Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ,ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ!ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΡΟΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ,ΝΑ, ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ!ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΝΔ,ΛΑΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΔΗΣΥ,ΜΠΑΤΣΟΚ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ,ΝΑ ΠΑΝΕ!ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΚΩΘΩΝΙΑ!

Φωτογραφία για Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις Marc, RASS, Καπα Research και MRB
Δημοσκόπηση Marc: ΝΔ 21,9% ΠΑΣΟΚ 17,8%, ΣΥΡΙΖΑ 11%, Καμμένος 10,4%
Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος», επιβεβαιώνοντας πάντως τα χαμηλά ποσοστά του δικομματισμού.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύει σήμερα το Εθνος, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 21,9%, έναντι 17,8% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου εμφανίζεται να μειώνει την διαφορά σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, καθώς η Νέα Δημοκρατία έπεσε από το 22,3% που συγκέντρωνε.

Όσον αφορά την Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αυτή φαίνεται πως θα είναι δεκακομματική με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, των Οικολόγων και της Χρυσής Αυγής. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου εμφανίζονται να ανεβαίνουν στο 10,4%, ενώ τρίτο κόμμα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με άνοδο 1,2 μονάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 46,4% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τελικά.

Αναλυτικά τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα στη δημοσκόπηση της Marc είναι (σε παρένθεση της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας):

ΝΔ: 21,9%    (22,3%)ΠΑΣΟΚ: 17,8%   (17,8%)ΣΥΡΙΖΑ: 11%   (9,8%)Ανεξάρτητοι Ελληνες: 10,4%  (9,9%)ΚΚΕ: 9,2%   (9,7%) Δημοκρατική Αριστερά: 8,8%  (8,6%) Χρυσή Αυγή: 5,2%   (5,7% )ΛΑΟΣ: 4,2%   (3,9%)Οικολόγοι Πράσινοι: 3,2%  (3,1%)Δημοκρατική Συμμαχία: 3%    (3%)Δράση: 1,1%

Δημοσκόπηση RASS: ΝΔ 24,1% ΠΑΣΟΚ 17,1% - Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,3%

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με επτά μονάδες από το ΠΑΣΟΚ δείχνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μόλις που ξεπερνάνε το 41% από κοινού, ενώ τρίτο κόμμα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10.3% και αμέσως μετά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια από τις λίγες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την Δημοκρατική Συμμαχία να μπαίνει στη Βουλή.

Αναλυτικά, τα ποσοστά που δίνει στα κόμματα η δημοσκόπηση της RASS είναι:

ΝΔ: 24,1%ΠΑΣΟΚ: 17,1%ΣΥΡΙΖΑ: 10,3%Ανεξάρτητοι Ελληνες: 9,4%ΚΚΕ: 8,7%Δημοκρατική Αριστερά: 8,4%Χρυσή Αυγή: 4,3%Οικολόγοι Πράσινοι: 3,8%ΛΑΟΣ: 3,4%Δημοκρατική Συμμαχία: 3,2%Δράση: 2,2%ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3%

Δημοσκόπηση Καπα Research: ΝΔ 25,5% ΠΑΣΟΚ 19,1% - Τρίτο το ΚΚΕ με 10,6%

Διαφορά 6,4% μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research, στην οποία οι ερωτηθέντες τάσσονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» επιβεβαιώνει ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα αποτελείται από δέκα κόμματα, και αποκλείει το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας ενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων. Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 45% και θα έχουν -σύμφωνα με τα ποσοστά της δημοσκόπησης- περίπου 170 έδρες, αριθμό ικανό για να συγκυβερνήσουν.

Ειδικότερα, τα κόμματα λαμβάνουν στην πρόθεση ψήφου (με κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου) τα εξής ποσοστά:

Νέα Δημοκρατία:  25,5%,  ΠΑΣΟΚ 19,1%,  ΚΚΕ 10,6%, ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 7,7%,  Δημοκρατική Αριστερά 5,4%,  Χρυσή Αυγή 5,2%, ΛΑΟΣ 4%,  Δημοκρατική Συμμαχία 3,8%,  Οικολόγοι Πράσινοι 3,6% Δράση 1,7%Ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας

Παράλληλα, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας ενώ το 77% ζητά από την επόμενη κυβέρνηση να πράξει ότι πρέπει προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Στην παράσταση νίκης προηγείται ξεκάθαρα η Νέα Δημοκρατία με 70,4% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr πριν από τις εκλογές

Tουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%.

Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε άνοδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ σε μία ακόμα μέτρηση η «Χρυσή Αυγή» δείχνει ότι θα μπει στο κοινοβούλιο. Μάχη δίνουν δύο κόμματα ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία αν και στο όριο βρίσκονται και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τα ποσοστά του κατά 1,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι ανέβηκαν μία ποσοστιαία μονάδα.

(κάντε κλικ στις φωτο για μεγαλύτερο μέγεθος)

Με την αναγωγή στους αναποφάσιστους ο πολυκερματισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς τα κόμματα που μπαίνουν στην βουλή από 8 αυξάνονται και γίνονται 10.

Απογοητευτικά είναι τα ποσοστά των συσπειρώσεων τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για την ΝΔ. Η συσπείρωση των «πράσινων» ψηφοφόρων φτάνει το 33,5% ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 12,8% πηγαίνει στο κόμμα του Α. Τσίπρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι το 3,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν την Χρυσή Αυγή.

Στο 58,4% φτάνει η συσπείρωση για την ΝΔ. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος καθώς χάνει το 14,5% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ωστόσο βγαίνει πρώτος ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει 54,4% .

Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ανησυχεί με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που δείχνουν να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 45% οι υποστηρίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 29,5% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 27,9% και ο Πάνος Καμμένος 24,4%

  iefimerida.gr - enikos.gr - real.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου