Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ενδιαφέρουσες αφωνίες από Στουρνάρα, Βενιζέλο, Σαμαρά και Αδωνη


Αναμενόμενο ήταν όλες αυτές ο εντυπωσιακές αποκαλύψεις που κάνει στην εφημερίδα του διευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης να θεωρηθούν ανύπαρκτες από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Δεν είναι όμως άκρως ενδιαφέρον ότι έχουν εξαφανιστεί όλα τα νεοδημοκρατικά στελέχη -ακόμα και ο λαλίστατος Αδωνις- τα οποία το δημοσίευμα τα παρουσιάζει εμπλεκόμενα στην δυσώδη αυτή ιστορία; 

Η άποψη μας είναι εκφρασμένη. Απ' τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα με το σκάνδαλο της Novartis, το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί αξιοσημείωτο είναι το πλήγμα που δέχεται ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός και γενικά το πολιτικό σύστημα. Εκτιμούμε ότι κανένα απ' τα λαμόγια που έχουν αναμιχθεί σ' αυτό το τεράστιο σκάνδαλο δεν πρόκειται να έχει καμιά επίπτωση.

Παρ' όλα αυτά αξίζει να διαβάσετε το κείμενο που έχει γράψει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του και το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο  Documento:  

Η απολογία του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη στην ανακρίτρια από τις πρώτες δύο μέρες, έχει ήδη εξελιχθεί σε αποκάλυψη-βατερλό όχι μόνο για την κυβέρνηση Μητοοτάκη που έσιηοε τα ψευδή κατηγορητήρια πολιτικής σκοπιμότητας αλλά και για τους ίδιους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis. 

Λίγο αφότου θεώρησαν ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο μετά την προκλητική αρχειοθέτηση των δικογραφιών τους (με το πρωτοφανές νομικό επιχείρημα πως τα αδικαιολόγητα ποσά στους λογαριασμούς τους ήταν «αδιευκρίνιστα») βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο του ανοίγματος ξανά της έρευνας. Κι αυτό γιατί ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην ανακρίτρια ηχογραφημένο υλικό και γραπτά μηνύματα στα οποία ο Νίκος Μανιαδάκης αποκαλύπτει ότι ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis εκβιάστηκε από τον εμπλεκόμενο πρώην υπουργό και νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο Στουρνάρας τον φώναξε στο γραφείο του στην τράπεζα και, αφού του έδωσε να καταλάβει πως γνωρίζει ότι έχει καταθέσει εναντίον του και εναντίον των άλλων πολιτικών προσώπων ως προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε πως «όταν θα έρθει η Ν.Δ στην εξουσία, θα γαμήσουν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη»

Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη πάντα, το σχέδιο αυτό το επεξεργάζονταν από κοινού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος θα ετοίμαζε το νομοθετικό πλαίσιο, και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο Μανιαδάκπς στη συνομιλία αποκαλύπτει πως, παρότι ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, είχε συχνές επαφές με τον Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν ελεγχόμενος για τη Novartis. 

Μετά τις απειλές ο Ν. Μανιαδάκης αλλάζει στάση και και καταγγέλλει ότι πιέστηκε και εκβιάστηκε από τους εισαγγελείς και τον Κώστα Βαξεβάνη για να καταθέσει κατά των ερευνώμενων πολιτικών προσώπων. 

Οι συνομιλίες που κατατέθηκαν όμως αποδεικνύουν ότι υπήρξε μια ολόκληρη συνωμοσία για να τρομοκρατηθούν μάρτυρες και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο της Novartis και να βγουν οι ένοχοι.

 Ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά την αναγγελία της δίωξής του και μάλιστα για κακουργήματα, νομιμοποιήθηκε να καταθέσει το υλικό που υποδεικνύει την αθωότητα του σπάζοντας το δημοσιογραφικό απόρρητο. 

Ο δημοσιογράφος ζήτησε να διαβιβαστούν τα στοιχεία που κατέθεσε από την ανακρίτρια στον εισαγγελέα, αφενός για να διωχθεί ο Ν. Μανιαδάκης για ψευδορκία και πλαστογραφία (κατέθεσε στην προανακριτική της Βουλής και την ανακρίτρια πλαστογραφημένο μήνυμα που αντάλλαξε με τον Βαξεβάνη), αλλά κυρίως για να ανοίξει και πάλι η έρευνα για τη Novartis η οποία οδηγήθηκε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα μέσω εκβιασμών.

***

Εδώ αξίζει να παραθεσουμε το κείμενο που έγραψε στο F/b ο Παύλος Πολάκης

Κύριε Εισαγγελέα του Αρειου Παγου ,κύριε Πλιωτα!!!

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ για το ρόλο Σαμαρά ,Στουρνάρα ,Βενιζέλου, Μανιαδακη στην υπόθεση Νοβαρτις, ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΟΙΞΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ;;;;;

Είναι δυνατόν επι θητειας σου να αρχειοθετηθει ο γνωστός προστάτης των λαδεμπορων και υπουργος νανογιλεκων Γεωργιαδης με «αδιευκρινιστα 350.000 ευρώ» στους λογαριασμούς του και ο «κυριος τίποτα» Αβραμοπουλος με 1.000.000 ευρώ «αδιευκρινιστα»;;;;;

Δηλαδή η Ελληνική Δικαιοσύνη .ελέγχεται από εισαγγελείς τύπου ΚΑΨΙΜΑΛΗ και ανακρίτριες τύπου ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ που ήθελε -αλλά δεν τα κατάφερε -να αρχειοθετήσει και το ΛΟΒΕΡΔΟ;;;;;

ΥΓ 1 Εκείνη η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που με κατηγορούσε για «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»,όταν ρώταγα γιατί ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ η ανάκριση στις υποθεσεις Νοβαρτις,ΚΕΕΛΠΝΟ,Τραπεζα πειραιως κλπ κλπ 

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;;

Έχει πιει το αμίλητο νερό;;;

ΥΓ2 .Βαξεβάνη ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου