Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΊΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΚΟΛΑΠΤΌΜΕΝΑ SS ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΑ!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΏΝΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΊΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΥΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ!ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!Α! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ!ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!ΑΙΣΧΟΣ!

Παντρέψου το βιαστή σου ή πας 12 χρόνια φυλακή"! ...

Απίστευτη πρόταση σε θύμα βιασμού

Η Γκιουλνάζ από το Αφγανιστάν βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της. Με βάση τους αφγανικούς νόμους το δικαστήριο την έκρινε ¨ένοχη¨ και της υπέβαλε την εξής απίστευτη πρόταση : Ή παντρέψου τον βιαστή σου ή κάτσε 12 χρόνια φυλακή !
Η γυναίκα που βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της έχει τώρα στην αγκαλιά της και το μωρό του βιαστή της…
Η Γκιουλνάζ όσο και αν είπε πως αντιστάθηκε για να μην την βιάσει, την έριξαν στην φυλακή με την κατηγορία της πορνείας και τώρα περιμένει να τελειώσει η
ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ - ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜ...: Αφιερωμένο εξαιρετικά σε ορισμένους "επαναστατοπατριώτες" (του γλυκού νερού) που τον υποστηρίζουν. ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ: Ο...
ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ «ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ» ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...: Το πλοίο αυτό μπορεί να μεταφέρει 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα σε καιρό ειρήνης και 122 σε καιρό πολέμου. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από να...

Κλειστό... παρά τις υποσχέσεις

Ποντίκι » ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

thumb
H 21η Νοεμβρίου παρήλθε οριστικά, αλ­λά το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» δεν επαναλει­τούργησε (κατόπιν της ολοκλήρωσης της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί σε βάρος των καρδιοχειρουργών), όπως είχε υποσχεθεί η γενική γραμματεία του υπουργείου Υγείας. Στο μεταξύ τα καρδιοπαθή παιδιά αναμένουν στη λίστα… (Στη λίστα, όχι στιλίστα, υπουργέ μου…). Α.Χ

Ένας άντρας εγκλωβισμένος ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον...



Η σχέση που έχει ένας άνθρωπος με το χρόνο είναι πολύ περίεργη. Θυμάμαι όσο ήμουν μικρός πάντα ανυπομονούσα. Τη Δευτέρα να έρθει το Σάββατο και να τελειώσει το σχολείο. Τον Χειμώνα να περάσει ο καιρός και να έρθει το Καλοκαίρι. Το Καλοκαίρι να τελειώσει και να πάω πάλι στο σχολείο. Στο σχολείο να τελειώσει για να πάω στο πανεπιστήμιο - να φύγω από το σπίτι! Μετά όλοι λέγαμε "Αχ, να γύριζα πάλι πίσω στα μαθητικά χρόνια!" Μήπως είμαστε παρανοϊκοί;

"Η μεγαλοσύνη στα έθνη δε μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα."
Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ

Δ.Ε.Υ.Α. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ (video)

Λάβαμε και δημοσιεύσαμε λίγες μέρες πριν την διαμαρτυρία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων σχετικά με τα χαράτσια της ΔΕΗ.

Το δελτίο τύπου ξεκινάει ως εξής:
"Στα σπίτια μας άρχισαν να φθάνουν τα επαίσχυντα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ. Και μας λένε ότι αν δεν το πληρώσουμε θα μας κόψουν το ρεύμα, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Ακόμα ένας εκβιασμός."

Μπορεί κάποιος από την ΔΕΥΑΣ να μας απαντήσει για το παραπάνω χαράτσι-εκβιασμό των 300 ευρώ για δύο μήνες ΝΕΡΟ-ΛΑΣΠΗ που απαιτούν από τους δημότες και τους απειλούν με διακοπή της παροχής νερού ;;;
Πως γίνεται η αξία νερού από 98 ευρώ να φτάνει τα 300 !!! ;;;
Αν δεν είναι αυτό χαράτσι τότε ποιό είναι;

(δείτε στο παρακάτω βίντεο την ποιότητα του νερού της ΔΕΥΑΣ που τραβήχτηκε την εποχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής των Τσουλουφογεωργούσηδων)
 


Αγαπητοί εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΣ, πριν εκδώσετε το δελτίο τύπου για το χαράτσι της ΔΕΗ θα έπρεπε να εκδώσετε ένα ακόμα για την ίδια την ΔΕΥΑΣ. Ποτέ δεν είναι αργά, να μας το στείλετε κιόλας να το αναρτήσουμε.

Κλείνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο λόγω εφεδρείας!


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος " η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.

Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας υποβαθμίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας."

Ενας ολόκληρος προϋπολογισμός πήγε στους τραπεζίτες!


Ενας ολόκληρος προϋπολογισμός πήγε στους τραπεζίτες!Του Νίκου Μπογιόποπουλου
Από την εποχή του Καραμανλή, αρχής γενομένης δηλαδή με εκείνα τα πρώτα 28 δισ. ευρώ προς τους τραπεζίτες, τα χρήματα που θα έχουν ευθέως πάει στις τράπεζες μέχρι το 2012 ανέρχονται συνολικά στο απίθανο ποσό των 168 δισ. ευρώ!
Προσοχή:
Εδώ μιλάμε για τα 168 δισ. ευρώ που έχουν πάει στους τραπεζίτες μόνο μέσα από τα κρατικά – εθνικά ταμεία.
Δηλαδή στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα πάνω από 100 δισ. ευρώ που έχουν αρπάξει οι τραπεζίτες μέσω της ΕΚΤ και του παράλληλου με αυτήν εποπτευόμενου μηχανισμού από την Τράπεζα της Ελλάδας!
Αυτά τα λεφτά, λοιπόν, τα 168 δισ. ευρώ που μέσω των κρατικών προϋπολογισμών έχουν διατεθεί σε μια χούφτα τραπεζίτες και κεφαλαιοκράτες, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι:
  • 9 φορές περισσότερα από το σύνολο των μισθών και συντάξεων που προβλέπει για εκατομμύρια ανθρώπους ο προϋπολογισμός του 2012.
  • 10 φορές περισσότερα από το σύνολο των χρημάτων που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού του 2012 για τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και τις δαπάνες στους τομείς Πρόνοιας, Παιδείας, Υγείας και Συγκοινωνιών.
Και κάτι ακόμα:
Τα έσοδα ολόκληρου του προϋπολογισμού του 2012 ανέρχονται σε 169,998 δισ. ευρώ.
Με άλλα λόγια:
Τα 168 δισ. ευρώ που – κατά τη διάρκεια της κρίσης – έχουν εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζιτών ισούνται με το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού μιας ολόκληρης χώρας,
μιας χώρας 10 εκατομμυρίων, που οι «σωτήρες» κόβουν τους μισθούς από τους εργαζόμενους και τις συντάξεις από τους γέροντες, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο:
Για να τα δίνουν στους τραπεζίτες!
ΠΗΓΗ: rizospastis.gr


ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ: "Δεν είναι κομψό να πετάνε πέτρες": Υποβάθμισε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης την σημασία της επίθεσης που δέχθηκε χθες με αυγά και πορτοκάλια κατά την περιοδεία του στην Μυτιλήνη....
H Ρωσία μετέφερε S-300 στη Συρία – Ρώσοι "σύμβουλοι στα χειριστήρια: Η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει να αλλάξει το “status-quo” στη Συρία και σε οποιαδήποτε περίπτωση να μην αφήσει την κατάσταση ν...
ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!...: "Ξεγύμνωσαν" τον ιστορικό ναό αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες Διεθνή, όπως όλα δείχνουν, κυκλώματα αρχαιοκαπήλων κάνουν πλιάτσι...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΚΡΕΜΑΣΑΝ 11 ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ - ΕΔΩ...: Μετά από την καταδίκη τους από το ανώτατο δικαστήριο Έντεκα λαθρέμποροι ναρκωτικών απαγχονίστηκαν σήμερα στο Ιράν, μετέδωσε η τηλεόραση. Ο...

Οι περίεργες συμπτώσεις της υπόθεσης ‘ελληνική κρίση’: Rothschild ,Οι Rothschild εισπράττουν ημερησίως 5 ΔΙΣ δολάρια ...


Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δεχτεί έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ποσοστό της κατά 50%, περίπου, πτώσης του ΓΔ σε αυτό το διάστημα, όσο, κυρίως, στην τεράστια αρνητική απόκλιση του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες, όπως, ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90.
Μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στη χρηματιστηριακή επίθεση εναντίον του ΧΑ ήταν η Neuberger Berman η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, πουλώντας 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (μετοχή με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ) στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Μερικές περίεργες συμπτώσεις όσον αφορά στην εταιρία αυτή είναι πως ο νυν πρόεδρος της ήταν πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Lehman Brothers, πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sacks και στενό συγγενικό πρόσωπο του τέως προέδρου των ΗΠΑ George Bush. Η πιο ενδιαφέρουσα σύμπτωση, όμως, είναι πως η συγκεκριμένη εταιρία έχει ιδρυθεί από ένα μέλος της οικογένειας Rothschild, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας στον κόσμο.

Διαμαντίδης... Φοβερός παίχτής!

Διαμαντίδης... Φοβερός παίχτής!

«Ντάξει, we want to see our group step by step»......

Δείτε το βίντεο

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σε συνεχή άνοδο το κόμμα του Farage, παρά την σιγή των media. UKIP: η «επιφυλακτική πλειοψηφία της Αγγλίας»



Σε άρθρο του στην εφημερίδα ‘The Telegraph’, ο Peter Oborne, αναφέρει ένα φαινόμενο της σύγχρονης βρετανικής πολιτικής σκηνής που κατά παράξενο τρόπο δεν έχει αναφερθεί εκτενώς, την άνοδο του UKIP στο να γίνει το ισχυρότερο από ποτέ τέταρτο κόμμα της χώρας.
Χωρίς να γίνει αναφορά από τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης, το αντι-ευρωπαικό κόμμα (στην ουσία πρόκειται περί ευρωσκεπτικιστών) τώρα συνήθως παίρνει ένα 6 με 7 τοις εκατό των ψήφων στις δημοσκοπήσεις, λίγο πιο κάτω από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Όπως ο ίδιος γράφει:
Εάν ένα αριστερό κόμμα είχε φτάσει στο μέγεθος και την συνέπεια του UKIP, τα μέσα ενημέρωσης θα είχαν γοητευτεί. Όμως, λόγω της ‘ντεμοντέ’ και αποφασιστικά ‘επαρχιακής προσέγγισής’ του, έχει ουσιαστικά αγνοηθεί.

Ελλάδα"! Ράιχενμπαχ προς επενδυτές: "Μην έρχεστε πριν τον πάτο στην Ελλάδα"!

Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει πάτο για να ... σωθεί. Πιο κυνική ομολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον κατ'ουσίαν "πρωθυπουργό" της χώρας Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμναική εφημερίδα Die Welt λέει στους επενδυτές ουσιαστικά "Μην έρχεστε ακόμα. Δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα οι Έλληνες για να αγοράσετε φθηνά έως τζάμπα"!
Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο»!
Κάτι που κατά τον χερ Ράιχενμπαχ «δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας»!!!
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζει ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, διευκρινίζοντας προφανώς βουλιάζοντας πιο γρήγορα την χώρα. αυτό εξάγεται με ασφάλεια από τα λεγόμενά του!
Όπως δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα  η Ελλάδα είναι ακόμη επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες και αβεβαιότητας.
Οι “καλοί” επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση δηλαδή όταν πια έχουμε πιάσει πάτο και θα έχουμε μετατραπεί σε μία από τις χώρες στου πρώην ανατολικού μπλόκ όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό σύστημα και οι ξένοι επενδυτές εφόρμησαν ως «γύπες» για την αρπαγή των ασημικών των χωρών αυτών. 
Δηλαδή λέγοντας ότι “οι επενδυτές πρέπει να πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω η Ελλάδα, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο” θεωρεί ότι κάνει καλό; 

Μετά από αυτά διερωτάται κανείς τον λόγο για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κινητοποιηθεί για να προσελκύσει με ευνοϊκούς όρους τους Έλληνες ομογενείς από την Αμερική της Αυστραλία την Ν. Αφρική και την Ευρώπη οι οποίοι διαθέτουν κολοσσιαία ποσά και εντυπωσιακά επιτυχημένες επιχειρήσεις.
Μα γιατί κι αυτή χερ Ράϊχενμπαχ προφανώς περιμένουν να πάει στο πάτο η χώρα, εκεί που την σπρώχνετε!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Γρεβενά: Έστειλαν χαράτσι και στους σεισμόπληκτους που μένουν σε κοντέινερ!



Την συμπαράσταση του δήμου Γρεβενών ζητούν σεισμοπαθείς των τριών σεισμόπληκτων οικισμών, Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου...
καθώς καλούνται να πληρώσουν το τέλος ακινήτων στα κοντέινερ στα οποία διαμένουν μετά το σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995.
Επίσης το τέλος ακινήτων καλούνται να πληρώσουν και σεισμοπαθείς που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες και τους στάβλους σε κατοικήσιμο χώρο, καθώς εδώ και 16 χρόνια δεν έχει προχωρήσει η μετεγκατάσταση των τριών αυτών οικισμών στη θέση «Πατώματα».

Σύμφωνα με το star-fm.gr, ο δήμος θα αποστείλει εξώδικο προς τη ΔΕΗ για να μη χρεώνει το τέλος ακινήτων στα κοντέινερ των σεισμοπαθών των τριών σεισμόπληκτων οικισμών: Καλαμιτσίου, Καλοχίου, Μεσολάκκου.

Στην ενέργεια αυτή, προβαίνει ο δήμος, όπως τόνισε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο γενικός γραμματέας του δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας, μετά την έκκληση σεισμοπαθών των οικισμών αυτών.

Ντάνιελ Χάναν : Χούντα στην Ιταλία και Ελλάδα

CATASTROIKA

Ήταν αρχές του 1989 όταν ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ κάθισε μπροστά στον υπολογιστή του προκειμένου να ετοιμάσει μια έκθεση για την πορεία των τελευταίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Και ο όρος που σκαρφίστηκε για να περιγράψει τον επιθανάτιο ρόγχο μιας αυτοκρατορίας άκουγε τότε στο όνομα Καταστρόικα. Στα χρόνια του προέδρου Γιέλτσιν, όταν η Ρωσία πραγματοποιούσε ίσως το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο πείραμα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημοσιογράφοι του Γκάρντιαν έδωσαν άλλο νόημα στον όρο του Ρουπνίκ. Η καταστρόικα έγινε συνώνυμο της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Μονάδα μέτρησης της Καταστρόικα ήταν πλέον η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η μείωση του προσδόκιμου ζωής αλλά και η δημιουργία μιας νέας κάστας ολιγαρχών που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας. Λίγα χρόνια αργότερα η αντίστοιχη επιχείρηση μαζικών ιδιωτικοποιήσεων στην ενοποιημένη Γερμανία, που σήμερα παρουσιάζεται ως πρότυπο για την Ελλάδα, δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και ορισμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Αυτή ακριβώς η καταστρόικα έρχεται τώρα και στην Ελλάδα, την «τελευταία σοβιετική δημοκρατία της Ευρώπης», όπως αρέσκονται να την χαρακτηρίζουν οι βουλευτές και οι υπουργοί της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης. Είναι η λογική συνέπεια και συνέχεια της «χρεοκρατίας» και ως εκ τούτου η λογική συνέχεια του πρώτου μας ντοκιμαντέρ που αναζητούσε τις αιτίες που δημιούργησαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Η γενοκτονία τών αυτόχθονων Ινδιάνων της Αμερικής

Ο ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Part 2

Ο ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Part 1

Zougla radio PetraSkandalou

Samaras kolotoumpes


Ιστορική αναδρομή (Βίντεο)

Στο βίντεο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης και το οποίο παραθέτουμε παρακολουθούμε ιστορικές αναφορές και ντοκουμέντα της πορείας της Ελλάδας. Το βίντεο εστιάζετε στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε.

Επίσης παρακολουθούμε τις συνθήκες μέσα από τις οποίες ιδρύθηκαν  Σ.Α.Κ.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε.- ΚΚΕ, και πολλές άλλες αναφορές. Η υπόκρουση αποτελείται από αγωνιστικά τραγούδια.
«Είναι σπάνιο να μπορείς μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, να μαθαίνεις τόσα πολλά», μας γράφει ο φίλος που μας το έστειλε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΨΗΛΑ!

Which Side Are You On? Natalie Merchant 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση; (+ μια άποψη του Όργουελ "από τα παλιά")


Μερικοί τίτλοι άρθρων που διάβασα σήμερα (αγνοώντας εννοείται τις γελοιότητες και την ξεφτίλα του "αν θα υπογράψει ο Σαμαράς ή όχι"):

Βγάλανε σε εφεδρεία μάνα 5 παιδιών στην Ικαρία

Αδιανόητο: Εβαλαν στους σεισμοπαθείς χαράτσι για τα κοντέινερ

Άστεγοι κάνουν τους αρρώστους για να βρουν στέγη και φαγητό στα νοσοκομεία

Τοξικομανείς εσκεμμένα μολύνονται με AIDS, για να λαμβάνουν το μηνιαίο επίδομα

ΣΟΚ! 500.000 Ελληνες ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα. Ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά στα οποία κανένα άτομο δεν εργάζεται αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 στο 12,9% από 9,8% στο αντίστοιχο διάστημα του 2010. Το ποσοστό ανεργίας - υποαπασχόλησης ανέρχεται πλέον στο 21% από 16,3%

Τραγωδία στο Occupy Seattle : Νεαρή έχασε το μωρό της από χτυπήματα αστυνομικών


Αυτού του είδους τα περιστατικά αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, και πλέον είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τα μαθαίνεις όλα. Αυτό που είναι όμως ανθρωπίνως δυνατό είναι να πάρει ο καθένας θέση για αυτό που γίνεται από την άρχουσα τάξη, που βυθίζει την ανθρωπότητα σε ένα νέο Μεσαίωνα, για να εξακολουθούν οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες να καλοπερνάνε εις βάρος μας, με τις ανισότητες να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ «ΒΛΕΠΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ…ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!(ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ TV,ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΕΊΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!!)


ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ,ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΎΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟN ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΙΠΕΣ.
ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!!!!

Την ικανοποίησή της εκφράζει ενεπισήμως η γερμανική κυβέρνηση από το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης.»


Νωρίτερα, εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε παραπέμψει στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως τους κατ' εξοχήν αρμοδίους για την αξιολόγηση του περιεχομένου της. Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών όμως ξεκαθαρίζει τη στάση του Βερολίνου.

"Σαμαράς ο Μνημονιάκιας" απολαυστε ΤΡΑΓΚΑ!!!ΤΑ ΧΩΝΕΙ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ!ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!

Ελάχιστα ασχοληθήκαμε με τα μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμοτήτων του Σαμαρά μέχρι τώρα θεωρώντας ότι όλες οι θέσεις του είναι ανούσιες και γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, αφού ουσιαστικά στήριξε την κυβερνητική πολιτική. (Οι όποιες λεκτικές διαφοροποιήσεις του ήταν γιατί βλέπει τον εαυτό του επόμενο πρωθυπουργό αφού η μέχρι σήμερα αντιμνημονιακή πολιτική του έχει εκτοξεύσει τα δημοσκοπικά ποσοστά της Ν.Δ και αυτό με την εκλογική καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ τον παρουσίαζαν σίγουρο πρωθυπουργό).

Μπήκαμε στον πειρασμό να κάνουμε αυτή την ανάρτηση παρακολουθώντας το βιντεάκι που παραθέτουμε με τον Τράγκα να παίρνει στον χοντρό δούλεμα τον αρχηγό της Ν.Δ.
Ανεπανάληπτος ο δεξιός Τράγκας σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την τελευταία κωλοτούμπα του Σαμαρά να δώσει γη και ύδωρ στις απαιτήσεις των ξένων επικυρίαρχων του ελληνικού κράτους.

Δεν είναι κάτι φυσικά που δεν ήταν αναμενόμενο. Οι Γκαουλάϊντερ των Βρυξελών δεν χαμπαριάζουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες του Σαματά και τον άδειασαν ή μάλλον τον ξεφτίλισαν κανονικά κάνοντας τον να γλύψει εκεί που πριν έφτυνε.

Τώρα ο αρχηγός της Ν.Δ κάνει απροκάλυπτα τις κωλοτούμπες του (λέτε να ζήλεψε τον Καρατζαφύρερ;) γιατί για όποιον έχει παρακολουθήσει την γενικότερη πολιτική του Σαμαρά και της Ν.Δ γνωρίζει ότι πέρα απ’ τις αντιμνημονιακές κραυγές της Ν.Δ και του αρχηγού της μονίμως έβγαζε φλας αριστερά και έστριβε δεξιά.

Στην βουλή η Ν.Δ ψήφισε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προώθησε η κυβέρνηση. Εχει δεχθεί το νέο μνημόνιο, που λεκτικά το απέρριπτε μέχρι πριν λίγο καιρό. Εχει δεχθεί την συγκυβέρνηση που τόσο καιρό απέρριπτε. Τώρα δέχεται τα μέτρα που πριν λίγο καιρό η Ν.Δ είχε καταψηφίσει στην βουλή. Επίσης με την κυβέρνηση Παπαδήμου θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012, ενώ πριν δήλωνε ότι δεν θα τον ψήφιζε…

Ας μην συνεχίσουμε καλύτερα και ας παρακολουθήσουμε τον Τράγκα να κάνει ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα τον .. επίδοξο πρωθυπουργό

Δυνάστες(καυστικός ο λόγος του Δανίκα,στο τέλος όμως τα χαλάει η ευχή του!)





Δυνάστες οι δανειστές μας. Έτσι πιστεύει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Επειδή, αν δεν βάλει την τζίφρα του ο Αντώνης Σαμαράς η έκτη δόση δεν θα εκταμιευθεί και τότε πάπαλα συντάξεις και μισθοί. Προφανώς ο σεβασμιότατος ποτέ από τράπεζα ούτε μισό ευρώ έχει δανειστεί. Προφανώς δεν άκουσε την περασμένη Κυριακή από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega τον υποδιευθυντή της ΙΑ Εφορίας να αποκαλύπτει ότ σε τέλμα κολυμπάνε οι εισπρακτικοί μηχανισμοί. Προφανώς δεν άκουσε από τον ίδιο υποδιευθυντή ότι ένα εκατομμύριο δηλώσεις βρίσκονται εν ύπνω και ούτε μία δεν έχει ελεγχθεί. Προφανώς δεν άκουσε από τον υπουργό Υποδομών, τον Μάκη Βορίδη ότι δεν θα ανοίξει το επάγγελμα του ταξιτζή και ότι δεν συμφωνεί με την εφεδρεία στον κλάδο των συγκοινωνιών. Προφανώς θεωρεί πατριωτική μαγκιά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Προφανώς δεν έχει μάθει ότι τώρα που η χώρα τραμπαλίζεται στο χείλος του γκρεμού, οι δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει γλέντι τρικούβερτο με όνειρο αρχηγικό. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι τα τρία κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση κάνουν υπογείως και ενίοτε δημοσίως, ότι περνάει από το χέρι τους για να χρεοκοπήσουν και την «σωτηρία» και τον Παπαδήμο. Πως από την μια ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, για μικροκομματικά οφέλη, παρίστανει τον τσάμπα πατριώτη βάζοντας σε κίνδυνο το άμεσο μέλλον της χώρας. Πως από την άλλη το ΛΑΟΣ παριστάνε τον φιλολαϊκό παλικάρι. Και στο βάθος οι Πασόκοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους πάνω από την χώρας το κουφάρι. Δυνάστες οι πολιτικοί. Που έκαναν πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία και που ξεχαρβάλωσαν όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Δυνάστες οι κοπρίτες και εντελώς έλληνες φοροφυγάδες που έχουν πλουτίσει σε βάρος του σκληρά εργαζόμενου και τίμιου πληθυσμού. Δυνάστες οι εργατοπατέρες που ανεβοκατεβάζουν τους διακόπτες παριστάνοντας τους εθνοσωτήρες. Δυνάστες τα παπαγαλάκια που αναμεταδίδουν επιλεκτικά ειδήσεις που βολεύουν τα δικά τους αφεντικά. Δυνάστες και οι πατέρες της εκκλησίας που έπρεπε τώρα σε αυτές τις δύσκολες, αβάσταχτες στιγμές μόνοι τους να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους δένει με την Πολιτεία και να πληρώνουν τους παπάδες από τα δικά τους τα ταμεία. Δυνάστες οι μεγαλοεργολάβοι, οι κομπραδόροι. Οι χιλιάδες μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλοι αυτοί οι εντελώς έλληνες άρμεξαν, καταβρόχθισαν, ξεπάτωσαν, διακόρρευσαν, χρεοκόπησαν και διέσυραν την πατρίδα σε όλα τα πέρατα της Οικουμένης.

Κάτω η πολυποίκιλλη και πολύμορφη τερατική ελληνική Δυναστεία. Μέχρι ένα τσουνάμι γιγαντιαίων διαστάσεων εφορμήσει, τους σαρώσει και τους καταπιειί στον πάτο της Ιστορίας, μέχρι τότε μία η ευχή για τους μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα:Θεούλη μου φέρε ως κυβερνήτη έναν Νομάρχη από την Γερμανία!

Έχασε το παιδί της από τους ψεκασμούς χημικών των γουρουνιών…

…της αμερικάνικης αστυνομίας
Ουρλιάζει από πόνο και απελπισία η Jennifer Fox από τους δολοφονικούς ψεκασμούς των αμερικανών αστυνομικών στο Seattle.
«Ούρλιαζα λέγοντάς τους ότι περιμένω παιδί και προσπαθούσα να διαφύγω…». Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η διάγνωση των γιατρών μια θλιβερή είδηση: «Η καρδιά του εμβρύου έχει πάψει να κτυπάει…».
Σύμφωνα με την “Huffington Post” η αστυνομία διέταξε...
εσωτερική ΕΔΕ… όπως συνηθίζουν οι "δημοκρατικές" αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους...
Κι εδώ στο Ελλαδιστάν, ακόμη αναμένουν τραυματισμένοι και ο ανάπηρος από τα δολοφονικά κτυπήματα της ΕΛΑΣ δημοσιογράφος, τα πορίσματα των ΕΔΕ που διέταξε ο κύριος Χ. Παπουτσής...

Διχασμός στο κόμμα Κουβέλη για τις εγγυήσεις

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε -πριν την αποστολή της επιστολής του κ. Σαμαρά- ότι είναι υπερβολή των ηγέτιδων δυνάμεων της ΕΕ να υπογραφεί ειδική επιστολή, πέραν της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσαν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και των δημόσιων δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.

Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς, εγκλωβισμένος στην αντιφατικότητα των ενεργειών του, εκτιμώ ότι θα αναζητήσει λύση, που, ίσως, δεν θα είναι ακριβώς η επιστολή που ζητείται, για να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων του κόμματός του και της αμφισβήτησής του από την Ευρώπη.

Σε άλλο μήκος κύματος όμως κινήθηκαν τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, οι κκ Γεωργάτος Γεράσιμος, Λιβαδάς Σταύρος, Χωμενίδης Χρήστος, μέλη της ΕΕ του κόμματος.

Σε κοινή δήλωσή τους, υπό τον τίτλο «υπογράψτε επιτέλους κ. Σαμαρά», ζητούν από τον πρόεδρο της ΝΔ «να καταθέσει χωρίς υπεκφυγές την υπογραφή του», ώστε να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου προς την χώρα μας

ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

| Author:

Στην αρχή διάβασα μόνο τον τίτλο της είδησης. «Επιδιώκουν να κολλήσουν AIDS για να πάρουν το βοήθημα». Το άτιμο στερεότυπο βγήκε από την αποθήκη και με οδήγησε να σκεφτώ αμέσως τη Μποτσουάνα, το Λεσότο και τη Ζιμπάμπουε.
Συνέχισα για να διαβάσω την είδηση ως ελάχιστο φόρο τιμής στις τραγωδίες της Αφρικής! Κακώς! Η είδηση έλεγε «Όπως αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, υπάρχουν αρκετοί τοξικομανείς στην Ελλάδα που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του AIDS προκειμένου να εισπράττουν το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ που δικαιούνται οι οροθετικοί».
Αυτά δε γίνονται ούτε στη Μποτσουάνα, ούτε στο Λεσότο, ούτε στη Ζιμπάμπουε. Αυτά δε γίνονται ούτε στο χειρότερο εφιάλτη. Κι όμως γίνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε μεγάλες πόλεις.
Και δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό. Το λένε οι επιστήμονες σε συνεντεύξεις Τύπου. Κι αναρωτιέσαι «μα καλά, ο υπουργός Υγείας, αυτό το θλιβερό απόβρασμα, ο Λοβέρδος, δεν έχει αυτοκτονήσει ακόμη από τη ντροπή του;»
Μα δεν προλαβαίνει να αυτοκτονήσει! Έχει πολύ μεγάλο καταστροφικό έργο ακόμη μπροστά του. Άλλωστε, ο λοιμωξιολόγος που ανακοίνωσε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία ήταν καλεσμένος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Λοβέρδος με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS.
Ήταν εκεί μπροστά ο υπουργός Υγείας και Τρισαθλιότητας αυτής της ξεπεσμένης πόρνης χώρας και προφανώς θα προβληματιζόταν σχετικά με το «πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για 700 ευρώ, όσο ένα υπουργικό ζευγάρι μανικετόκουμπα, δηλαδή».
Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που επιδιώκουν να κολλήσουν θανατηφόρο νόσο για να παίρνουν επίδομα όσο λίγο ζήσουν. Σε ποιον να το πεις; Για ποιον να κλάψεις πρώτα;
Για τον ναρκομανή, για τον υπουργό ή για μένα που ακόμη κάθομαι και γράφω αντί να είμαι μ’ ένα ρόπαλο στο χέρι και να βαράω όποιο κεφάλι καργιόλη βρίσκω μπροστά μου;
Για μένα κλαίω και ντρέπομαι περισσότερο. Γιατί πια όλα τελειώνουν. Ξεπεράστηκαν και οι κόκκινες γραμμές της αξιοπρέπειας και τα κόκκινα αυλάκια. Μας πήραν τις ζωές μας.
Ποιος μιλάει πλέον για λεφτά; Ακόμη γι’ αυτά ανησυχούμε; Πάνε αυτά. Μας έκλεψαν τις ψυχές μας, την ανθρωπιά μας, τις όποιες ευαισθησίες. Μας έκλεψαν όλα αυτά που μας έδιναν το δικαίωμα να λεγόμαστε άνθρωποι και όχι απλώς δίποδα.
Φέρτε πίσω τις ζωές μας ρεεεεε… Κρατήστε τα λεφτά που μας κλέψατε και φύγετε ή ψοφήστε. Αλλά δώστε μας πίσω το δικαίωμα να ζούμε σαν άνθρωποι. Να μην κλαίμε για το χάλι μας.
Μπα! Ούτε πια κλαίμε. Τίποτα. Αυτό γίναμε. Τίποτα. Σαρκία περιφερόμενα. Άβουλοι και άλαλοι. Όταν οι πίθηκοι άρχισαν να γίνονται άνθρωποι χάθηκε η ουρά τους, επειδή πλέον ήταν αχρείαστη.
Τώρα την ξαναθέλουμε πίσω. Τις ουρές μας πίσω ρεεεεεε. Ήδη η φύση έχει φροντίσει να μειώνει τα μυαλά και τα συναισθήματά μας. Δεν τα χρειαζόμαστε. Δε σκεφτόμαστε. Επιστροφή στο χώμα. Στη λάσπη. Στα ρέματα. Επίπεδο γυρίνου.
Εμείς φταίμε. Για να μη χάσουμε δυο – τρεις ψευτοανέσεις που μας απέμειναν, προτιμήσαμε να παραχωρήσουμε τον άνθρωπο μέσα μας και να κρατήσουμε το κέλυφος απ’ έξω.
Ο Φάουστ πούλησε την ψυχή του στο διάβολο. Εμείς την πουλήσαμε στην πρώτη δόση, στην τρίτη δόση, στην έκτη δόση για μια νεκρική ησυχία. Για την αταραξία των ευρώ στη χιλιομπαλωμένη τσέπη μας.
Μέχρι και τα σκουλήκια γελάνε με τα χάλια μας. Εκείνα σέρνονται επειδή δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Εμείς σερνόμαστε για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στη δραχμή.
Οι λεπροί του τριτοκοσμικού καπιταλισμού. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί. Σαπίσανε οι ψυχές μας και πέφτουν κομμάτια στο δρόμο για την παραμονή στην ευρωζώνη. Τι μαλακίες, Θεέ μου! Πόσο καθάρματα!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ...

Υπήρχε ένα σπουργιτάκι που, όταν άκουγε τη βροντή της θύελλας, ξάπλωνε στη Γη και σήκωνε τα μικροσκοπικά πόδια του προς τον Ουρανό.

- Γιατί το κάνεις αυτό; το ρώτησε μια αλεπού....

- Για να προστατέψω τη Γη, που έχει τόσα ζωντανά πλάσματα! απάντησε το σπουργιτάκι. Σηκώνω τα πόδια μου για να συγκρατήσω τον Ουρανό, σε περίπτωση που φανούμε άτυχοι και ο Ουρανός πέσει πάνω μας.
- Τα καχεκτικά ποδαράκια σου να συγκρατήσουν τον απέραντο Ουρανό;! με απορία και ειρωνεία ρώτησε η αλεπού.
- Ο καθένας εδώ κάτω στη Γη έχει το δικό του κομμάτι Ουρανού να συγκρατήσει, απάντησε το σπουργίτι......

H συγκλονιστική φωτογραφία την οποία postαρει όλο το Facebook! (pic)

Τις τελευταίες ημέρες τα σπρέι πιπεριού έχουν γίνει συνώνυμα με το κίνημα «Occupy».
Το mediagate.gr σας παρουσίασε χθες το σοκαριστικό βίντεο με τους φοιτητές του πανεπιστημίου Davis οι οποίοι δέχτηκαν απρόκλητα επίθεση με σπρέι από τους αστυνομικούς.
Τελευταίο «χτύπημα» της ωμής βίας που χρησιμοποιούν οι Αρχές των ΗΠΑ για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις είναι η φωτογραφία που βλέπετε.
87
Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει κάνει ρεκόρ κοινοποιήσεων στο Facebook.
Δείχνει την διαδηλώτρια του «Occupy Portland» Elizabeth Nichols να δέχεται απευθείας στο πρόσωπο το σπρέι πιπεριού που ρίχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Την φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Randy L. Rasmussen.
Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι ο Ramussen δεν γνώριζε καν ότι είχε αυτό το υλικό, αφού πάνω στον πανικό τραβούσε συνεχώς φωτογραφίες.
Μόνο όταν έβαλε την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής συνειδητοποίησε το ντοκουμέντο που είχε απαθανατίσει.
Όσο για τη νεαρή;
Είναι καλά στην υγεία της, αν και σοκαρισμένη και δήλωσε σε συνέντευξή της: «Ένιωσα το πρόσωπό μου, τα ματιά μου και τα χέρια μου να παίρνουν φωτιά».!
ΕΔΩ ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΠΡΕΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK!
Ο ΓΚΛΕΖΟΣ ΠΟΥ ΨΕΚΑΣΤΗΚΕ;ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ FACEBOOK?ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΟΛΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ!Η ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ!Η ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

OI 300 ΜΑΣ!ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ!


καθηστε αναπαυτικα και παρακολουθηστε με μεγαλη πολυ μεγαλη προσοχη!ΚΑΖΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΩΝ



Ζειά

από Βισάλτης
-
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία "0" ομάδος και οί υπόλοιποι "Α" ομάδος, οί Χάζαροι είναι "Β" ομάδος κ.λπ.

Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς "φάρμακο σου είναι ή τροφή σου".

Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν
γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν "Αμυγδαλή" ή "Αμύγδαλα". Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό "Αφύπνισις").

Deal για αγορά γαλλογερμανικών όπλων μέσα στο πακέτο της Δανειακής;

Διάχυτη είναι η εντύπωση στο χώρο των αμυντικών βιομηχανιών και όντως έχουν διαρρεύσει κάποια «ψίγματα» πληροφοριών που μαρτυρούν ότι μέσα σε όλη την διαπραγμάτευση με τους γαλλογερμανούς, υπάρχει ισχυρό το στοιχείο της πώλησης αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο οπωσδήποτε, συναρτάται άμεσα από την έναρξη ενός τουλάχιστον μικρομεσαίου εξοπλιστικού προγράμματος…
Σχετικές πληροφορίες δημοσιεύει η ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) που αναφέρει πως όταν  Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Οι Γαλλογερμανοί υποτίθεται ότι είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ώστε οι χώρες τους, δηλαδή οι αμυντικές τους βιομηχανίες, να λάβουν το 50% του ποσού! Ο Γάλλοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει την πώληση του μαχητικού τέταρτης γενιάς … Rafale και οι Γερμανοί… άρματα μάχης Leopard (!).
Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί ότι η Ελλάδα έχει ήδη αρκετά Leopard-2 (και σίγουρα δεν πρόκειται να προμηθευτεί νέας κατασκευής) και η Γαλλία έχει συμφωνήσει για FREMM και όχι για Rafale μια απόφαση που πλέον δεν αλλάζει.
Και εν πάση περιπτώσει, αν πίεζε για κάτι η Γερμανία, αυτό θα ήταν το Eurofighter το οποίο δεν ξέρουν τι να το κάνουν οι Γερμανοί (σε ότι αφορά τα νεοπαραληφθέντα) και έχει μεγάλη «τρύπα» στην χρηματοδότηση του Tranch 3 προσπαθώντας να σπρώξει αγωνιωδώς 37 μονάδες από αυτά που είχε υποσχεθεί να αγοράσει η γερμανική Αεροπορία, αλλά λόγω περικοπών ψάχνουν τώρα για αγοραστή.
Πάντως είναι γεγονός ότι παρά την φαινομενική απαξίωση του χώρου, υπογείως καταγράφονται κινήσεις και ανακατατάξεις ισορροπιών και σε σχέση με τις αλλαγές σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Θέλουν υπογραφή Σαμαρά,ως εγγύηση αγοράς όπλων";




Δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online συνδέει άμεσα τα “δανεικά” που μας δίνουν Γερμανοί και Γάλλοι,αλλά και την επιμονή να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς,με πωλήσεις όπλων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “όταν, στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσει στην Ελλάδα € 110 000 000 000 , έθεσαν ως αντάλλαγμα για το δάνειο, την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας € 10.5 δις”!

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος επικαλείται πηγές από το κόμμα της ΝΔ,που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και οι οποίες του ανέφεραν ότι οι πωλήσεις που ενδιέφεραν Γερμανούς και Γάλλους είχαν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες.

Θέμα αγοράς αρμάτων μάχης μπορεί να μην έχει τεθεί,ωστόσο αυτά που έχουμε ήδη αγοράσει, έχουν παρουσιάσει προβλήματα στη θωράκισή τους και ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Γ.Παπανδρέου έχοντας τότε προοπτική παραμονής άλλων δύο ετών στην εξουσία του έδινε τη δυνατότητα να συμφωνήσει.Ο συντάκτης υπενθυμίζει και την ξαφνική απόφαση Μπεγλίτη για αποστρατεία όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων,αλλά και τις…θεωρίες πραξικοπήματος.

Τώρα ,υποστηρίζει το δημοσίευμα η συμφωνία που είχε γίνει με τον Γ.Παπανδρέου ,είναι στον αέρα και οι δανειστές Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά,θα την τηρούσε.

Γι΄ αυτό και το σενάριο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα θέλουν την υπογραφή του Σαμαρά για να διασφαλίσουν τις πωλήσεις των όπλων.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=10059 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: Και άλλες υπογραφές ζητουνται για την 6η δόση!

Είδηση Βόμβα φέρνει στο φως το Αμαν Το Μάτι Μου:

Εκτός από την υπογραφή Σαμαρά (την οποία ζητούν επιμόνως οι Ευρωπαίοι και ακόμα πιο επιμόνως τα φυτά του ΔΟΛ), μείζον θέμα έχει προκύψει στις Βρυξέλλες καθώς φαίνεται οτι απαιτούνται και άλλες υπογραφές για να δοθεί η 6η δόση.
Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού έχει κάνει του Ευρωπαίους να αγωνιούν για την επόμενη μέρα των εκλογών (αν και εφόσον η Χούντα επιτρέψει να γίνουν).
Έτσι, με δεδομένο ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι μουγγές και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλουν οι κάλπες, οι Μνημονιολάτρες απαιτούν τις δεσμεύσεις – υπογραφές και άλλων Ελλήνω πολιτικών ηγετών. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Αμαν Το Μάτι Μου σήμερα, οι Βρυξέλλες απαιτούν τις δεσμεύσεις των:

Επίκουρος:Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;Η ευτυχία σου εξαρτάται μόνο από εσένα!

| Αναρτήθηκε από Βισάλτης

-
Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος; Φυσικά και θέλεις! Τότε τι σε εμποδίζει; Η ευτυχία σου εξαρτάται μόνο από εσένα. Αυτό υποστήριζε ο Επίκουρος, ένας από τους πιο παρεξηγημένους Έλληνες φιλοσόφους. Το βασικό εμπόδιο για την ευτυχία έλεγε ότι είναι το άγχος.

Το λεξικό μας λέει ότι άγχος είναι η συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται κυρίως από έντονη συνεχή δυσφορία και οφείλεται σε φόβο ή ανησυχία για κάτι. Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ἄγχω που σημαίνει στραγγαλίζω, πνίγω (ότι δηλαδή κάνει το άγχος στην ευτυχία.)
Η φιλοσοφία του Επίκουρου βασιζόταν σε τέσσερις βασικές αλήθειες. Ονομάζεται και "θεραπεία με τα τέσσερα μέρη", ένα γιατρικό για την επιδημική ασθένεια του ανθρώπινου άγχους: "δεν υπάρχουν θεϊκά πλάσματα που μας απειλούν· δεν υπάρχει μετά θάνατο ζωή· αυτό που χρειαζόμαστε είναι εύκολο να το αποκτήσουμε· αυτό που μας κάνει να υποφέρουμε είναι εύκολο να το υπομείνουμε." όπως μας λέει και ο μεταγενέστερος επικουρικός Φιλόδημος στο απόσπασμα του ποιήματος που παρέθεσα στην αρχή της ανάρτησης. Ας δούμε αυτά τα τέσσερα μέρη λίγο πιο αναλυτικά:

"Μην φοβάσαι το Θεό"

Η Αστική Δικαιοσύνη για τους πλούσιους φοροφυγάδες είναι τυφλή.

Για τους πλούσιους απατεώνες τα 882.000 ευρώ χρέος κοστίζουν 30.000 με αναστολή!

Αυτή την περίεργη αριθμητική χρησιμοποιούν τα αστικά δικαστήρια όταν φύγουν οι κάμερες των καναλιών των διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων εργολάβων και εφοπλιστών, αφού ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος παίξουν την  παρωδία του Αδιάφθορου κυνηγού Φοροφυγάδων!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις 30.000 ευρώ εξαγοράσιμη ποινή και αυτή με αναστολή  επιβλήθηκε στους δύο από τους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν και πολυδιαφημίστηκαν από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ:

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και δυνατότητα εξαγοράς της προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον ιδιοκτήτη της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος Bodyline Λέων Λεβή, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 650.000 ευρώ.

Τριετής ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε και στον Νικόλαο Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκη, υπεύθυνο της αλυσίδας κομμωτηρίων «Νίκολας ΑΕΒΕ», ο οποίος επίσης συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν 232.267,40 ευρώ. Ο υπεύθυνος της αλυσίδας κομμωτηρίων «Νίκολας ΑΕΒΕ», υποστήριξε ότι το διάστημα στο οποίο έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές του προς το Δημόσιο, το έτος 2010, δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης. Το δικαστήριο έκανε, ωστόσο, εν μέρει δεκτό το αίτημά του και τον καταδίκασε για τις οφειλές του έτους 2009, που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Συμπέρασμα: αν είσαι πλούσιος, όσα περισσότερα χρωστάς και φοροδιαφεύγεις τόσο στα πιο μαλακά θα πέσεις.

Αν είσαι όμως κανένας μετανάστης, τσιγγάνος ή απελπισμένος που παρασύρθηκες και παρανόμησες, ε τότε η δικαιοδύνη θα λάμψει: τα δελτία θα σε κάνουν βούκινο και οι ελληνικές φυλακές σου υπόσχονται πολυτελή φιλοξενία..

Αλήτες!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    diktiospartakos.blogspot.com

Μην ξεχνάτε... Έχουμε κατοχή!

Θυμάστε τον Δαρείο; Από το σχολείο; O Δαρείος (βασιλιάς των Περσών), έβαζε ένα υπηρέτη, να του λέει τρεις φορές κάθε μέρα: "Μην ξεχνάς τους Έλληνες!"
Έτσι και τώρα. Μην σας ξεγελάει ο ωραίος ήλιος της Ελλάδας! Να θυμίζετε στον εαυτό σας: " Έχουμε κατοχή!". Να το θυμάστε και να το λέτε τρεις φορές κάθε μέρα στον εαυτό σας. Αν και ούτως ή άλλως θα σας το θυμίζει η ΔΟΥ, η ΔΕΗ, το βενζινάδικο, το supermarket....
Δείτε και μια απίστευτη φωτογραφία. Βρεφοδόχος. Εδώ άφηναν τα παιδιά τους οι Έλληνες κατά την γερμανική κατοχή γιατί δεν μπορούσαν να τα ταΐσουν...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Διπλασιάζεται από 30 σε 60 δισ. το ποσό των εγγυήσεων για τις τράπεζες

Διπλασιάζεται τελικά το ποσό των εγγυήσεων προς τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, ανεβαίνει στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ το ποσό των εγγυήσεων, που χορηγεί το ελληνικό Δημόσιο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να στηρίξει η ίδια στη συνέχεια τις εμπορικές τράπεζες.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «δέχθηκα, μετά από συζητήσεις με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ένα έγγραφο, με το οποίο με παρακαλεί να γίνει μια τροποποίηση στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Έτσι, το ποσό εγγυήσεων αυξάνεται από 30 σε 60 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, τα ποσά που εγκρίθηκαν για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος είναι 155 δισ. από τα οποία είναι ενεργοποιημένα παραπάνω από 106».

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

 
 
 
 
 
 
9 Votes
Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “ πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “ Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.
Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει

ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΩ !ΤΙ ΝΑ ΠΩ!

Τουλάχιστον έχουμε… εκδηλώσεις! Η Αθήνα αναδείχθηκε Προορισμός της Χρονιάς !!!!!στην κατηγορία βράβευσης «Προορισμόςπου προσφέρει τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις» στο πλαίσιο των τουριστικών βραβείων «Philoxenia Tourism Awards», που απονεμήθηκαν για 6η συνεχή χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη.






Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη βράβευση, δήλωσε ότι «η Αθήνα παραμένει ένας ιδανικός προορισμός για όλη τη διάρκεια του έτους και επενδύουμε καθημερινά στην πολιτιστική της ανάπτυξη. Μέσα από τη δημιουργία αλλά και την παρότρυνση για κάθε είδους πολιτιστικές δράσεις, η Αθήνα καθίσταται ο πολιτισμικός καθρέφτης της χώρας».
Τι λέει ο άνθρωπος;Πραγματικά έχω αρχίσει να κοιτάω στον καθρέπτη αν υπάρχω ακόμα στο μάταιο τούτο κόσμο!!!!!
Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών Γιώργος Μπρούλιας ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους μας τους συνεργάτες για την πολύτιμη βοήθεια τους και τον εξαιρετικό ζήλο που επέδειξαν στην διοργάνωση εκδηλώσεων όπως είναι το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το Jazz Festival, το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου, την διεθνή έκθεση Bienalle, τη δράση This is my Athens και άλλα πολλά, καθώς επίσης, και τους κατοίκους της πόλης που αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες αυτές».-Ξέχασε να μνημονεύσει βέβαια και τις διαδηλώσεις,που πιστεύω ότι όντως εκεί θα έπρεπε να πάρουμε το χρυσό μετάλιο!Και έπρεπε να ευχαριστήσει και τους αγανακτισμένους των πλατειών και δη, της πλατείας Συντάγματος!Και να ευχαριστήσει και όλους τους πολίτες που αγκάλιασαν αυτές τις πρωτοβουλίες!
Πάντως ξέχωρα από το κωμικό του θέματος,με τις βραβεύσεις,είναι τραγικό όλα αυτά τα καθάρματα σε όλες τις θέσεις που βρίσκονται να μας κοροϊδεύουν τόσο ασύστολα!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!
ν

Σημαντική αύξηση στα νέα κρούσματα HIV/AIDS στην Ελλάδα

«Λόγω πορνείας και ναρκωτικών»

Οι μολυσμένες σύριγγες φαίνεται ότι παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στη διάδοση του HIV στην Ελλάδα
Οι μολυσμένες σύριγγες φαίνεται ότι παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στη διάδοση του HIV στην Ελλάδα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 
Αθήνα
Αύξηση κατά 52,7% στα νέα κρούσματα HIV/AIDS, σε σχέση με το 2010, κατέγραψε φέτος το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η αύξηση οφείλεται στην παράνομη μετανάστευση, την παράνομη πορνεία και τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Οι μολυσμένες σύριγγες που μοιράζονται οι χρήστες ηρωίνης φαίνεται ότι παίζουν πράγματι κεντρικό ρόλο: ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 1250%, και αντιστοιχεί πλέον στο ένα τέταρτο του συνόλου των κρουσμάτων.

Δωρεάν διάθεση βιβλίων

Το ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) δίνει δωρεάν πολλές από τις εκδόσεις του λόγω περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να πάτε κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο διάστημα 10 με 1 το πρωί μέχρι τέλη Νοέμβρη στην οδό Χαλκηδόνος 52, στους Αμπελοκήπους. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να βρούμε κάτι ενδιαφέρον εκεί αφού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (οικονομία, δημογραφία, κοινωνιολογία, ιστορία). Αν πάτε, καλό θα είναι να έχετε μεριμνήσει για το πως θα τα κουβαλήσετε (π.χ. μια μεγάλη, γερή τσάντα, αυτοκίνητο, κλπ.). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε:
http://www2.ekke.gr/news.php?id=38
Αν νομίζετε ότι μπορείτε και αν υπάρχουν κάποιοι που πιθανώς ενδιαφέρονται ενημερώστε τους, γιατί υπάρχει περίπτωση όσα περισσέψουν να σταλούν για ανακύκλωση.

Φοβάμαι ότι η Αριστερά θα είναι πρώτο κόμμα

Στα φιλόξενα παράθυρα του mega βγήκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, γνωστός κι ως μέγας κωλοτούμπας, και είπε ότι «φοβάται» ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει Αριστερή κυβέρνηση!
Και δεν αναρωτιέται ο (πολιτικά) αφελής, λαϊκιστής και κινδυνολόγος Καρατζαφέρης, εάν και  πόσο φοβούνται οι πολίτες που τον ακούν να λέει αυτά που λέει κατά καιρούς, ή που τον βλέπουν χέρι χέρι με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση;
Σύμφωνα με τον Καρατζαφέρη πρέπει η τρόικα να «βάλει νερό στο κρασί της» και να μην επιμείνει στις γραπτές εγγυήσεις, γιατί τότε η Αριστερά θα γίνει κυβέρνηση και η Ελλάδα «Κούβα της Μεσογείου».

Το αντάρτικο της κωλοτούμπας

Από τον Ιωσήφ Πετράτο-αναγνώστη

Δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο πλέον να σπαταλάς λέξεις για να περιγράψεις τις  κωλοτούμπες των επαγγελματιών της πολιτικής.
Οι πιο εντυπωσιακές όμως οφείλουν να χαραχθούν στο ιστορικό τείχος της μνήμης μας.
Ο κος Ψαριανός έσπευσε από τους πρώτους να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αυτή την οποία οι Times της Νέας Υόρκης  θεωρούν προιόν πραξικοπήματος.
Στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη ο Μάκης Βορίδης είπε τα καλύτερα για τον Ψαριανό.
Αλλά και ο Ψαριανός ήταν γεμάτος κατανόηση για τον Βορίδη.
Εμετός…
Υ.Γ> Εκτός από τον Γρηγόρη Ψαριανό, την κυβέρνηση Παπαδήμου στηρίζουν επίσης οι Σταύρος Ψυχάρης, Γιάννης Αλαφούζος, Γιώργος Μπόμπολας, Θέμος Αναστασιάδης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Χρήστος Κώνστας, Μίμης Ανδρουλάκης...

Η ΠΟΛΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!!!!


Θέλουν το Μακεδονία Παλλάς οι Τούρκοι!

«Χτυπούν» τώρα τα κατά τόπους σύμβολα, ώστε να ελέγξουν την επιχειρηματική ζωή στη χώρα μας
Δεν ξέρουμε κατά πόσων ισχύουν οι πληροφορίες, αλλά σας τις μεταφέρουμε (με επιφύλαξη), καθώς όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Real News», το ξενοδοχείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το Μακεδονία Παλλάς, το οποίο ανήκει στο ΙΚΑ που το εκμισθώνει, ενδέχεται να περιέλθει σύντομα... σε τουρκικά χέρια! Ελληνικό ενδιαφέρον την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει για το ξενοδοχείο, για το οποίο ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη που το διαχειρίζεται, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζομένους του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ!


«Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο στην Αθήνα.
Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός.
Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες.
Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα την θρυλική κρητική φιλοξενία.


Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες.
Έκανα όμως λάθος. Υπήρχε εκεί και μια ζωντανή ψυχή, ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα.

«Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

  • 302
     



 «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»
Ζήτημα εβδομάδων θεωρεί τη διάλυση της ευρωζώνης ο καθηγητής Κ. Λαπαβίτσας και προτείνει ως μόνη εναλλακτική λύση την αθέτηση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ. Αναλυτικά:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση της ευρωζώνης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διαδικασία διάλυσης είναι ήδη πολύ προχωρημένη. Η ΟΝΕ πάσχει από τεράστιες ανισορροπίες, όπου τα πλεονάσματα του κέντρου, κυρίως της Γερμανίας, αντιστοιχούν με ελλείμματα της περιφέρειας. Το χρέος που πνίγει την περιφέρεια είναι απόρροια αυτών των ανισορροπιών. Η λιτότητα κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί φέρνει ύφεση. Ακόμη και τα κράτη του κέντρου θα έχουν πλέον μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους τους. Για το λόγο αυτό οι χρηματοπιστωτικές αγορές ξεφορτώνονται τα ομόλογα άλλων χωρών και αγοράζουν γερμανικά που τα θεωρούν τα μόνα ασφαλή. Τις πρόσφατες μέρες ανέβηκαν τα σπρεντ της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, αλλά και της Γαλλίας. Οσο ανεβαίνουν τα σπρεντ, τόσο ευνοείται η κερδοσκοπία και στην ουσία καταρρέει η αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρώπης. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, η διάλυση είναι θέμα εβδομάδων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι τράπεζες κέντρου και περιφέρειας που είναι εκτεθειμένες στο κρατικό χρέος. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι γαλλικές τράπεζες, που και μόνο η έκθεσή τους στα ιταλικά ομόλογα

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ! Τούρκος στρατοχωροφύλακας ξυλοκοπά μέχρι αναισθησίας 12χρονο Κούρδο


ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ! Τούρκος στρατοχωροφύλακας ξυλοκοπά μέχρι αναισθησίας 12χρονο ΚούρδοΣτα απάτητα βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εκεί που το αντάρτικο μαίνεται και κάποιοι Κούρδοι, αρνούνται να υποκύψουν στον Παντουρκισμό της Άγκυρας και θέλουν την αυτονομία τους, η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της.

Στο βίντεο που παρουσιάζει σήμερα το onalert, οι εικόνες σοκάρουν. Σοκάρει ο ψυχρός τρόπος του στρατοχωροφύλακα που «συλλαμβάνει» τον 12χρονο «τρομοκράτη».
Τον βάζει επάνω στις πέτρες, όχι σαν να είναι άνθρωπος, αλλά σαν ζώο και ξεσπάει το μένος του, αφήνοντας τον αναίσθητο.
Ο πόλεμος, μέσα στην ανηθικότητα του, από τότε που το ανθρώπινο γένος πολεμάει, έχει και αυτός κάποιους απαράβατους κανόνες τιμής και ηθικής. Και μπορεί να είναι ηθικό ίσως και τίμιο το να πολεμάς και να σκοτώνεις στη μάχη, είναι ανήθικο όμως την «μαγκιά» και τον τσαμπουκά σου να τον ξεσπάς σε ανυπεράσπιστα 12χρονα παιδιά.

NewYorkTimes: “κοινοβουλευτικά” πραξικοπήματα για την προστασία του Ευρώ


Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα” είναι ο τίτλος άρθρου στους New York Times, που το λέει καθαρά: Στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε … πραξικόπημα, με σκοπό την προστασία του …ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε η λεγόμενη “Ομάδα της Φρανκφούρτης”, δηλαδή η Μερκοζύ, και λίγοι Ευρωκράτες και Τραπεζίτες. Ο άξονας Βερολίνου-Βρυξελλών-Παρισιού.  Οι Άγγλοι δεν εκλήθησαν, γι αυτό φωνάζουν τώρα.

Διαβάστε την πλήρη μετάφραση:
Conspiracies, Coups and Currencies
του ROSS DOUTHAT
Οι διαπραγματεύσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση έχουν οδηγηθεί σε

Στους τοκογλύφους η έκτη δόση και όχι για συντάξεις

Από τη στιγμή που ορκίστηκε η συγκυβέρνηση Παπαδήμου άρχισε ο εκβιασμός: «πρέπει να πάρουμε την έκτη δόση, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», «σκέψεις για αναβολή στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων». Αφού προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους και συνταξιούχους, βγήκαν μετά με μεγαλοκαρδία και δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Πρώτα η διοίκηση του ΙΚΑ και μετά ο Βενιζέλος, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Ο γνωστός για το θράσος του διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, μάλιστα, αφού αναφέρθηκε «στα πολυάριθμα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους συνταξιούχους», διακήρυξε ότι «νιώθει το χρέος να διαβεβαιώσει ότι η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά»! Λες και δεν ήταν η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα που δήλωνε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων.

Ακόμα πιστεύεις ότι σε κυβερνούν πολιτικοί;

What price the new democracy? Goldman Sachs conquers Europe

While ordinary people fret about austerity and jobs, the eurozone's corridors of power have been undergoing a remarkable transformation