Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ροζ ιστορίες πολιτικών σαν "όπλα" στην πολιτική αντιπαράθεση;


Εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει από περασμένη ανάρτησή μας. Μας είναι εντελώς κατανοητό και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ανθρώπινα πάθη που έχουν ορισμένοι εξουσιαστές. Η οποιαδήποτε αναφορά μας σ' αυτό το θέμα συνοψίζεται στον τίτλο που είχε προηγούμενο κείμενο μας: "Μεθυσμένη εξουσία ή διαφορετικά τόσο ανόητοι ή τόσο ασύδοτοι είναι κάποιοι απ' τους εξουσιαστές και δεν παίρνουν κανένα μέτρο αυτοπροστασίας;". 

Αν ξαναασχολούμαστε μ' αυτό το θέμα που μπορεί να το χαρακτηρίσεις και ροζ, με αφορμή ότι σήμερα η φυλλάδα "Espresso", ασχολείται με την προσωπική ζωή κάποιου 'άριστου" υπουργού του νεοδημοκρατικού "επιτελικού κράτους", είναι για να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο θέμα, που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Προσέξτε κάποιες "λεπτομέρειες". Οπως έγραψε στην έντυπη πατσαβούρα του, ο σαλταρισμένος Στέφανος Χίος, -χωρίς το δημοσίευμά του να συναντήσει καμιά αντίδραση-   Κούλης

παρακολουθεί όλα τα τηλέφωνα του υπουργικού συμβουλίου και κάποιοι την πάτησαν". Μας γράφει δηλαδή, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια τακτική του πατέρα του, επί πρωθυπουργίας του οποίου είχε στηθεί ο γνωστός παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με επικεφαλείς τους Γρυλάκη - Μαυράκη. Είχε φτάσει μάλιστα σε τέτοιο σημείο "επιδόσεων" αυτή η παρακρατική-κρατική δραστηριότητα που παρακολουθούσαν ακόμα και τα τηλέφωνα του μακαρίτη Αντρέα Παπανδρέου.

 Μας έγραφε τότε πρωτοσέλιδα η φυλλάδα του "Μακελάρη""Βίζιτες πολυτελείας με κομψότατη αθλήτρια του ύψους, για Νότη Μηταράκη και Σίμο Κεδίκογλου. - 3.000 ευρώ το Σαββατοκύριακο, 500 ευρώ η ξεπέτα. Οι πληροφορίες δεν επιδέχονται την παραμικρή διάψευση".

Πιο πιασάρικο θέμα για τα τηλεοπτικά πρωινάδικα δεν μπορούσε να υπάρξει! Και όμως το δημοσίευμα αυτό πέρασε εντελώς απαρατήρητο! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ούτε ο Μηταράκης και ο Κεδίκογλου δεν αντέδρασαν, ουσιαστικά παραδεχόμενοι όσα ανέφερε το δημοσίευμα! 

Και δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι θεώρησαν τον Στέφανο Χίο ένα γραφικό άτομο και απαξίωσαν να ασχοληθούν μαζί του! 
Η φυλλάδα του κρεμιέται, σε όλα τα περίπτερα και χιλιάδες πολίτες γίνονται γνώστες των πρωτοσέλιδων της. Αυτός είναι ο λόγος που κατέθεσαν μηνύσεις κατά της εφημερίδας «Μακελειό» και του Στέφανου Χίου, μια σειρά άτομα, ανάμεσα του και οι υπουργοί Βασίλης Κικίλιας και Χρήστος Σπίρτζης. Οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί επιχείρημα ότι ο Σ. Χίος είναι ένα εντελώς αναξιόπιστο άτομο γ' αυτό δεν κίνησαν ποινική διαδικασία εναντίον του.

Δεν είναι όμως το κύριο ζήτημα, ότι δυο υπουργοί ότι δεν θεώρησαν συκοφαντικό ότι πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για να κάνουν βίζιτες πολυτελείας. Ούτε και πρέπει ενδιαφέρει κανέναν ότι όπως γράφει σήμερα η "Espresso" κάποιος υπουργός πέρασε αστεράτα το Πάσχα συντροφιά με την γυναίκα και την ερωμένη του. 

Αλλού βρίσκεται το θέμα. Η πηγή αυτών των δημοσιευμάτων. Και αν πιστέψουμε τον "Μακελάρη" αυτή είναι η ΕΥΠ, η οποία με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθεί τους υπουργούς της κυβέρνησης! Και για να το γράψουμε και διαφορετικά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η ρήση "γάμα τον συγγραφέα και κοίτα το σύγγραφα"!     

Εδώ ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πρέπει να απαντήσει: Εχει δώσει εντολή ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΥΠ -απ' τα πρώτα πράγματα που έκανε ο πρωθυπουργός, την ίδια μέρα που  ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία ήταν να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την ΕΥΠ- να παρακολουθεί τους υπουργούς του; 

Την απάντηση φυσικά την γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να μας εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί η κυβέρνηση δεν προσφεύγει νομικά εναντίον του Σ. Χίου ο οποίος γράφει ότι "ο Κούλης παρακολουθεί όλα τα τηλέφωνα του υπουργικού συμβουλίου". 

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να αναφερθούμε στις "ρωγμές" που υπάρχουν στην λειτουργία της υπηρεσίας του  Παναγιώτη Κοντολέονα, και υπάρχουν "διαρροές" που βλέπουν την δημοσιότητα. Στο πολιτικό σκέλος του θέματος θα σταθούμε γράφοντας μόνο αυτά που μπορεί να αναφέρουμε.

Στην επόμενη προεκλογική περίοδος, πιθανόν  να επισκιαστούν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις από μια απίστευτη σκανδαλολογία -ποιο κόμμα δηλαδή Ν.Δ., και ΣΥΡΙΖΑ έχει στους κόλπους του λιγότερα λαμόγια- "στολισμένη" από μπόλικο "ροζ" χρώμα.

Αυτή η τακτική δεν είναι πρωτόγνωρη. Την πρωτοσερβίρισε στην πρόσφατη πολιτική μας μας ζωή ο "εφιάλτης της δημοκρατίας", γεννήτορας του σημερινού πρωθυπουργού. μέσω του έμπιστου του τότε Γιώργου Καρατζαφέρη

Ο αρχηγός του αλήστου μνήμης ΛΑ.Ο.Σ, του κόμματος που όταν "πέθανε" άφησε "κληρονομιά" στον Κ. Μητσοτάκη μια σειρά στελέχη ανάμεσα σ' αυτά και τους υπουργούς, Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη, με κάποιο τρόπο κατόρθωσε να αποκτήσει μια σειρά γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου. (Ηταν ΚΥΠατζίδικο προϊόν; Πάντα είχε καλές σχέσεις ο Καρατζαφέρης μ' αυτή την υπηρεσία. Ας μην ξεχνάμε ότι απαίτησε και διορίστηκε για πέντε χρόνια, (2004-2009), διοικητής της ΕΥΠ ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο Ιωάννης Κοραντής).  

Είχε βγάλει, λοιπόν, ο Γ. Καρατζαφέρης, τις επίμαχες φωτογραφίες της Λιάνη στο παζάρι. Αφού συνάντησε την άρνηση της "Καθημερινής", βρήκε αγοραστή του "εμπορεύματος" του τον Γ. Κουρή της "Αυριανής". Ηταν η εποχή που τα πρωτοσέλιδα με της γυμνές φωτογραφίες της Λιάνη έκαναν την φυλλάδα να κάνει καθημερινό ρεκόρ κυκλοφορίας, φτάνοντας τα 200.000 φύλα και αυτό να αποτελέσει την αφετηρία της εκλογικής πτώσης του ΠΑΣΟΚ.

 Ισως αυτή την άθλια πρακτική που εφάρμοσε στο παρελθόν η  δεξιά, το επόμενο διάστημα να την ξαναζήσουμε, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτή την αίσθηση μας δίνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Espresso", μιας φυλλάδας η οποία ανήκει στον εκδοτικό όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη (και έχει την σημασία του αυτό). 

Κρατήστε αυτό που θα γράψουμε: Σε κάποια συρτάρια βρίσκονται "καυτά χαρτιά". Εχουν αποκτηθεί από μια "κλειστή" ΕΥΠατζίδικη ομάδα, επί εποχής διεύθυνσης αυτής της βρόμικης υπηρεσίας από τον Γιάννη Ρουμπάτη
Εμπλέκουν σε υποθέσεις πληρωμένης παιδεραστίας, δυο σημερινούς βουλευτές της Ν.Δ (ο ένας χρημάτισε και πρωτοκλασάτος υπουργός σε κυβέρνηση Α. Σαμαρά) καθώς και έναν γαλάζιο εκδότη ο οποίος φέρεται αναμειγμένος σε μαφιόζικο κύκλωμα εκβιαστών, το οποίο έχει και δικαστική μπόχα... 

Εχουν αποδώσει κάποια παρασκηνιακά παζάρια και αυτή η υπόθεση βρίσκεται στο ψυγείο. Υπάρχουν πιέσεις να ανοίξει στην προεκλογική περίοδο. Μένει να δούμε τις εξελίξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου