Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

O κόσμος θέλει ΣΥΡΙΖΑ! Αλέξη ήρθε η ώρα να κυβερνήσεις

Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα των εκλογών, που καθιστούν ρυθμιστή των εξελίξεων το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο η διάθεση Βενιζέλου - Σαμαρά, να στηρίξουν εν λευκώ σχεδόν το ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η δημοσκόπηση του taxalia, που στέλνει ένα σαφές μήνυμα: ακόμη κι αν υπήρχε δεύτερος γύρος, ο κόσμος θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες θέλουν να ...
απαλλαγούν από τα μνημόνια, με την έννοια φυσικά, ότι θέλουν να απαλλαγούν από τη λιτότητα που επιβάλλουν αυτά. Το μνημόνιο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η τεχνική με την οποία θα οδηγηθούμε στην απαραίτητη -εκ των ουκ άνευ- μείωση του ελλείμματος. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε ελλείμματα και άρα να δανειζόμαστε. Δανεικά τέλος. Κάποιοι πίστεψαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο όσα προβλέπει το μνημόνιο: περιστολή δαπανών, φορολόγηση, λιτότητα.
Κάποιοι λένε ότι δεν μας χρειάζεται το μνημόνιο, δεν χρειάζεται να μπουν νέοι φόροι και ο προϋπολογισμός μπορεί να πετύχει πλεόνασμα, ακόμη κι αν μειώσουμε τη φορολογία, το ΦΠΑ, καταργήσουμε τα χαράτσια, επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις στα πρότερα επίπεδα κλπ.
Καιρός να τους αφήσουμε να μας δείξουμε τον τρόπο. 
Να δούμε στην πράξη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: http://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1853&Itemid=170
Ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι μπορούμε και χωρίς δανεικά, μπορούμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής, μπορούμε "να μη δώσουμε λεφτά στους τοκογλύφους και στους τραπεζίτες," μπορούμε να καταγγείλουμε τα μνημόνια, να διαγράψουμε μονομερώς τα χρέη, θα βρούμε νέα δανεικά από Κίνα και Ρωσία κι αυτό θα έχει θετικές συνέπειες, αφού "αλλάζει το κλίμα στην Ε.Ε.." και οι συντηρητικοί ηγέτες θα αντικατασταθούν από σοσιαλιστές όπως ο Ολάντ, που θα ξαναδίνουν λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουν γρήγορα όσοι υπεσχέθησαν αυτά στον ελληνικό λαό.
Η ψηφοφορία συνεχίζεται εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_7691.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου