Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Μια ιστορική αναδρομή: Απ’ τις υποκλοπές που είχε μεθοδεύσει ο “εφιάλτης της δημοκρατίας”, στο δίκτυο υποκλοπών που καθοδηγούσε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Την λαϊκή ρήση “πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα”, πιθανόν να την γνωρίζεται. Ε, και στην υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου των ηλεκτρονικών υποκλοπών θα έχει δικαίωση αυτή η έκφραση. Ρισκάρω αυτή την εκτίμηση γιατί έχω κολλήσει πολλά ένσημα στο πολιτικό πεζοδρόμιο και έχω αποκτήσει μια σχετική εμπειρία το πώς αντιμετωπίζουν και αντιπαρέρχονται χωρίς σοβαρές λαβωματιές, οι δεξιές κυβερνήσεις παρόμοιες αποκαλύψεις. Και ειδικά αυτές που έχουν επικεφαλής έναν Μητσοτάκη.

Πριν όμως αναφερθώ σ’ αυτό να αναφέρω ποιο είναι το ερέθισμα για την παραπάνω εισαγωγή που έκανα. Κι αυτό εστιάζεται στο σημερινό σχόλιο του “Βηματοδότη” που τιτλοφορείτε: “Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές”.

Το παραθέτω και στην συνέχεια θα επιχειρηματολογήσω που στηρίζω την άποψη που ανάφερα:

Οι ρίζες της υπόθεσης των υποκλοπών είναι βαθιές και διαρκώς νέες διακλαδώσεις του σκανδάλου ξεπροβάλλουν.
Η τελευταία εξέλιξη αφορά τις επιστολές που έστειλε στις 19 Ιουλίου 2023 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπου 90 άτομα και με τις οποίες τους ενημέρωνε αναλυτικά για το πότε έλαβαν SMS που εμπεριείχε το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator και τι ανέφερε αυτό το SMS. Στους κυβερνητικούς που έλαβαν επιστολή από την Ανεξάρτητη Αρχή συγκαταλέγονται ο Νίκος Δένδιας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, η δημοσιογράφος Τίνα Μεσσαροπούλου, σύζυγος του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, η ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού Μαίη Ζαννή, αλλά και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Από τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενημέρωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πως είχαν λάβει link με Predator ξεχωρίζουν ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αρης Θόδωρος Καρυπίδης.

Αυτό που ήδη ζητεί εκ μέρους του ΠαΣοΚ- ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώτος πολιτικός που αποκάλυψε το Predator, αλλά και ο πρώτος γνωστός πολιτικός στόχος του, είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να αξιοποιήσει το ταχύτερο δυνατόν τα στοιχεία που έχει λάβει για τους στόχους του Predator από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ήδη από τον Φεβρουάριο 2023 (!) και να ζητήσει από την ΕΥΠ ή την ΑΔΑΗ στοιχεία, ώστε να καταδειχθεί το ποια θύματα του κακόβουλου λογισμικού ήταν παράλληλα στόχοι και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων ζητούν τα μέλη της κυβέρνησης που στοχεύθηκαν με Predator να καταθέσουν στη Βουλή τις επιστολές της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και να στείλουν παράλληλα ενημέρωση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Διαφορετικά υποστηρίζουν πως θα είναι ελεγχόμενοι για «παράβαση καθήκοντος».

Αρχικά πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστέψει ότι μια αρχή, η ΑΔΑΕ, που δημιούργησε το ίδιο το κράτος, θα τολμήσει να αντιπαρατεθεί με το ίδιο το βαθύ κράτος. Αλλωστε και να το ήθελε δεν θα το μπορούσε. Αρκεί να σας θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι «έχουμε πέσει σε τείχος σιωπής» και υπογράμμισε πως «η ΕΥΠ δεν ικανοποίησε το αίτημά μας για έλεγχο, υπήρχε άρνηση συνεργασίας». Παράλληλα χαρακτήρισε με νόημα τον έλεγχο της ΑΔΑΕ «ευνουχισμένο» εξαιτίας της άρνησης της ΕΥΠ.

Αυτά για να έχουμε μια βάση για τι μιλάμε. Από κει και πέρα να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο. Ο κ. Ράμμος δεν είναι κανένας επαναστάτης ή έστω “ασυμβίβαστος δικαστής”. Ενα δικαστικός ήταν ο οποίος για δεκαετίες θήτευσε στο συμβούλιο της Επικρατείας, και έφτασε μέχρι το να γίνει αντιπρόεδρος του. Και το ΣτΕ ήταν πάντα και είναι εκφραστής, τοποτηρητής, και υπερασπιστής των συμφερόντων του αστικού κράτους, κάτι που το διαπιστώνουμε διαχρονικά από τις αντιλαϊκές αποφάσεις αυτού του οργάνου που αρκετές φέρουν και την υπογραφή του Ράμμου. Ας μην λησμονούμε ότι πρόεδρος της της ΑΔΑΕ βρέθηκε με την έγκριση της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ολων των κομμάτων του αστικού φάσματος δηλαδή. Απλώς έτυχε να είναι έντιμος άνθρωπος και αγανάκτησε από την επίθεση της καμαρίλας του Μεγάρου Μαξίμου. Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι έχει τσαμπουκά- αλλιώς θα τον έκανε μια χαψιά ο Ντογιάκος– και μάθαμε κάποια πράγματα για τον ρόλο της ΕΥΠ, σ’ αυτή την υπόθεση, την ευθύνη της λειτουργίας της έχει ο ίδιος ο Μητσοτάκης που στην τελική αναγκάστηκε να “θυσιάσει” τον ανιψιό του Δημητριάδη, και την επιλογή του σαν επικεφαλής της ΕΥΠ, τον Κοντολέων, προσπαθώντας να σώσει το δικό του τομάρι.

Τέσπα … είμαι πολύ επιρρεπείς στο να πλατιάζω … Το γεγονός είναι ένα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας την … οικογενειακή παράδοση είχε στήσει ένα δίκτυο υποκλοπών. Και θα εξηγήσω τι εννοώ αναφερόμενος στην “οικογενειακή παράδοση”.

Ο γεννήτορας του σημερινού πρωθυπουργού, ο επίτιμος των βρικολάκων που γράφει και ο σ. mitsos175 με το που καβάτζαρε την αρχηγία της Ν.Δ., το 1985, το πρώτο που έστησε ήταν ένα κύκλωμα υποκλοπών. Επιστράτευσε ένα παλιό του φίλο, από τα χρόνια της αποστασίας, πρώην αξιωματικό των τεθωρακισμένων και της ΚΥΠ, στρατηγό Γρυλλάκη και με την καθοριστική συμβολή ενός υπαλλήλου του ΟΤΕ, του Χρήστου Μαυρίκη, έστησε, στα υπόγεια της Ρηγίλλης, μια «ιδιωτική ΕΥΠ» με τη νοοτροπία του πάλαι ποτέ ΙΔΕΑ. Βασικός του στόχος ήταν ο πολιτικός του αντίπαλος Ανδρέας Παπανδρέου.

Κι εδώ δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτα, εκτός απ’ το να σας παραθέσουμε ένα βίντεο και να σας προτείνουμε να διαβάσετε μια ανάρτηση που είχαμε κάνει στο μπλοκ μας πριν 13 (!) χρόνια.

Συμπέρασμα: Οπως έφαγε το σκοτάδι την υπόθεση με το δίκτυο υποκλοπών που είχε στήσει ο Κώστας Μητσοτάκης, ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με αυτό που δημιούργησε και καθοδηγούσε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου