Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ!!! Σύγκριση τιμών στα προϊόντα του σουπερμάρκετ:


ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΨΩΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!



1. www.e-prices.gr/search

Πρόκειται για το διαδικτυακό παρατηρητήριο τιμών που έχει αναπτύξει το υπουργείο οικονομίας. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορείτε να επιλέξετε είτε τη κατηγορία των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν , είτε απ’ ευθείας το ίδιο το προϊόν, τα προσθέτετε στο καλάθι αγορών σας και στη συνέχεια εμφανίζετε τα σημεία πώλησης και τις αντίστοιχες τιμές.




Μια σύντομη διαδικασία που μπορείτε να ακολουθήσετε για τη εύρεση του φθηνότερου προϊόντος σε μια κατηγορία είναι η εξής:

• Επιλέγετε την κατηγορία προϊόντων που σας ενδιαφέρει.



• Στη συνέχεια επιλέγετε τα σημεία πώλησης που σας ενδιαφέρουν.



• Επιστρέφοντας στη καρτέλα «προϊόντα» επιλέγετε «Εύρεση φθηνότερου προϊόντος της κατηγορίας» και εμφανίζετε τις τιμές.




2. www.shopnsave.gr

Το ShopnSave είναι ένας ακόμα ιστότοπος σύγκρισης τιμών στα προϊόντα του σουπερμάρκετ.

• Μπορείτε να επιλέξετε είτε την αλυσίδα από την οποία κάνετε τις αγορές σας, είτε τη κατηγορία των προϊόντων που σας ενδιαφέρει.




• Τα οικονομικότερα προϊόντα της κατηγορίας που επιλέξατε απεικονίζοντα στην οθόνη σας. Αναγράφεται επίσης και το σημείο πώλησης. Τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού σας στο πεδίο «σύγκριση τιμών» μπορείτε να δείτε τις τιμές του προϊόντος στις υπόλοιπες αλυσίδες σουπερμάρκετ που το πωλούν.




3. www.killdeal.gr/

• Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αρχικά επιλέγετε τον νόμο και την πόλη σας. Στη συνέχεια επιλέγεται τα καταστήματα σουπερμάρκετ μεταξύ των οποίων θα γίνει η σύγκριση, την κατηγορία των προϊόντων και τέλος αν έχετε προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα το δηλώνετε στο αντίστοιχο πεδίο.




• Επιλέγοντας αναζήτηση εμφανίζονται τα πιο οικονομικά προϊόντα αναπαριστώμενα από εικόνες και κάτω αναγράφεται σε ποιο σουπερμάρκετ πωλούνται.


Εντυπώσεις:
Από την πλοήγησή μας στα τρία αυτά συναφή site καταλήξαμε πως πιο εύκολη και κατανοητή διαδικασία σύγκρισης τιμών παρέχει η δεύτερη επιλογή (www.shopnsave.gr). Οι πολλές επιλογές που υπάρχουν στην ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών του υπουργείου καθιστούν δύκσολη τη χρήση της από τον μέσο χρήστη. Τα αρκετά διορθωτικά μηνύματα για λανθασμένες κινήσεις καταντούν κουραστικά. Το killdeal.gr και το shopnsave σας παρέχουν μια απλουστευμένη διαδικασία εύρεσης των οικονομικότερων προιόντων. Ωστόσο, το shopnsave δίνει την δυνατότητα άμεσης σύγκρισης τιμών με άλλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, για αυτόν τον λόγο αποτελεί και πρότασή μας.



Το θέμα της τιμής των καυσίμων απασχολεί όλο και περισσότερους από μας. Οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών καθιστούν πλέον αναγκαία την έρευνα αγοράς για την ανεύρεση της φθηνότερης βενζίνης. Παρακάτων αναφερόμαστε σε ιστοσελίδες που λειτουργούν με αυτόν ακριβώς τον σκοπό, την σύγκριση των τιμών των καυσίμων.

Σύγκριση τιμών καυσίμων:


1. www.fuelprices.gr/

Πρόκειται για την αντίστοιχη σελίδα του υπουργείου οικονομικών που αναφέρετε στις τιμές των καυσίμων. Στην αρχική σελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για τη νέα υπηρεσία εύρεσης του οικονομικότερου και πλησιέστερου πρατηρίου , μέσω αποστολής δωρεάν SMS . Η συκγεκριμένη υπηρεσία καλύπτει συνδρομητές της Cosmote, Vodafone και Wind και μόνο όσους βρίσκονται εντός Αττικής. Σύντομα όμως θα καλύπτει όλη την Ελλάδα. Εσείς απλά στέλνετε μήνυμα χωρίς χρέωση από το κινητό σας, γράφοντας το όνομα της περιοχής που σας ενδιαφέρει, στο 54151. Σύντομα θα λάβετε απάντηση που περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης (αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων) που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δηλώσατε.

• Σε περίπτωση που είστε πρατηριούχος μπορείτε να καταχωρήσετε τις τιμές σας. Αν είστε πελάτης επιλέγετε την αντίστοιχη κατηγορία.



• Στη συνέχεια επιλέγετε την περιοχή για την οποία ενδιαφέρεστε.



• Κατόπιν επιλέγετε συγκεκριμένο δήμο ή δήμους.



• Στο επόμενο βήμα επιλέγετε το συγκεκριμένο είδος βενζίνης του οποίου η τιμή σας ενδιαφέρει.



• Πατώντας «επόμενο» εμφανίζονται τα αποτελέσματα που ζητήσατε σε μορφή πίνακα.




• Επιλέγοντας «στατιστικά στοιχεία» εμφανίζονται οι τιμές του προϊόντος που σας ενδιαφέρει ανά νομό.




2. www.gasprice.gr


Πρόκειται για ακόμα μια γνωστή σελίδα που επιτρέπει τη σύγκρισή των τιμών των καυσίμων.

• Αρχικά επιλέγετε τη πόλη που σας ενδιαφέρει .



• Στη συνέχεια εμφανίζονται τα πρατήρια και οι αντίστοιχες τιμές με την ταξινόμηση που εσείς θα επιλέξετε.




Εντυπώσεις:
Από την πλοήγησή μας στις δύο αυτές ιστοσελίδες καταλήξαμε πως και οι δυο παρέχουν σαφείς διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί η ανεύρεση των οικονομικότερων τιμών.Στη σελίδα του υπουργείου η διαδικασία ολοκληρώνεται σε περισσότερα βήματα, όμως παρέχει πιο λεπτομερή πληροφόρηση. Αντίθετα, η σελίδα gasprice ακολουθεί απλουστευμένη και σύντομη διαδικασία εμφάνισης των οικονομικότερων τιμών. Ας σημειώσουμε όμως, πως οι τιμές που αναφέρονται βασίζονται σε μαρτυρίες των ίδιων των χρηστών. Για αυτόν τον λόγο για κάθε πρατήριο αναφέρονται επιπλέον πηγές ενημέρωσης, όπως η σελίδα τους στο gasprice ή η εύρεση τους μέσω μηχανής αναζήτησης και οι κριτικές των χρηστών.



Οι σελίδες που παρουσιάσαμε μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για τον υπολογισμό της τιμής του «καλαθιού της νοικοκυράς» και της τιμής των καυσίμων , αλλά και την παρακολούθηση της πορείας των τιμών αυτών. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε και άλλα site σύγκρισης τιμών προϊόντων και υπηρεσιών. Είμαστε στη διάθεσή σας , αν έχετε να μας προτείνετε επιπλέον προσθήκες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Καλό Σαββατοκύριακο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου