Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Μήπως είμαστε «τσιμπούκ ογλάν»;



Γράφει ο mitsos175

«Στο λιβάδι ξεχασμένος

ένας γάιδαρος βοσκούσε

τίποτα άλλο δε ζητούσε

ο καημένος…»

Ο Μήτσος αφιερώνει το παραπάνω ποίημα στους «μένουμε Ευρώπη και ΝΑΤΟ». Ωραίος στίχος ειδικά εκεί που λέει «το χορτάρι του μασούσε κι ήταν τρισευτυχισμένος, και το ξύλο λησμονούσε ο καημένος». Καλέ δεν το λησμονούσε, μαζοχιστής ήταν. Σαν κάτι άλλα γαϊδούρια, δίποδα.

Συγχαρητήρια έδωσε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία κι οι διπλωμάτες μας έτρεχαν και δεν έφταναν!

Όσο για τα ντόπια δεξιά τετράποδα τους έκατσε το σανό στο λαιμό!

Άντε τώρα να πουν πάλι οι πετσωμένοι ΑΡΔ πως «η Τουρκία είναι απομονωμένη»!

Λίγες μέρες πριν γράφαμε για το παραμύθι με τον καλό Γάλλο πρίγκιπα που θα έρθει να σώσει την πτωχή όμορφη Ελλάδα από τα νύχια του κακού Τούρκου «δράκου. Ζήσαν αυτοί καλά και μείς με Μνημόνια.

Υπάρχει όμως μια απορία. Όχι για τη Γαλλία που είναι στο ΝΑΤΟ, τα ξέρουμε από 1922. Το 1919 ήταν δήθεν με μας, το 1922 πήγαν με τον Κεμάλ. Στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» κι αυτοί.

Στο ΝΑΤΟ όμως δεν είμαστε κι εμείς; Τι συνέβη; Δώσαμε συγχαρητήρια που μας έσφαξαν και το καταλάβαμε μετά;

Ή μήπως είμαστε «τσιμπούκ ογλάν»; Για όσους δεν ξέρουν, τσιμπούκ ογλάν λέγονταν τα παιδάκια που φρόντιζαν για τα τσιμπούκια των πασάδων την εποχή της Τουρκοκρατίας. Τον καπνό δηλαδή, που πήγε το μυαλό σας;

Υπηρέτες! Τα καλά παιδιά που κάνουμε πάντα ό,τι μας λένε. Ο δεμένος γάιδαρος. Που τον έχουμε για να τον φορτώνουμε. Που και που του τράβαγαν καμία ξυλιά, για να κάνει πιο γρήγορα. «Ντε βρε γαϊδαράκο ντε…»

Βέβαια μερικές φορές ακόμα και τα γαϊδούρια κλώτσαγαν τους αφεντάδες τους. Εμείς ποτέ! Είμαστε καλά γαϊδουράκια. Τρώμε το σανό μας και κάνουμε ό,τι προστάζουν οι αφεντάδες. «Αφερίμ» που λένε κι οι γείτονες.

Άμα έχουμε τέτοιους φίλους τι τους θέλουμε τους εχθρούς;

Πάντως στη ΝΔ ζήλεψαν. Καταστρέφουν συνέχεια την Ελλάδα και τα συγχαρητήρια να τα πάρει η Τουρκία;

Για τη Μικρασιατική εκστρατεία, φταίει η Μεγάλη Ιδέα που έχει κάθε γάιδαρος για τον εαυτό του. Πως δήθεν είναι επιβήτορας. Αυτά μας έβαλαν σε περιπέτειες.

Έφταιξαν κι όσοι πολέμησαν, όπως ο παππούς μου, που παρασημοφορήθηκε γιατί γλύτωσε τη σημαία τρώγοντας σφαίρα, που δεν είπαν στους άχρηστους στρατηγούς «που μας πάτε βρε μέσα στην έρημο»;

Τουλάχιστον κρέμασαν μερικούς μετά. Δυστυχώς όχι όλους τους φταίχτες.

Όπλα να στείλουμε στην Ουκρανία. Μην ξεχάσουμε να πάμε να πολεμήσουμε και στην Αφρική για τους Γάλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου