Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στην Ελλαδα σήμερα!!!(1)

Δε φεύγει κανείς! Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας εγκλώβισαν τους μετόχους

Δε φεύγει κανείς! Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας εγκλώβισαν τους μετόχους Τεταμένο είναι το κλίμα από το πρωί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, εδώ και 15 μήνες. Εχουν αποκλείσει τις εισόδους και δεν επιτρέπουν στους μετόχους να φύγουν.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την πύλη των Νναυπηγείων από τις 9.00 το πρωί και δεν αφήνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίαζε σήμερα, να αποχωρήσουν από τον χώρο, έως ότου βρεθεί, όπως λένε, λύση στο πρόβλημά τους.

Μάλιστα, έχουν μπλοκάρει τις  πύλες εισόδου-εξόδου στα ναυπηγεία και με αυτοκίνητα ενώ έχουν σχηματίσει και ανθρώπινες αλυσίδες.


Δε φεύγει κανείς...



Αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης των Ναυπηγείων, με τους δεύτερους να καλούν τους εργαζόμενους να συναντηθούν με τα μέλη του ΔΣ και να απελευθερώσουν την είσοδο, ώστε να αποχωρήσουν όσοι επιθυμούν.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρνηθεί αυτή την πρόταση και παραμένουν στο σημείο.

Όπως δήλωσε στο Newsit, ο Παντελής Παπαβασιλείου μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπγεία Ελευσίνας, "έχουμε αποκλείσει τις εισόδους των Ναυπηγείων από το πρωί και έχουμε εγκλωβίσει μέσα τους μετόχους και τον πρόεδρο της εταιρείας. Αυτή η ενέργεια έγινε γιατί είχαμε μια πληροφορία ότι η εταιρεία δεν τα βρίσκει στη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οικονομικό κομμάτι και δεν υπογράφει για να βρεθεί λύση και άρα παραμένουμε ξεκρέμαστοι”.


Επιβεβαιώνει, δε, την πληροφορία ότι η εταιρεία από την πλευρά της για να γινει δεκτή η αντιπροσωπεία απαιτεί οι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν απο τις εισόδους, κάτι, που όπως επίσης επιβεβαίωσε ο κ. Παπαβασιλείου δεν το δέχονται.

Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεντάγωνο, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με τα δεδουλευμένα τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


Διαβάστε επίσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου