Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό από την ισραηλινή Teva! Τι έχουν να πουν για την Teva οι Μόσιαλος, Λοβέρδος; Έχουν κάποια «σχέση», την «γνωρίζουν»;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/teva-teva.html#more

Σχετικά:
Αποσύρθηκε στις ΗΠΑ – Τέτοια ανώνυμα γενόσημα θέλει να μας ταΐζει η τρόικα – Ιστορική η ευθύνη Σαμαρά να αντιταχθεί στα σχέδια αφανισμού μας!
Τεράστιο χαστούκι για την τρόικα και όλους όσοι προωθούν τη δραστική ουσία στην Ελλάδα αποτελεί το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της ισραηλινής εταιρείας Teva, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις...
αρχές. Πρόκειται για ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας! Συγκεκριμένα, η Teva αμέλησε να περιλάβει στο σκεύασμα της, μεμβράνη που επιβραδύνει την αποδέσμευση του φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό (την οποία διαθέτει το πρωτότυπο σκεύασμα), με συνέπεια οι ασθενείς που προτίμησαν το, φθηνότερο, ανώνυμογενόσημο της ισραηλινής εταιρείας να βρεθούν εκτεθειμένοι σε υπερβολική δόση!
Το σκάνδαλο έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα αμερικανικά μέσα (Los Angeles Times, USA Today, Business Week, ABC News κ.λπ.), προκαλώντας σάλο διεθνώς. Το χειρότερο είναι ότι το
συγκεκριμένο φάρμακο είχε λάβει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) και κυκλοφορούσε χωρίς –όπως αποκαλύφθηκε- να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι!Αντίθετα, η άδεια είχε βασιστεί σε ελέγχους χαπιών με τη μισή δόσηΔε θα μπορούσε να υπάρξει πιο χαρακτηριστική περίπτωση, που να αποδεικνύει ότι οι επιδιώξεις της τρόικας –και των εν Ελλάδι αντιπροσώπων της- να εφαρμοστεί άκριτα η δραστική ουσία στη χώρα μας, ισοδυναμούν με έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Ένα έγκλημα που καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει αν δε θέλει να μείνει στην Ιστορία ως η υπεύθυνη του θανάτου των παιδιών μας.
Τι είναι η Teva; Η Teva είναι ίσως η μεγαλύτερη στον κόσμο φαρμακοβιομηχανία πάμφθηνων γενοσήμων, που παράγονται υπό –ανεξέλεγκτες, όπως αποδεικνύεται από τις επανειλημμένες καταγγελίες του FDA- συνθήκες στα εργοστάσιά της στην Ινδία, τοΠουέρτο Ρίκο, την Κίνα, το Ισραήλ κ.α. Είναι αυτά ακριβώς τα σκευάσματα που θα κατακλύσουν τα φαρμακεία μας, σε περίπτωση που περάσει η ρύθμιση για συνταγογράφηση με βάση αποκλειστικά και μόνο τη δραστική ουσία. Διότι, αυτή η ρύθμιση αδιαφορεί παντελώς για την ποιότητα του φαρμάκου και ορίζει ως μοναδικό κριτήριο την τιμή του. Ετσι, τα ελληνικά και ευρωπαϊκά επώνυμα σκευάσματα που ακολουθούν αυστηρότατα ποιοτικά στάνταρ –και, άρα, δε μπορούν να ανταγωνιστούν τα ανώνυμα γενόσημα όταν μοναδικό κριτήριο είναι η τιμή- θα εξαφανιστούν από τα ράφια των φαρμακείων και ο Ελληνας θα υποχρεώνεται να παίρνει φάρμακα όπως αυτά της Teva.
 Όμως, η Teva είναι εταιρεία με… παρελθόν. Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για μαύρα σωματίδια, ακαθαρσίες,ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, μολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή! Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑήταν τέτοιες που οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) να του βάλει λουκέτο!
 Και τώρα… αυτό. Ένα τέτοιο, ανώνυμο γενόσημο αντικαταθλιπτικό της Teva συλλαμβάνεται με τόσο σοβαρές παρενέργειες και ο FDA αναγκάζεται όχι μόνο να το αποσύρει, αλλά και να ομολογήσει ότι δεν είχαν γίνει επαρκείς έλεγχοι πριν την κυκλοφορία του. Όταν ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου, ο πιο ισχυρός και αυστηρός στον κόσμο, με τεράστιες υποδομές σε εξοπλισμό και προσωπικό, αφήνει και κυκλοφορούν επικίνδυνα σκευάσματα στην αγορά των ΗΠΑ, φαντάζεστε τι θα γίνει στην Ελλάδα του υποστελεχωμένου ΕΟΦ (που ακόμη και οι ίδιοι οι επικεφαλής του ομολογούν ότι υπάρχει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού);
 Τέτοια φάρμακα θα μας ταΐζουν. Το επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό της Teva που μπορούσε να οδηγήσει και στην αυτοκτονία (!) κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ γιατί ήταν φθηνότερο. Όταν στην Ελλάδα θα άρουν κάθε ποιοτικό φραγμό –όπως επιμένει η τρόικα, χωρίς να καν δέχεται να ακούσει τις αντιρρήσεις που εκφράζουν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι (από τους γιατρούς ως το υπουργείο)- και θα μας ταΐζουν το πιο φτηνό φάρμακο, αυτά ακριβώς τα σκευάσματα θα καταλήγουν στο στομάχι μας! Πράγμα που ήδη συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία, αφού εκεί η δραστική έχει ήδη εφαρμοστεί και ήδη η Teva.
Το επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό
Συγκεκριμένα, το αντικαταθλιπτικό γενόσημο βουπροπιόνης της ΤΕVA αποσύρθηκε στις ΗΠΑ λόγω σοβαρότατων παρενεργειών! Στην απόσυρση του γενοσήμου φαρμάκου που περιέχει τη δραστική ουσία βουπροπιόνη υποχρεώθηκε η ισραηλινή εταιρία παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων, TEVA, ύστερα από υπόδειξη του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εξαιτίας των σοβαρότατων παρενεργειών που προκάλεσε η κακή αντιγραφή του πρωτοτύπου φαρμάκου.
Οι ασθενείς που άλλαξαν την αρχική τους θεραπεία με την ίδια δραστική ουσία, παίρνοντας για φθηνότερη αγωγή το γενόσημο της TEVA, άρχισαν να έχουν άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας! Αιτία ήταν η υπερβολική δόση στην οποία βρέθηκαν εκτεθειμένοι οι ασθενείς, γιατί το πρωτότυπο σκεύασμα περιέχει μεμβράνη που επιτρέπει τη βραδεία αποδέσμευση του φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που η TEVA είχε παραλείψει να συμπεριλάβει στην παραγωγή των ανώνυμων γενόσημων χαπιών της!
Ο FDA πραγματοποίησε μελέτη στα δύο φάρμακα, το πρωτότυπο και το αντίγραφό του, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Και διαπιστώθηκε ότι το προϊόν της TEVA δεν αποδεσμεύει το φάρμακο στο αίμα με τον σωστό ρυθμό.
 Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πρόβλημα με την TEVA σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο φάρμακο. Είχε ξαναδημιουργηθεί το 2007, όμως τότε υπήρχαν μόνο καταγγελίες ασθενών, οι οποίες αποδόθηκαν στην ασθένεια και όχι στο προϊόν. Και, για το λόγο αυτό, το FDA είχε ζητήσει πρόσθετες μελέτες, για το φάρμακο των 300 mg. Όμως η εταιρία είχε πρόβλημα να βρει εθελοντές για να κάνει τη μελέτηΤο θέμα ξεκίνησε από την ιστοσελίδα People’s Pharmacy, ο διαχειριστής της οποίας δέχθηκε σωρεία μηνυμάτων για το πρόβλημα. Έτσι, απευθύνθηκε σε εργαστήριο για να διαπιστωθούν οι διαφορές. Τα ευρήματα γνωστοποιήθηκαν στο FDA, το οποίο κινητοποιήθηκε.
 Ο πρόεδρος του εργαστηρίου Consumer Lab's dr. Todd Cooperman σημείωσε πως στις πρώτες δύο ώρες του τεστ διάλυσης, διαπιστώθηκε ότι αντίγραφο της TEVA αποδέσμευε 34% του φαρμάκου, όταν το πρωτότυπο, μόλις 8%, γιατί ήταν φάρμακο που έπρεπε να δρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μονομιάς!
Με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το FDA αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ γίνει μελέτη βιοϊσοδυναμίας για το φάρμακο, αντίθετα, η έγκριση στηρίχθηκε στις μελέτες για τα χάπια με τη μισή δόση!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, είναι ότι τέτοια φάρμακα είναι αυτά που έχουν μειοδοτήσει στους διαγωνισμούς των ελληνικών νοσοκομείων και τώρα επιδιώκεται η επέκταση της χρήσης τους και στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψή μας, στο όνομα της οικονομίας και της έλλειψης πόρων!
Τη στιγμή που ο αυστηρότερος οργανισμός έγκρισης φαρμάκων στον κόσμο διαπιστώνει προβλήματα, διενεργεί ελέγχους ο ίδιος και φυσικά οδηγεί σε κολοσσιαίες αποσύρσεις φαρμάκων, εμείς ανεξέλεγκτα οδηγούμαστε στην αποδοχή των πρακτικών τέτοιων εταιρειών, χωρίς προδιαγραφές ποιότητας, μόνο και μόνο για να εξοικονομηθούν –υποτίθεται- πόροι από το σύστημα υγείας.
Πλέον, είναι θέμα ιστορικής ευθύνης της κυβέρνησης να ορθώσει το ανάστημά της και να πει όχι στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Διότι δεν είναι δυνατόν αυτοί οι κύριοι να μας επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» μέτρα που αποδεδειγμένα δε θα φέρουν οικονομικό όφελος (το αντίθετο, μάλιστα), που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας και με τα οποία είναι αντίθετοι ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι. Πλέον, δε μιλούμε για τη σωτηρία της οικονομίας της χώρας.Μιλούμε για την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού. Και η ευθύνη πέφτει στους ώμους του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του. Μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι βάζει την πατρίδα πάνω από πιέσεις και συμφέροντα. Μένει να το επαναλάβει και αυτή, την κρίσιμη στιγμή.
Tromaktiko (μέσω "newsnow")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου