Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Με κατάθλιψη μία στις τέσσερις έφηβες 14 ετών – Προσοχή στα σημάδια!

Το 25% των έφηβων κοριτσιών και σχεδόν το 10% των έφηβων αγοριών εμφανίζει σημάδια κατάθλιψης σε ηλικία 14 ετών, λένε ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο.
κατάθλιψη
Κατάθλιψη - Τα ευρήματα για την εφηβική κατάθλιψη προέρχονται μετά από μελέτη επάνω σε περισσότερους από 10.000 έφηβους, που ανοίχτηκαν για τα συναισθήματά τους σε συνεντεύξεις και σχετικά ερωτηματολόγια των ερευνητών. Οι έρευνες με τους γονείς τους, ωστόσο, έδειξαν, ότι πολλοί από αυτούς δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις πραγματικές ανησυχίες των παιδιών τους σε αυτή την ηλικία.
Διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι γονείς συχνά υποτιμούν το άγχος

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκαλυπτικό βίντεο: Η κυνική ομολογία των ναζιστών

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!Να προσέχουμε την ψυχή μας!!! Ιπποκράτης: Η στεναχώρια είναι η πηγή όλων των ασθενειών!



Το σώμα μας το ίδιο μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι είναι ο εκφραστής της ψυχικής μας κατάστασης. Και τα δύο συνυπάρχουν με αξιοζήλευτη ισορροπία και στο σώμα μας αποτυπώνεται ότι υπάρχει μέσα στον ψυχικό μας κόσμο.

Δυσάρεστες ψυχικές καταστάσεις όπως η θλίψη, η μελαγχολία και η στεναχώρια επιδρούν με αρνητικό τρόπο στο σώμα μας και εμφανίζονται με επίπονα και πολλές φορές δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα.
Ο Ιπποκράτης , ο πατέρας της Ιατρικής, έγραψε αιώνες ολόκληρους πριν μία φράση η οποία συμπυκνώνει μέσα της μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες:
»Η στεναχώρια είναι η πηγή όλων των ασθενειών.’’

Μελετώντας την επίδραση της στεναχώριας σε βασικά όργανα του σώματός μας μπορούμε να αναφέρουμε κάποιες άσχημες συνέπειες της στεναχώριας:

Καρδιά: Η μεγάλη στεναχώρια μπορεί να επιφέρει αρρυθμία στην καρδιά,