Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ευρωλίγκα: Αλλαγή σελίδας σε πράσινο φόντο

Ευρωλίγκα: Αλλαγή σελίδας σε πράσινο φόντο

Η Ευρωλίγκα αλλάζει σελίδα σε διοικητικό επίπεδο με τις φωνές του Παναθηναϊκού να δικαιώνονται μετά πολλά χρόνια

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκας της 26 Απριλίου στη Βαρκελώνη προανήγγειλε μια τεράστια αλλαγή στη δομή, τη λειτουργία και στον τρόπο λήψεως αποφάσεων της διοργάνωσης. Πέραν, των ευχολογίων που

κλασσικά υπήρχαν στην ανακοίνωση της λίγκας διαβάσαμε την παράγραφο που αλλάζει τα πάντα Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως: «Η Ευρωλίγκα θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ενσωμάτωση των 11 συλλόγων – μετόχων στη δομή διακυβέρνησης όλων των συλλογικών στοιχείων στην προσεχή Συνέλευση των Μετόχων της».

Τι σημαίνει αυτό; Ίσως είναι η μεγαλύτερη αλλαγή από καταβολής Ευρωλίγκας καθώς μέχρι σήμερα οι σύλλογοι – μέτοχοι δεν μετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας. Ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε την εν λευκώ διαχείριση όλων των θεμάτων και απλώς στις γενικές συνελεύσεις οι ομάδες επικύρωναν τα συμφωνηθέντα και συζητούσαν φιλολογικά για τις διαφοροποιήσεις στο καλεντάρι. Το ΔΣ το απαρτίζουν μέχρι τώρα ο ίδιος ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας με τον δικηγόρο του. Συνεπώς, όλες οι χορηγίες, οι συμβάσεις και όλα τα οικονομικά στοιχεία ερχόντουσαν συμφωνημένα στις ΓΣ δίχως να παίρνουν οι ομάδες καν αντίγραφα προκειμένου να τα μελετήσουν.

Πλέον, αυτό αλλάζει με τις ίδιες τις ομάδες να αποφασίζουν για τα οικονομικά, τις χορηγίες και τα έσοδα τους. Παράλληλα, θα έχουν απόλυτη γνώση των συμφωνιών μελετώντας με τα επιτελεία τους τα πάντα. Παράλληλα, ίσως αυτή η αλλαγή βοηθήσει σε βάθος χρόνου και τις σχέσεις με τη ΦΙΜΠΑ με τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για όλα αυτά τα θέματα που περιγράφονται παραπάνω ωρυόταν εδώ και πολλά χρόνια. Εξού οι τιμωρίες, η περιθωριοποίηση, οι αδικίες και όλα όσα βίωσε στο πετσί του.

Πλέον, όλοι ήρθαν στα λόγια του και αποδέχτηκαν στην πράξη αυτά που ζητούσε επιτακτικά από τον μονάρχη του μπάσκετ. Μολονότι, ο χρόνος, ούτε τα εκατομμύρια που έχασε θα γυρίσουν πίσω είναι βέβαιο πως ηθικά δικαιώθηκε και απέδειξε πως ήταν ο μόνος που ταρακούνησε τα νερά και έβαλε τον Μπερτομέου στη φυσική του θέση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου