε μια ομιλία για την δημιουργία θέσεων εργασίας στις αφρικανικές οικονομίες.
"Ως έθνος αντιμετωπίζουμε μια επίθεση από την τρομοκρατία", σημείωσε ο Τζόναθαν.
"Πιστεύω ότι η απαγωγή αυτών των κοριτσιών θα είναι η αρχή του τέλους για την τρομοκρατία στην Νιγηρία", κατέληξε ο πρόεδρος της Νιγηρίας.
Οι δηλώσεις του απηχούσαν αυτές που έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ομπάμα είχε σημειώσει ότι η απαγωγή αυτή οδηγεί "στην κινητοποίηση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να γίνει επιτέλους κάτι εναντίον μιας οργάνωσης που είναι τόσο ποταπή ώστε να διαπράττει ένα τέτοιο απεχθές έγκλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου