Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

H ανακύκλωση ενός εκ των ιστορικότερων ελληνικών λογοτύπων

Πολλές γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν και βίωσαν τα σχολικά τους χρόνια, παρέα με την κουκουβάγια του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ). Το έμβλημα της θεάς Αθηνάς, το σύμβολο της σοφίας, σχεδιασμένο (από ποιον άραγε παλαιό “μακετίστα”;) σε συνδυασμό με τα τέσσερα αρχικά γράμματα που συνέθεταν το όνομα του οργανισμού σε τετράγωνη παράταξη σημάδεψαν για πολλές δεκαετίες όλα τα σχολικά βιβλία.
Αυτό μέχρι τώρα. Γιατί από εδώ και στο εξής, τα πράγματα αλλάζουν. Με την κατάργηση του ΟΕΔΒ και τη μεταφορά των υπηρεσιών του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ‐ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ o λογότυπος που γνωρίζαμε, δεν μπαίνει απλά στη σύνταξή, αλλά… ανακυκλώνεται και γίνεται μέρος του νέου λογοτύπου, του διάδοχου οργανισμού. Μπαίνει μάλιστα με προοπτική, χρώμα και σε συνδυασμό με σχέδιο του μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Τρανό δείγμα της γνώσης και του σεβασμού του επίσημου κράτους (όπως αυτό εκφράζεται από τους φορείς του) στην ιστορία και την αξία της ελληνικής οπτικής επικοινωνίας.
O λογότυπος του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικού Βιβλίου είναι ένα από τα ιστορικότερα και χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της ελληνικής γραφιστικής παραγωγής
  
O νέος λογότυπος εμπεριέχει τον παλιό, πολλά χρώματα, καθώς και σχέδιο του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Κι όλα αυτά... σε προοπτική!
Η επίσημη απόφαση για τη χρήση του νέου λογοτύπου, έχει ημερομηνία από τον περασμένο Μάϊο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου