Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εγκληματίες ποδοσφαίρου

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για την πρώτη μεγάλη νίκη που παρείχε η Δικαιοσύνη: Την ηθική ΔΙΚΑΙΩΣΗ και τη λύτρωση των Ελλήνων φιλάθλων που το σύστημα τους έβγαζε τόσα χρόνια τρελούς και γραφικούς. Και τον τίτλο που θα κουβαλούν εφ' όρου ζωής όσοι εγκλημάτησαν κατά του ποδοσφαίρου...

Δοκίμασε να μπεις στη μηχανή του χρόνου και ταξίδεψε κάμποσα χρόνια μπροστά. Τώρα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Θυμάσαι τι έκανες το καλοκαίρι του 2015;

Ναι είναι το καλοκαίρι που ακόμα δεν έχεις ζήσει, αλλά είναι το καλοκαίρι που δύσκολα θα ξεχάσεις όσα θα συμβούν. Διότι όσοι κρύβονταν πίσω από το δάχτυλό τους, τώρα είναι αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Είναι κατηγορούμενοι για ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο...) "εγκλήματα". Από την ώρα που απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες - κι όχι για αδικηματάκια αλλά για μερικά κακουργήματα - για τη Δικαιοσύνη μπορεί να έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά το νόμισμα αυτό διαβάζεται πλέον και ανάποδα: Είναι ένοχοι μέχρι να αποδείξουν ότι είναι αθώοι.

Στη δίκη που θα παραπεμφθούν όσοι παραπεμφθούν θα φανούν όλα. Προς το παρόν, αποδόθηκε μια άλλου είδους Δικαιοσύνη. Αυτή του λαϊκού αισθήματος. Τώρα πια και επίσημα ξέρουμε ότι το παιχνίδι δεν παιζόταν στα ίσα. Στήθηκαν πρωταθλήματα, κλάπηκαν τίτλοι, υποβιβάστηκαν ή προβιβάστηκαν άδικα ομάδες, τιμωρήθηκαν κατά το δοκούν πρόσωπα και ΠΑΕ, πλούτισαν διαιτητές και δικαστές.

Δεν ήταν όμως τρελοί όσοι... τρελαίνονταν κάθε Σαββατοκύριακο ή και μεσοβδόμαδα στις αίθουσες και στα γραφεία. Όχι. Αυτοί επιχείρησαν να τρελάνουν όλο τον κόσμο. Ένα ολόκληρο σύστημα, μια εγκληματική οργάνωση που ξέσκισε τις σάρκες του ποδοσφαίρου.

Ειναι μια ηθική δικαίωση για όσους φώναζαν και έγιναν γραφικοί, για όσους έκοψαν το γήπεδο, για όσους έχασαν χρήματα είτε παίζοντας ποδόσφαιρο είτε με παράπλευρες δραστηριότητες όπως πχ το ποντάρισμα σε ένα μιλημένο παιχνίδι.

Όσοι ήταν κοντά στο ποδόσφαιρο τα γνώριζαν όλα. ΟΛΑ! Μπορούσες να μιλήσεις αλλά συγκεκαλυμμένα γιατί ο τρόμος παραμόνευε. Και το σύστημα είχε απλώσει παντού τα πλοκάμια του. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ. Τα γελάκια στην πλάτη των ηλιθίων, τα "βάλτε λεφτά να φτιάξετε ομάδες" αρχίζουν να πηγαίνουν περίπατο.

Τώρα είναι η ώρα όπου εκατομμύρια κόσμος που έπεσαν θύματα της πιο αρρωστημένης κατάστασης της οποίας βίωσε ο ελληνικός αθλητισμός παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις, διαβάζει τις υποθέσεις και του ξανάρχονται ένα ένα, ματσάκια μιλημένα.

Ματσάκια που τα ´βλεπε και δεν τα ´παιζε...

Κι όσοι τελικά οδηγηθούν σε δίκη και αποδειχθούν ένοχοι θα κουβαλούν, όπως συνέβαινε παλιά με τους εγκληματίες πολέμου, την αντίστοιχη ταμπέλα των εγκληματιών ποδοσφαίρου... Και αυτοί και όσοι υπέθαλψαν και συνεχίζουν να τους υποθάλπουν. 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  • Καρπετόπουλε χάθηκες...

  • ο δεκαλογος του "αντικειμενικου" καρπετοπανουτσου, φανερου και μη, που φαγαμε στην μαπα τα τελευταια 20 χρονια..
    1. Ας πουμε μονο για μπαλιτσα ρε παιδια. Μην ξεφευγουμε και σας κλεινω.
    2. Αυτα ειναι θεωριες συνομωσιας
    3. Σε συζητησεις καφενειακου επιπεδου, δεν μπαινω στον κοπο να απαντησω.
    4. Αν εχεις αποδειξεις στον εισαγγελεα.
    5. Καντε μεταγραφες και φτιαξτε ομαδα.
    6. Ο προεδρος του ολυμπιακου ειναι ο μονος που επενδυει.
    7. Η καρδια του πρωταθλητη.
    8. Σε ολες τις χωρες ευνοειται ο ισχυρος.
    9. Και στην αγγλια κανουν λαθη οι διατητες .. και τελευταιο και της μοδας..
    10. Να σεβαστουμε το τεκμηριο της αθωοτητας.

    Ο 10λογος που ξέσκισε λογικές , σακάτεψε μυαλά, ξύπνησε τη βία, ξεβρακώνει πλέον όλα τ´ανθρωπάκια που πλόΰτισαν στις πλάτες της αγάπης μας για το ποδόσφαιρο.
    Είθε να είναι η δυνατή μνήμη, η εκδίκηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων που θα τους πετάξει στην ανυποληψία , στον δρομο και θα τους κάνει να προστατεύουν εγκληματικές οργανώσεις (γιατί μόνον αυτό μπορούν να κάνουν) μακρυά από το μεράκι μας.
  • Από ηθικες δικαιωσεις εχουμε χορτάσει. Το θεμα ειναι να τιμωρηθουν οι εμπλεκομενοι και οι ομαδες τους. Βεβαια με την ελληνικη δικαιοσυνη γελαει ο κοσμος.... οποτε κραταω μικρο καλαθι

    βεβαιως!!! και να τιμωρηθουν και να επιστραφουν τιτλοι και διαφυγοντα κερδη στις ομαδες που θιχτηκανε να επιστραφουν.
    και προ παντων να κρατησουμε ολοι το ηθος μας που αναγκαστικα λογω γαβρου εγινε υπερευαισθητο, οταν ευνοει τις ομαδες μας ο κορακας να τον κραζουμε και οι αγνοι φιλαθλοι αλλα και οι οι ηγεσιες μας.

    Η ιστορια Βασιλη θα σας γραψει ως το μοναδικο σαιτ που ασχοληθηκε τοσο στενα και σοβαρα με ενα τοσο σημαντικο θεμα και δεν κιοτεψε οπως οι υπολοιποι προσκυνημενοι "αντικειμενικοι" που ειτε δεν γραφουν τιποτα ειτε ανεβαζουν αρθρα με καθυστερηση (σποντα για το δημοφιλεστερο αθλητικο σαιτ).
    ΥΓ.οι ολυμπιακοι ειναι οι μοναδικοι που ακομα συνεχιζουν να βλεπουν το ποδοσφαιρο καθαρο......ο στρουθοκαμηλισμος στο μεγαλειο του
  • Εμείς φταιμε.. Βρήκαν και τα κάνανε.. Γενικά μιλωντας ένας λαός χωρίς αρ...ια (στην προκειμένη περίπτωσή "ποδοσφαιρικός" λαος) είναι καταδικασμένος στην φαπα και την ανέχεια.. Η (ποδοσφαιρικη) δικαιοσύνη είναι μαζί με την ελευθερία λογου (και κοινωνικη)-την παιδεία- την σίτιση και την κοινωνικη και ατομικη αξιοπρέπεια απαραβατοι κανόνες μιας λογικής κοινωνιας..Εμείς αντιθέτως αφησαμε με την αδιαφορια μας ("έλα μωρέ..ποιος να τα βάλει με το σύστημα "..ο Παπαθεοδώρου απαντώ εγώ και ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ σου) να μας βιάσουν την κυριακατικη ψυχαγωγία μας οχι με τις διαιτητικές αποφάσεις ..αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ όλο το κατευθυνομενο συστημα!!Ε όχι ρε φιλέ!!δεν είμαστε εμείς οι τρελοί τελικά!! Είναι μια κερδισμενη μάχη και αυτή..καλο " πόλεμο " να έχουμε παιδιά.. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ...

    • εγω απορω με ορισμενους ακομα του οσ.πφ που κανουν τους κινεζους. Καλα δεν εχουν αισθηση τιμης ή αξιοπρεπειας για το συλλογο τους, για την ομαδα που τελοςπαντων ισχυριζονται οτι αγαπουν?
      τιναι αυτο το πραμα, μονο κουπες με οποιο μεσο. Ε ας στειλουν ολες οι αλλες ομαδες μερικες κουπες να τις βαζουν στο μουσειο Το θεμα χρηζει ψυχιατρικης (αναπληρωση κενων) και κοινωνιολογικης εξετασης

      • Εγώ πάντως δεν εχω δει ουτε εναν μέχρι τώρα να βγει ευθέως και να καταδικάσει ολα αυτα που βγαινουν στην φόρα , ή να πει κάτι για τον πρόεδρο της ομαδας τους που κατηγορείται, είτε μιλάνε για τις μεταγραφές του καλοκαιριού είτε δεν βγάζουν ....κιχ!
        Και υπάρχουν και λίγοι γραφικοι που προσπαθουν ακομα να μας πείσουν οτι ολα αυτα ειναι θεωρίες συνωμοσίας! Δεν μπορουν να το πιστεψουν μιλάμε... , ο φίλος geo thryra 7 έχει αναρτησει 18 φορές μια επιστολή υποτιθεται απο τον Μπλάτερ, πανικός τους εχει πιάσει! :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου