Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

«Ευδοκία, βάλε πλάτη»

Μόλις τελείωσε το πρόγραμμα λεύκανσης, πλύση, στέγνωμα, στίψιμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από τον κάδο φουντωτός σαν τσαλαπετεινός, πεντακάθαρος με κολάρο λευκότερο λευκό, όπως μόνο η τηλεόραση μπορεί να το δείξει. Και λάνσαρε το καινούριο αμερικανόπνευστο σλόγκαν, με το οποίο θα πορευτεί η κυβέρνηση εν όψει των εκλογών του Μαΐου: «Ευδοκία, βάλε πλάτη».

Ναι, αυτό είναι το σύνθημα που επέλεξαν ο πρωθυπουργός και οι επικοινωνιολόγοι του για να μετατρέψουν το έγκλημα των Τεμπών σε ευκαιρία εκλογικής ανασύνταξης. Ευδοκία, βάλε πλάτη. Η Ευδοκία είναι μία κοπέλα που επέζησε από το τρένο της μεγάλης σφαγής και είπε στον Μητσοτάκη ότι πλέον φοβάται να ζήσει σε αυτή τη χώρα. «Πρέπει και εσύ να βάλεις πλάτη», απάντησε ο αρχιερέας της αναισθησίας.

Nα βάλουν πλάτη τα θύματα, για να επιβιώσει το διαλυμένο επιτελικό κράτος που τα έστειλε στον τάφο! Πού θα τελειώσει αυτή η χυδαιότητα; Μέχρι πότε θα ανεχθούμε τη δύσοσμη παράταξη που κάνει καριέρα χορεύοντας πάνω σε φέρετρα και τι άλλο πρέπει να συμβεί για να την κλειδώσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας;

Ευτυχώς για όλους και κυρίως για τον ίδιο, ο Μητσοτάκης δεν τολμάει να εμφανιστεί στο κατώφλι των συγγενών για να τα ξεφουρνίσει αυτά τα χυδαία εμέσματα, ούτε φυσικά να πάει στο σπίτι του σταθμάρχη και να τον αποκαλέσει ευθέως «δολοφόνο». Εφ’ όσον το πράξει, θα είναι τυχερός αν γλιτώσει μόνο με πτύελα.

Στην καλύτερη περίπτωση, θα πέσει σε ευγενή και θα ακούσει κατάμουτρα αυτά που έγραψε στο Twitter o επιστήμονας Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος έχασε στα Τέμπη τον αδελφό του, Βάιο: «Αντί να φορτώσει την κατάσταση στις πλάτες του, σηκώνει τις πλάτες του, χορεύει πάνω στις πλάτες των θυμάτων και ζητά από τα θύματα να βάλουν πλάτη. Ελπίζω ότι η κοινωνία θα του γυρίσει την πλάτη και θα τον βάλει με την πλάτη στον τοίχο, όσες πλάτες και να έχει».

Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης – newsletter, Documento

Υ.Γ: Την φώτο την αλιεύσαμε από το διαδίκτυο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου