Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Στη Βρετανία η υπουργός Εσωτερικών ζητάει εξηγήσεις από την αστυνομία για τη βία

Στη Βρετανία η υπουργός Εσωτερικών ζητάει εξηγήσεις από την αστυνομία για τη βίαVictoria Jones/PA via AP  efsyn.gr

    Η αστυνομία του Λονδίνου πρέπει να εξηγήσει τις ενέργειες της κατά πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στη μνήμη μιας 33χρονης γυναίκας, της Σάρα Έβεραρντ, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 3 Μαρτίου ενώ επέστρεφε σπίτι της και βρέθηκε τελικώς δολοφονημένη.

Οι εικόνες από την καταστολή αυτής της ειρηνικής συγκέντρωσης προκάλεσαν κατακραυγή στη Βρετανία. Και σήμερα η υπουργός Εσωτερικών, Βικτόρια Άτκινς, κάλεσε τις διωκτικές αρχές να πουν γιατί έπρεπε να σύρουν από το σημείο της συγκέντρωσης τον κόσμο δια της βίας...

«Χθες βράδυ», είπε η Άτκινς, «ο κόσμος ήταν πολύ, πολύ θυμωμένος, υπήρχε πολύ ένταση και ήταν απολύτως κατανοητό. Η αστυνομία, που δρα ανεξάρτητα, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών».

Όταν ρωτήθηκε εάν η αστυνομία θα έπρεπε να βρει τρόπο για να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση με ασφάλεια και στο πλαίσιο των κανόνων που ισχύουν για την πανδημία, η Άτκινς απάντησε ότι αυτό έτσι κι αλλιώς γινόταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. «Για μια μεγάλη πλειοψηφία ήταν μια ειρηνική εκδήλωση και μετά είδαμε αυτά τα περιστατικά», είπε, χαρακτηρίζοντας τις εικόνες γυναικών να ακινητοποιούνται δια της βίας από τους αστυνομικούς «απίστευτα ανησυχητικές», γι αυτό, τόνισε, ζήτησε να της υποβάλουν αναφορά για τα γεγονότα, «εξηγώντας τις ενέργειες τους σε δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς και τη κοινή γνώμη».

Προς το παρόν η Μητροπολιτική Αστυνομία- μέσω ανάρτησης στο Twitter- δικαιολογεί τη βία χαρακτηρίζοντας την «αναγκαία». «Βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση λόγω της επιτακτικής ανάγκης να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου