Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΒΡΕ!!!!ΣΕ ΤΙ ΧΟΥΝΤΑ ΖΟΥΜΕ΄?


ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ
«Δύο λεπτά... δώστε μου δύο λεπτά να μιλήσω στο παιδί μου πριν το πάρετε», παρακάλεσε τους αστυνομικούς ο Νίκος Καρακατσάνης. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ακούσει ότι η κόρη του, Κωνσταντίνα, θα έμπαινε στη φυλακή για 11 χρόνια· για ένα αποτύπωμα σε μια πλαστική σακούλα σουπερμάρκετ.
Η 20χρονη, δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες, προσπαθεί να τον αγκαλιάσει. Οι αστυνομικοί δεν τους χαρίζουν ούτε ένα δευτερόλεπτο. Σε ακόμη μία επίδειξη εξουσίας την τραβούν μακριά του. Την παίρνουν στην κυριολεξία σηκωτή.


Την ίδια στιγμή η μητέρα της, σε κατάσταση σοκ, επιχειρεί να προσπεράσει τον αστυνομικό κλοιό για να μιλήσει στην πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία -αφού μοίρασε 130 χρόνια κάθειρξης για τρεις «κατσαρολίτσες», όπως χαρακτηρίστηκαν, με βάση τις ζημιές που προκάλεσαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί της υπόθεσης- αποχώρησε προς την αίθουσα διασκέψεων.

Οι αστυνομικοί τής κλείνουν το δρόμο. Η γυναίκα χάνει την ισορροπία της και πέφτει κάτω.

Τα ΜΑΤ μπαίνουν στο χορό

Ο κόσμος που είναι στην αίθουσα αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά τους, φωνάζει συνθήματα κατά αστυνομικών και δικαστών, ενώ φίλοι των νεαρών καταδικασθέντων επιχειρούν να τους πλησιάσουν για να τους αποχαιρετήσουν. Αστυνομικοί και ακροατήριο συμπλέκονται. Και τότε μπαίνουν στο «χορό» και οι άντρες των ΜΑΤ, που από το πρωί καραδοκούσαν στο προαύλιο των φυλακών. Εισβάλλουν μέσα στο δικαστήριο και προκαλείται πανικός. Κλομπιές, κλοτσιές, μπουνιές. Ο κόσμος απωθείται εκτός αιθούσης και το πανηγύρι συνεχίζεται στο διάδρομο που οδηγεί προς την έξοδο από τη φυλακή.

Οι δημοσιογράφοι εγκλωβίζονται στο ακροατήριο, καθώς οι αστυνομικοί δεν τους επιτρέπουν να βγουν από την πίσω πόρτα ώστε να δουν τι διαδραματίζεται έξω από την αίθουσα. Στις διαμαρτυρίες τους ένας «γαλονάς» απαντά με ειρωνεία «να πάτε να τα καταγγείλετε στο CNN».

Νωρίτερα ένας άλλος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που είδε με «στραβό μάτι» τις επιεικείς κατά την άποψή του εισαγγελικές εισηγήσεις, μουρμούραγε: «Από τρομοκράτες με κατσαρόλες, θα τους κάνουν τρομοκράτες με όπλα».

Αυτές είναι -πολύ συνοπτικά- κάποιες από τις απαράδεκτες σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα κι έξω από το δικαστήριο με το πέσιμο της αυλαίας της δίκης.

Σκηνές τις οποίες παρακολουθούσαν από μακριά, φορώντας οι περισσότεροι σκούρα γυαλιά ηλίου, οι δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά, που από την πρώτη ημέρα της δίκης βρίσκονταν στο ακροατήριο παρακολουθώντας πρόσωπα και καταγράφοντας συμπεριφορές.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου