Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Πολάκης: Ιδού οι φασίστες της Ν.Δ

Σκόρπιες σκέψεις και πλημμυρισμένα συναισθήματα

Της  Τ. Γ.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, κι άλλη μια μικρή διαδρομή στο αέναο ταξίδι του χρόνου, τελειώνει! Κι είναι τούτη η διαδρομή ξέχωρη για τον καθένα. 
Αλλιώτικα μετρά στα νιάτα, τότε που όλα μοιάζουν παντοτινά. Μα αν το σκαρί σου ολοταχώς βαδίζει για το λιμάνι, τότε τούτες οι μέρες για απολογισμούς και μετρήματα προσφέρονται.

Και κέρδη πολλά θα μετρήσουν αυτοί που πια στη ζωή τους μόνο το αληθινό κράτησαν. Όσοι με γενναιότητα  από ιμιτασιόν ανθρώπους, ιμιτασιόν συναισθήματα, ιμιτασιόν καταστάσεις, να απαλλαγούν μπόρεσαν.
Κείνοι που τις περιπλανήσεις έπαψαν σε τοκογλύφους και αγύρτες και γεμολόγο έψαξαν τα δικά τους "διαμάντια" να εκτιμήσει.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Μια είδηση ... χωρίς σχόλια


Μας στέλνει μια ιστοσελίδα αναγνώστης, στην οποία υπάρχουν οι τιμές της μεγαβατώρας (MWh) σε μια σειρά χώρες και μας γράφει: 

"Δεν είμαστε λαός ΓΤΠ; Μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, στις τιμές του ρεύματος και μας γανώνουν τ' αυτιά περί εκπτώσεων, επιδοτήσεων και παραμύθια της Χαλιμάς. Κι εμείς καθόμαστε στον καναπέ και ξυνόμαστε ..."

50+1 βιβλία από την Ελλάδα για το 2022

50+1 βιβλία από την Ελλάδα για το 2022
24 MEDIA LAB

Το Magazine σταχυολογεί την εγχώρια εκδοτική παραγωγή. Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις, μυθοπλασίας και μη, που ξεχωρίζουν.

Διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ιστορικές μελέτες, αυτοβιογραφίες, η εγχώρια εκδοτική παραγωγή υπήρξε πλούσια και πολυσχιδής για ακόμη μία χρονιά. Αυτά είναι τα νέα ελληνικά βιβλία, μυθοπλασίας και μη, που ξεχώρισε το Magazine. Παρατίθενται με αλφαβητική, όχι αξιολογική σειρά. Καλή ανάγνωση.

ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ

50+1 βιβλία από την Ελλάδα για το 2022

Νεοδημοκρατική "αριστεία" στην διαφθορά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Αμέσως μετά τις γιορτές το πολιτικό σκηνικό θα πάρει φωτιά. Ενα "βαθύ λαρύγγι", για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιστρατεύσει "λυτούς και δεμένος" να το ανακαλύψει, -χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα και μάλλον δεν θα το κατορθώσει ποτέ-, με τα στοιχεία που έχει προσφέρει και τα οποία μέσω κάποιον διαύλων βρίσκονται πλέον στην κατοχή του Κώστα Βαξεβάνη, θα καθορίσει σε ένα βαθμό την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. 

Αποχαιρετώντας το 2022: Απολογισμός και προοπτικές στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες

Του Κώστα Παπάδακη

Ο χρόνος που φεύγει υπήρξε χρόνος πολύ σκληρής αναμέτρησης ανάμεσα στις δυνάμεις της εξουσίας και τις δυνάμεις του κινήματος. Συνέχισε την δυναμική της προηγούμενης χρονιάς και ανέδειξε ισχυρές προωθήσεις και στις δύο πλευρές, υψώνοντας ακόμα περισσότερο το αμοιβαίο φορτίο για την χρονιά που έρχεται. Αξίζει τον κόπο και μάλλον επιβάλλεται και πάλι μια ανασκόπηση-απολογισμός σε όσα συνέβησαν στην διάρκεια του, η συναγωγή συμπερασμάτων, ο προσανατολισμός και η εκπόνηση επιδιώξεων και διεκδικήσεων για τον επόμενο χρόνο.

2022. Η ανασκόπηση της χρονιάς μέσα από τα 2.500.000 δικά σας views.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Βαλτάσαρ προς Μελχιώρ…

Εδώ και πολλά χρόνια οι τρεις Μάγοι δεν φέρνουν δώρα. Ούτε στον Χριστό, ούτε στον λαό.

Αντιθέτως , ο κόσμος έχει γεμίσει μαθητευόμενους μάγους που, απ’ το καπέλο τους βγάζουν κλόουν – αφειδώς και ανελέητα!

Ταυτοχρόνως, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, με μεγάλη ταχύτητα και προς το χειρότερο – ασχέτως αν οι περισσότεροι άνθρωποι σχεδόν δεν αντιλαμβάνονται αυτές τις αλλαγές, περιοριζόμενοι να τις κοιτούν παγωμένοι, μαρμαρωμένοι, σαν τη γυναίκα του Λωτ.

Η αλαζονεία τυφλώνει τους Ευρωπαίους

Στέλιος Ελληνιάδης

Ένα ισχυρό γνώρισμα του δυτικού κόσμου, συστατικό στοιχείο της κοσμολογίας του, νομίζω ότι είναι η αλαζονεία. Παράγωγο της αντίληψης που έμαθε να έχει ο δυτικός άνθρωπος για την κοινωνία του, τον πολιτισμό και την ιστορία της, αλλά και για το άτομό του, τα προσόντα και τη βιολογική του σύσταση. Αλαζονεία που προέκυψε όχι γιατί οι Ευρωπαίοι γονιδιακά είναι κάτι άλλο από

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ???