Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ που εξηγεί πώς η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής



 Ο Φιλίπ Μενού δίνει βήμα στους πληγωμένους από την κρίση Έλληνες με σκοπό να αφυπνίσει 

 Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση δημιούργησε ο
Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Μενού, εστιάζοντας τις συνέπειες όχι μόνο σε
οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. 

Μέσα στα 52 λεπτά που διαρκεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο "ΗΕλληνική Θύελλα", ο Γάλλος δημιουργός δίνει βήμα όχι μόνο σεοικονομολόγους και πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, νέους, άνεργους,ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ακτιβιστές. Σκοπός του είναι να αναδείξει τα δίκτυα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες από την οικονομική "θύελλα". 

Ο Μενού τονίζει το αδιέξοδο της πολιτικής λιτότητας πουέχει επιβάλλει στην Ελλάδα η τρόικα, που δημιούργησε εκατομμύριαανέργους και οδήγησε πολλούς Έλληνες πολίτες στην ανέχεια και τη στέρησηβασικών αγαθών διαβίωσης. 

Έχοντας ο ίδιος εργαστεί επί σειράς ετών στη γαλλικήδημόσια τηλεόραση, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤαπό την Κυβέρνηση. 

Τελικά ποιοι επωφελούνται από την κρίση του ευρώ; Είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει το ντοκιμαντέρ."Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής" τονίζει ο Φιλίπ Μενού στην ισπανική ιστοσελίδα publico.esκαι εξηγεί πως το ντοκιμαντέρ "είναι η οπτική γωνία της κρίσης, όπωςαυτή μπορεί να ιδωθεί από μέσα. Ανοίγει τη συζήτηση για την κρίση στηνΕυρωζώνη που έχει παραδοθεί στον οικονομικό καπιταλισμό και λειτουργείως φωνή αφύπνισης και εγρήγορσης". 

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στην Ελλάδα και την Ισπανία αρχές του 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου