Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πορείες, συλλήψεις και συγκρούσεις στις ΗΠΑ


Τουλάχιστον 2 πορείες σε πόλεις των ΗΠΑ είχαν βίαιη κατάληξη.
Στο Όκλαντ της Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου έγιναν επιθέσεις σε μπάτσους, κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στην αστυνομική βία, κατά την οποία συνελήφθησαν 6 άτομα. Σπάστηκαν παρμπρίζ σε περιπολικά, βανάκι τηλεοπτικού σταθμού και μπουκάλια πετάχτηκαν στους μπάτσους.
H πορεία “FUCK THE POLICE” ξεκίνησε από την πλατεία Oscar Grant με περίπου 200-250 άτομα, με αφορμή πρόσφατες κατασταλτικές κινήσεις και συλλήψεις. Οι διαδηλωτές έφθασαν λίγο πριν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και αποκλείστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής. Εκεί άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες πέτρες. Οι μπάτσοι προσπάθησαν να τους διαλύσουν, σπρώχνοντας και χτυπώντας με γκλομπ. Μια φωτιά μπήκε στο δρόμο και ξεκίνησαν οι πρώτες συμπλοκές. Ένα άτομο χτυπήθηκε με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι.
Οι διαδηλωτές αργότερα ξανα-συγκεντρώθηκαν στην πλατεία.
———————————————————————————————
Μια άλλη πορεία ενάντια στην αστυνομική βία στις 28/12 κατέληξε σε συγκρούσεις στο Union City, GA.
Κάποιοι απ’ τους συγκεντρωμένους που κινητοποιήθηκαν με αφορμή τον πυροβολισμό και δολοφονία ενός 19χρονου, του Waiters, από τους μπάτσους της πόλης ξήλωσαν πινακίδες κυκλοφορίας, έβαψαν κρατικά κτίρια και έσπασαν ένα παράθυρο μια φυλακής.
Οι διοργανωτές της πορείας δήλωσαν ότι δε γνώριζαν ότι συνέβησαν τέτοια “έκτροπα”.
Μάρτυρες καταγγέλλουν ότι ο νεκρός Waiters απλά έτρεξε φοβούμενος τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι ενεπλάκη σε καυγά μαζί τους.
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου