Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οι Έλληνες αγωνίζονται ο καθένας για τον εαυτό του


Οι Έλληνες αγωνίζονται ο καθένας για τον εαυτό του και όχι για το κοινωνικό σύνολο, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα κομματικό σύστημα που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις . Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά της ελληνικής κακοδαιμονίας και πρέπει να αλλάξουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, που οργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Είμαστε εδώ για να γεφυρώσουμε την ελληνική με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Να πείσουμε τους δικούς μας πολίτες ότι πρέπει να πληρώσουν για την ελληνική οικονομία, είπε ο Κον Μπεντίτ , ενώ η συμπρόεδρος στους Πράσινους, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χαρμς τόνισε ότι είμαστε εδώ για να τεκμηριώσουμε μια άλλη πολιτική βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας από αυτήν των μέτρων λιτότητας.

Ο Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκα Χαρμς απάντησαν στις τοποθετήσεις και προτάσεις των φορέων, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην ανάγκη ευρωπαϊκής παρέμβασης στο θέμα της πατέντας , η οποία χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκά χρήματα, αλλά αξιοποιείται από τρίτες χώρες, στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων η οποία επαφίεται στη διοίκηση των κρατών-μελών της ΕΕ.

Εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα δοθεί έμφαση στην πράσινη οικονομία στην Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχουν καλές ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση στην οποία θα βοηθήσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και ο νυν υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο οποίος είναι φίλος , όπως είπε η κ. Χαρμς.

Τέλος απηύθυναν πρόσκληση προς τους παρόντες παραγωγικούς φορείς να επισκεφθούν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να μιλήσουν ενώπιον των ευρωβουλευτών, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα δεν θέλει μόνον οικονομική βοήθεια, αλλά θέλει να αλλάξει και είναι έτοιμη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου