Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

BEST OF 2012 - Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ROCK HARD

gojira2012newΆλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ, δηλαδή τις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ και τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Συνολικά και μιλώντας προσωπικά, βρήκα τη φετινή χρονιά φτωχή σε καλές κυκλοφορίες και από μεγάλα ονόματα αλλά και σε ότι αφορά την ποιότητα. Ίσως οι πιο ακραίοι να βρήκαν λίγο περισσότερους δίσκους που να μπορούν να πουν ότι τους άφησαν ικανοποιημένους, αλλά και πάλι, φτάνουμε σε σημείο να λέμε «κάθε πέρυσι και καλύτερα»…
Με την τελευταία λίστα που έφτασε στο γραφείο του ROCK HARD, ξεκαθάρισε η πρώτη θέση, αφού οι GOJIRA και οι KREATOR ήταν ισόβαθμοι, με τους Γάλλους tech/death metallers να κερδίζουν στο νήμα. Για μία ακόμη φορά, δημοφιλή στη χώρα μας σχήματα, δεν κατάφεραν να σκαρφαλώσουν σε ψηλές θέσεις στις προτιμήσεις μας, όπως πχ οι PARADISE LOST, ενώ στις απογοητεύσεις, τα πράγματα ήταν αναμενόμενα αφού βγήκαν κάποιοι τραγικοί δίσκοι από σημαντικούς καλλιτέχνες. Θα ήθελα μόνο να σταθώ σε κάτι που έχει να κάνει με την ελληνική σκηνή. Μπορεί στις πρώτες θέσεις να μην φιγουράρουν κάποια σχήματα, αλλά μέσα στις λίστες, υπήρχαν περισσότερα ελληνικά σχήματα από κάθε άλλη φορά, τουλάχιστον όλα αυτά τα χρόνια που συγκεντρώνω λίστες συντακτών, κάτι που δείχνει ότι μάλλον βαδίζουμε σε κάποια σωστά μονοπάτια…
Καλή δύναμη σε όλους για το 2013, υγεία, καλά μυαλά και φυσικά καλές μουσικές.
(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).
Σάκης Φράγκος

Gojira-LEnfant-Sauvage1.GOJIRA – “L’ enfant sauvage”                    192 βαθμοί
Παίρνοντας μεταγραφή από τη Listenable στη Roadrunner και με τα εγκωμιαστικά σχόλια από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της metal μουσικής να δίνουν και να παίρνουν, οι Γάλλοι GOJIRA, κατάφεραν και δημιούργησαν ένα δίσκο αντάξιο (ή και ανώτερο) των προσδοκιών μας. Το μόνο που μένει είναι να τους δούμε σε κλειστό χώρο, να αφήσουμε τα κοκαλάκια μας…
Kreator - Phantom Antichrist web2. KREATOR – “Phantom Antichrist”                 183 βαθμοί
Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν γι’ αυτό το άλμπουμ και δεν τα έχει πει κάποιος. Σαρωτικοί οι Γερμανοί thrashers, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας ότι είναι μακράν του δευτέρου, το κορυφαίο ακραίο σχήμα στην Ευρώπη διαχρονικά. Τιμούν μάλιστα και τη χώρα μας, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους και την υποστήριξή τους με το “Civilization collapse”.




accept stalingrad3.ACCEPT – “Stalingrad             176 βαθμοί
Το ερώτημα ήταν αν ο διάδοχος του “Blood of the nations” θα μπορούσε να είναι το ίδιο καλός και με το “Stalingrad” οι ACCEPT απέδειξαν ότι ακόμα και στην ηλικία που είναι, «το έχουν» και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από πάρα πολλούς νεότερούς τους. Μεγάλη δισκάρα, με το" “Shadow soldiers” να αφήνει εποχή.
witchcraft.legend4.WITCHCRAFT – “Legend"                  160 βαθμοί
Για εμένα, αποτελεί έκπληξη η παρουσία τους τόσο ψηλά, όχι γιατί αμφέβαλλα για την αξία του δίσκου (που είναι καταπληκτικός), αλλά επειδή διαπίστωσα ότι τελικά άρεσε σε όλους, οποιοδήποτε είδος κι αν γουστάρουν περισσότερο. Ίσως ο καλύτερος “retro” δίσκος των τελευταίων ετών.

Devin epicloud Cover 015. THE DEVIN TOWNSEND PROJECT – “Epicloud”                      143 βαθμοί
Ο δεύτερος δίσκος του Devin Townsend με την Anneke van Giersbergen στα φωνητικά, ήταν εξίσου καλός. Μεθυστικές μελωδίες, κολλητικοί ρυθμοί και η παράνοια του Devin που έχουμε αγαπήσει, σ’ ένα άλμπουμ που ακούγεται σε όποια ψυχική κατάσταση κι αν είναι κανείς.

Katatonia-Dead-End-Kings6. KATATONIA – “Dead end kings”                   141 βαθμοί
Όσοι έχουν ακούσει ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ έστω και ξώφαλτσα, υμνούν το άλμπουμ αυτό κι όχι άδικα. Το φθινόπωρο μπήκε με τον κατάλληλο δίσκο και οι οπαδοί του ατμοσφαιρικού metal, έχουν βρει ένα άλμπουμ το οποίο θα ακούν για πολύ-πολύ καιρό.

Ο φυσικός διάδοχος του υπέρτατου “Come (what)ever may”. Με ένα από τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς (“Gone sovereign”), μας έκανε να ξεχάσουμε το μέτριο “Audio secrecy” και να περιμένουμε με ανυπομονησία το δεύτερο μέρος του δίσκου, στα μέσα του 2013.

TestamentDRE8. TESTAMENT – “Dark roots of earth”             116 βαθμοί
Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς, που στάθηκε στο ύψος της. Με τους δίσκους που βγάζουν οι TESTAMENT μετά την επανασύνδεσή τους, δείχνουν ότι τελικά άξιζαν να είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις των οπαδών του thrash
eclipse bleed and scream9. ECLIPSE – “Bleed and scream"                     113 βαθμοί
Άλλος ένας δίσκος που ένωσε τους συντάκτες, αφού οι Σουηδοί, παρά το γεγονός ότι παίζουν heavy melodic rock, έκαναν μεταλλάδες όλων των ειδών να παραδεχτούν ότι το “Bleed and scream”, είναι ένα άλμπουμ που σφύζει από ενέργεια και μελωδία.
Meshuggah - Koloss Digipak Cover10. MESHUGGAH – “Koloss"                  109 βαθμοί
Στην αρχή, όλοι σχολιάζαμε τον τίτλο του δίσκου, ακούγοντάς τον όμως, κατάπιαμε για μία ακόμα φορά τη γλώσσα μας. Οι MESHUGGAH έδειξαν ποιο είναι το αφεντικό στο χώρο του djent και για να τους φτάσουν οι επίδοξοι μνηστήρες πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ…

anathemaweather11. ANATHEMA – “Weather systems"              104 βαθμοί
Μετά από πολλά χρόνια, οι ANATHEMA έβγαλαν ένα δίσκο που εντυπωσιάζει πραγματικά. Με το ξεκίνημά του, το “Untouchable part 1”, σε παρασύρει με τον ήχο του και όλος ο δίσκος θα μπορούσε να έχει πάρει άνετα τη θέση στα τελευταία μέτρια δημιουργήματα του Steven Wilson, ιδιαίτερα στη σόλο καριέρα του… Απολαυστικό άλμπουμ.
BaronessYellow30012. BARONESS – “Yellow & green”                   90 βαθμοί
Διπλός δίσκος, πάλι σε σχέση με …χρώματα, αλλά η ποιότητα, ποιότητα… Εξαιρετική προσπάθεια, που και στα 18 του τραγούδια, κρατά το ενδιαφέρον του ακροατή, από ένα σχήμα που είχε κι ένα σοβαρό ατύχημα με το tour bus του, από το οποίο τη γλίτωσαν –ευτυχώς- φθηνά. Από τα κορυφαία σχήματα του χώρου.
amobalbum13. ADRENALINE MOB – “Omerta”                     89 βαθμοί
Το EP που είχε προηγηθεί, δεν έλεγε και πολλά. Όταν ακούσαμε το δίσκο όμως, το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο των προσδοκιών μας. Ο Mike Portnoy και ο Russell Allen με την παρέα τους, έκαναν ένα άλμπουμ που ελάχιστα θυμίζει τα υπόλοιπα γκρουπ που έχουν συμμετάσχει, αλλά είναι τόσο καλοπαιγμένο και κολλητικό, που παρά το γεγονός ότι βγήκε στην αρχή της χρονιάς (πάντα ανασχετικός παράγοντας όταν έχουμε να κάνουμε με λίστες), ακόμα συζητιέται.
enslaved-riitiir14. ENSLAVED – “RIITIIR”                     88 βαθμοί
Με περισσότερα από 20 χρόνια καριέρας στην πλάτη τους, έκαναν έναν πραγματικό progressive δίσκο, με ακραία στοιχεία, που θα ζήλευαν οι OPETH και διάφορα παρεμφερή σχήματα. Από τα λίγα σχήματα του χώρου, που μπορούν να κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο ακόμα και στα 10λεπτα τραγούδια τους.

threshold-march-of-progress15. THRESHOLD – “March of progress”             87 βαθμοί
Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος δίσκος της καριέρας τους, αλλά μετά από μακρά απουσία, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ που γούσταραν οι progsters αλλά και οι παραδοσιακοί metallers, αφού καταφέρνουν να διατηρούν τον προσωπικό τους ήχο. Συν τοις άλλοις, επανακυκλοφόρησε και όλη η δισκογραφία τους, οπότε είχαμε μπόλικο υλικό τους διαθέσιμο μέσα στη χρονιά.
Deftones-Koi-No-Yokan16. DEFTONES – “Koi no yokan"                      83 βαθμοί
Οι οπαδοί του πάλαι ποτέ nu metal, περίμεναν εναγωνίως το δίσκο τους και οι DEFTONES φρόντισαν να τους δικαιώσουν, προσφέροντας απλόχερα ποικιλία στον ήχο τους και συνθέσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο που τους λατρεύει. Πραγματικά το σχήμα αυτό, ελάχιστες φορές έχει απογοητεύσει τον κόσμο του, προσφέροντας και κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Μαγκιά τους.
heat address the nation17. H.E.A.T. – “Address the nation”                76 βαθμοί
Οι οπαδοί του AOR, έχουν βρει τους νέους τους Θεούς από την πρώτη κιόλας δισκογραφική προσπάθεια των H.E.A.T. Το “Address the nation”, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει ότι στον τομέα τους είναι απλά κορυφαίοι…
rushclockworkofficial18. RUSH – “Clockwork angels"                      76 βαθμοί
Ο προηγούμενος δίσκος τους, είχε βγει «άλμπουμ της χρονιάς» στο ROCK HARD, οπότε η 17η θέση δεν είναι και η πιο «τιμητική» για το “Clockwork angels”. Η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί τους είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά ακόμα κι έτσι, ο δίσκος αυτός είναι ανώτερος από πάρα πολλούς που εποφθαλμιούν τα σκήπτρα του κορυφαίου προοδευτικού σχήματος όλων των εποχών.
lamb-of-god-resolution19. LAMB OF GOD – “Resolution”                     71 βαθμοί
Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα που έχει ο Randy Blythe με το νόμο στην Τσεχία, μας απασχόλησαν πολύ περισσότερο από το δίσκο, ο οποίος όμως δεν πρέπει να υποτιμηθεί για κανένα λόγο, αφού εδραίωσε τους LAMB OF GOD στην κορυφή. Στα μείον, ότι η συναυλία τους που ήταν να γίνει το Μάιο, ακυρώθηκε, αφού ο manager του σχήματος δεν είχε κάνει καθόλου ακριβείς υπολογισμούς και δεν προλάβαιναν να φτάσουν την προκαθορισμένη ημερομηνία…
van-halen-a-different-kind-of-truth-interscope-records20. VAN HALEN – “A different kind of truth”               70 βαθμοί
Η επιστροφή του Eddie Van Halen με τον David Lee Roth στα φωνητικά, ήταν καλύτερη απ’ ότι την περίμενα. Μπορεί να μην μείνει διαχρονικός ο δίσκος, ήταν όμως αξιοπρεπέστατος και τώρα περιμένουμε την απάντηση των… CHICKENFOOT.
21. KISS – “Monster”                   68 βαθμοί
22. CANDLEMASS – “Psalms for the dead”                        66 βαθμοί
23. CONVERGE – “All we love we leave behind”               63 βαθμοί
24. FIREWIND – “Few against many”                    62 βαθμοί
25. MOONSPELL – “Alpha noir/Omega white”                   60 βαθμοί


ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1. RUNNING WILD – “Shadowmaker”                43 βαθμοί
Ασύλληπτη ηλιθιότητα με το χειρότερο τραγούδι της χρονιάς να είναι το “Me and the boys”. Σύνελθε RockN Rolf!!!
2. STEVE HARRIS – “British lion”                      24 βαθμοί
Τραγικά μέτριος δίσκος, όσο διαφορετικός κι αν ήταν από τους MAIDEN
3. UNISONIC – “Unisonic”                     19 βαθμοί
Ό,τι πιο απογοητευτικό μπορούσε να ακούσει κανείς από τη σύμπραξη του Hansen με τον Kiske. Στα μείον και το τραγικό τους live στο Rockwave
4. GEOFF TATE – “Kings & thieves”                  12 βαθμοί
Όποιος κατάφερε να τον ακούσει από την αρχή μέχρι το τέλος, έχει διαπράξει ένα μικρό θαύμα. Η λυπηρή αλήθεια όμως, είναι ότι δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο…
5. STORM CORROSION – “Storm corrosion”                   8 βαθμοί
Το πολυδιαφημισμένο project των Wilson-Akerfeldt, είναι το υπέρτατο φάρμακο για τις αϋπνίες…


Gojira-LEnfant-Sauvage1.GOJIRA – “L'enfant sauvage”
2.CONVERGE – “All we love we leave behind”
3.MESHUGGAH – “Koloss”
4.WITCHCRAFT – “Legend”
5.BARONESS – “Yellow & Green”
6.DEFTONES – “Koi no yokan”
7.GOAT – “World music”
8.BLACK BREATH – “Sentenced to life”
9.HIGH ON FIRE – “De vermis mysteriis”
10.TORCHE – “Harmonicraft”
11.THE LEVITATION HEX – “The levitation hex”
12.ARC OF ASCENT – “The higher key”
13.ORANGE GOBLIN – “A eulogy for the damned”
14.OM – “Advaitic songs”
15.CONAN – “Monnos”
16.NEKROMANTHEON – “Rise, Vulcan spectre”
17.BETWEEN THE BURIED AND ME – “The Parallax II - The future sequence”
18.GRAVEYARD – “Lights out”
19.THE CULT – “Choice of weapon”
20.DYSRHYTHMIA – “Test of submission”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.MINISTRY – “Relapse”
2.NEUROSIS – “Honor found in decay”
3.SOUNDGARDEN – “King animal”
Θεωρώ τον εαυτό μου οπαδό των παραπάνω συγκροτημάτων, ειδικά των SOUNDARDEN και με εξαίρεση το “Relapse”, τα υπόλοιπα δύο άλμπουμ θα μπορούσαν με μία μικρή επιείκεια να βρίσκονταν στην τελική εικοσάδα. Δεν θα τα έλεγα κακά ή απογοητευτικά, απλώς δεν ικανοποίησαν τις υψηλές προσδοκίες μου. Θα μπορούσαν στη θέση τους να ήταν τα άλμπουμ των SAINT VITUS, DOWN ή ακόμη και των RUSH. Όλα τους άνω του μετρίου και τα έβαλα αρκετές φορές να παίξουν στο στερεοφωνικό μου αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούσαν και καλύτερα.
Κώστας Αλατάς

Lunar Aurora Hoagascht Cover1.LUNAR AURORA – Hoagascht”
2.BEHEXEN – ”Nightside Emanations”
3.OFERMOD – ”Thaumiel”
4.MARDUK – ”Serpent Sermon”
5.MGLA – ”With Hearts Towards None”
6.TULUS – ”Olm Og Bitter”
7.TORTORUM – ”Extinctionist”
8.BAPTISM – ”As the Darkness Enter"
9. ENSLAVED – ”RIITIIR”
10.DEATHSPELL OMEGA – ”Draught”
11.BLACK BREATH – ”Sentenced to Life”
12.KATATONIA – ”Dead end Kings”
13.THE WANDERING MIDGET – ”From the Meadows of Opium Dreams”
14.MY DYING BRIDE – ”A Map of All Our Failures”
15.ACHERONTAS /NIGHTBRINGER – ”The Ruins of Edom”
16.GRAVE – ”Endless Procession Of Souls”
17.NEUTRON HAMMER – ”Iron Storm Evocation"
18.KAWIR/EMBRACE OF THORNS/NERGAL/SOULSKINNER – ”Emissaries of a Profane Advent
19.NILE – ”At the gates of Sethu”
20.RESURGENCY – ”False Enlightenment”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.ANAAL NATHRAKH – “Vanitas” Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από το passion,μια μέτρια δουλειά της μπάντας τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
2.CRYPTOPSY – “Cryptopsy” Δυστυχώς κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να γκρεμίσουν ότι καλό είχαν χτίσει... Αδιάφορη δουλειά.
3.STEVE HARRIS – “British lion” Αυτή η κυκλοφορία δεν έχει λόγο ύπαρξης το μόνο καλό που έχει είναι το όνομα Steve Harris.
Έλενα Βασιλάκη

Devin epicloud Cover 011.DEVIN TOWNSEND PROJECT - "Epicloud"
2.ALCEST - "Les voyages de l'ame"
3.ANATHEMA - "Weather systems"
4.NAPALM DEATH - "Utilitarian"
5.MESHUGGAH - "Koloss"
6.AS I LAY DYING - "Awakened"
7.MENCEA - "Pyrophoric"
8.SWALLOW THE SUN - "Emerald forest and the blackbird"
9.KREATOR - "Phantom Antichrist"
10.DEFTONES - "Koi no yokan"
11.BARONESS - "Yellow & Green"
12.WHITECHAPEL - "Whitechapel"
13.DYING FETUS - "Reign supreme"
14.ENSIFERUM - "Unsung heroes"
15.PIG DESTROYER - "Book burner"
16.TARDIVE DYSKINESIA - "Static apathy in fast forward"
17.BETWEEN THE BURIED AND ME - "The parallax II: Future sequence"
18.NILE - "At the gate of Sethu"
19.CONVERGE - "All we love we leave behind"
20.TESTAMENT- "Dark roots of earth"
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.LAMB OF GOD - "Resolution"
2.GOJIRA - "L'Enfant sauvage"
3.FEAR FACTORY - "The industrialist"
Κωνσταντίνος Βασιλάκος

anathemaweather1.ANATHEMA – “Weather systems”
2.KATATONIA – “Dead end kings”
3.LACUNA COIL – “Dark adrenaline”
4.ENSIFERUM – “Unsung heroes”
5.KREATOR – “Phantom Antichrist”
6.STONE SOUR – “House of gold and bones: Part I”
7.PARADISE LOST – “Tragic idol”
8.KAMELOT – “Silverthorn”
9.LAMB OF GOD – “Resolution”
10.GOJIRA – “L' enfant sauvage”
11.DEVIN TOWNSEND PROJECT – “Epicloud”
12.MOONSPELL – “Omega white”
13.NIGHTSTALKER – “Dead rock commandos”
14.EPICA – “Requiem for the indifferent”
15.FIREWIND – “Few against many”
16.ECLIPSE – “Bleed and scream”
17.TESTAMENT – “Dark roots of earth”
18.ACCEPT – “Stalingrad”
19.COHEED AND CAMBRIA – “The afterman: Ascension”
20.ENSLAVED – “Riitiir”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.RUNNING WILD – “Shadowmaker”
2.SONATA ARCTICA – “Stones grow her name”
3.UNISONIC – “Unisonic”
Γιώργος Βογιατζής


CONVERGE  All We Love We Leave Behind1) CONVERGE – “All We Love We Leave Behind”
2) GOJIRA – “L'Enfant Sauvage”
3) LAMB OF GOD -          “Resolution”
4) ORANGE GOBLIN – “Eulogy for the Damned”
5) SYLOSIS – “Monolith”
6) IF THESE TREES COULD TALK – “Red Forest”
7) PIG DESTROYER – “Book Burner”
8) BARONESS -   “Yellow & Green”
9) TARDIVE DYSKINESIA - “Static Apathy in Fast Forward”
10) THE DEVIN TOWNSEND PROJECT - “Epicloud”
11) BETWEEN THE BURIED AND ME – “Parallax II : Future Sequence”
12) CANCER BATS – “Dead Set on Living”
13) NIGHTSTALKER – “Dead Rock Commandos”
14) MENCEA - “Pyrophoric”
15) DEFTONES – “Koi No Yokan”
16) GRAVEYARD – “Lights Out”
17) GRAND MAGUS – “The Hunt”
18) NEUROSIS – “Honour Found in Decay”
19) HIGH ON FIRE – “De Vermis Mysteriis”
20) SHINEDOWN – “Amaryllis
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
Η αλήθεια είναι πως συνήθως απογοητεύεσαι όταν κάτι το περιμένεις πολύ και αποδεικνύεται «πατάτα»! Τέτοια περίπτωση δεν υπήρξε φέτος για εμένα, επομένως θα αναφέρω τρεις δίσκους που όντως τους περίμενα καλύτερους αλλά αποδείχθηκαν από μέτριοι έως καλοί :
1) DOWN - “Down IV Part IThe Purple EP” (Υπό άλλες συνθήκες δε θα έβαζα ένα EP, αλλά όταν οι συγκεκριμένοι κύριοι μας δίνουν κατά αραιά διαστήματα λίγες αλλά άριστες δουλειές, ομολογώ πως δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου, όντας απλά καλό.)
2) PARKWAY DRIVE – “Atlas” (Μετά τα πολύ καλά “Horizons” και “Deep Blue” περίμενα τουλάχιστον ένα τίγκα πωρωτικό δίσκο «φλώρικου» metalcore αλλά μου φάνηκε σαν ξαναζεσταμένη πίτσα…Τρώγεται ευχάριστα αλλά σαν τη φρέσκια δεν είναι!)
3) SOUNDGARDEN – “King Animal” (Δίσκος που ενώ ξεκινάει καλά, στη συνέχεια κάπου το χάνει με αποτέλεσμα να μην ωθεί τον ακροατή στο να πατήσει το repeat…Και όταν λέγεσαι SOUNDGARDEN, σίγουρα μπορείς και πολύ καλύτερα.)
Βασίλης Γκορόγιας


accept stalingrad1.ACCEPT – “Stalingrad”
2.ENSIFERUM – “Unsung heroes”
3.CANDLEMASS – “Psalms for the dead”
4.ECLIPSE – “Bleed and scream”
5.WITCHCRAFT – “Legend”
6.SACRED BLOOD – “Alexandros”
7.ORDEN OGAN – “To the end”
8.GRAND MAGUS – “The hunt”
9.Axel Rudi Pell – “Circle of the oath”
10.LONEWOLF – “Army of the damned”
11.THRESHOLD – “March of progress”
12.SOUND STORM – “Immortalia”
13.HAMMER HORDE – “Vinlader”
14.WRATHBLADE – “Into the netherworld’s realm”
15.CRYSTAL VIPER – “Crimen excepta”
16.FROSTTIDE – “Our journey”
17.PRIDE OF LIONS – “Immortal”
18.KISS – “Monster”
19.PARAGON – “Force of destruction”
20.SATURN – “In ascension”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.RUNNING WILD – “Shadowmaker”
Ξερά δίσκος-ντροπή για την ιστορία του συγκροτήματος. Ούτε καν που πέρασε από το μυαλό του Kasparek να δείξει λίγο έλεος στους πολυάριθμούς οπαδούς του…“Me & the boys”
2.GEOFF TATE – “Kings & thieves”
Δεν ξέρω ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αναφορικά με QUEENSRYCHE αλλά οι φωτογραφίες του από τη solo καριέρα και το μουσικό στυλ που θέλει να προβάλει με το συγκεκριμένο δίσκο αποδεικνύει ότι γελοιοποιεί τον εαυτό του.
3.ELUVEITIE – “Helvetios”
Το τρένο σταμάτησε… Ξέμεινε από έμπνευση. Περίμενα πολλά περισσότερα από τους Ελβετούς, ειδικά με την επιλογή ενός concept που θα διαδραματιζόταν κατά την περίοδο της μεγάλης ήττας των πολυάριθμων Γαλατών έναντι της καλά οργανωμένης Ρώμης και του ένδοξου στρατηγού Ιούλιο Καίσαρα. Το αποτέλεσμα φτωχό.  
Παναγιώτης Δημητρόπουλος


Katatonia-Dead-End-Kings1.KATATONIA - "Dead end kings"
2.SWALLOW THE SUN - "Emerald forest and the blackbird"
3.WOOD OF YPRES - "Grey skies & electric light"
4.TARDIVE DYSKINESIA - "Static apathy in fast forward"
5.ALCEST - "Les voyages de l'Âme"
6.LITROSIS - "I am death"
7.SEAR BLISS - "Eternal recurrence"
8.GOJIRA - "L'Enfant Sauvage"
9.MESHUGGAH - "Koloss"
10.LAMB OF GOD - "Resolution"
11.ABORTED - "Global flatline"
12.ENSLAVED - "RIITIIR"
13.ACID DEATH - "Eidolon"
14.SYLOSIS - "Monolith"
15.SATURNUS - "Saturn in Ascension"
16.HAIL SPIRIT NOIR - "Pneuma"
17.MY DYING BRIDE - "A Map of All Our Failures"
18.Devin Townsend Project - "Epicloud"
19.DISOLVO ANIMUS - "Aphesis"
20.MENCEA - "Pyrophobic"
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1. CRADLE OF FILTH - "The manticore and other horrors"

Ίσως το χειρότερο άλμπουμ της καριέρας τους. Ανέμπνευστο, πρόχειρο, βιαστικό. Παντελής απουσία της ποιότητας των συνθέσεων που τους έκαναν διάσημους. Έχουν πάρει τη κατιούσα εδώ και πολλά χρόνια… Μάλλον χωρίς γυρισμό!

2. ELUVEITIE - "Helvetios"

Ένα άλμπουμ χωρίς χρώμα, χωρίς συναίσθημα. Μονότονο, με τα folk στοιχεία απλά να παίζουν τον κομπάρσο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα. Σου δίνει την εντύπωση ότι ο δίσκος γράφτηκε στο πόδι.

3. 3 INCHES OF BLOOD - "Long live heavy metal"

Να είσαι ένα ιδιαίτερο συγκρότημα μουσικά, αλλά και στιχουργικά και ξαφνικά να παίζεις κλασσικούρες. Η φυγή του Jamie Hooper, ο οποίος εκμοντέρνιζε το power/heavy που έπαιζαν, τους κόστισε.

Γιώργος Δρογγίτης


OSI - Fire Make Thunder - Artwork1.OSI – “Fire Make Thunder”
2.NEAL MORSE – “Momentum”
3.OM – “Advaitic“
4.THRESHOLD – “March Of Progress”
5.BEARDFISH – “The Void”
6.FLYING COLORS – “Flying Colors”
7.FRINGE – “Shock Of Life”
8.THE FLOWER KINGS – “Banks Of Eden”
9.GALAHAD – “Battle Scars”
10.KRISTOFFER GILDENLOW – “Rust”
11.MESHUGGAH – “Koloss”
12.RPWL – “Beyond Man and Time”
13.RUSH – “Clockwork Angels”
14.THE ALGORITHM – “Polymorphic Code”
15.THE MARS VOLTA – “Noctorniquet”
16.LAMB OF GOD – “Resolution”
17.MARK KNOPFLER – “Privateering”
18.HAIL SPIRIT NOIR – “Pneuma”
19.CANDLEMASS – “Psalms For The Dead”
20.HEART OF CYGNUS – “The Voyage Of Jonas”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.GEOFF TATE – Kings & Thieves”
2.TANKARD - “A Girl Called Cerveza”
3.STORM CORROSION Storm Corrosion”
Δημήτρης Θεοδωρόπουλος


Kreator - Phantom Antichrist web1. KREATOR – Phantom Antichrist”
2. KATATONIA – “Dead End Kings”
3. ENSLAVED – “RIITIIR”
4. ACCEPT – “Stalingrad”
5. IHSAHN – “Eremita”
6. DEVIN TOWNSEND – “Epicloud”
7. ALCEST – “Les Voyages De L'ame”
8. TESTAMENT – “Dark Roots of earth”
9. MY DYING BRIDE – “A Map For All Our Failures”
10. AS I LAY DYING – “Awakened”
11. KAMELOT – “Silverthorn”
12. MARDUK – “Serpent Sermon”
13, BLACK LODGE – “MachinatioN”
14. SATURNUS – “Saturn in Ascension”
15. SWALLOW THE SUN – “Emerald Forest and the Blackbird”
16. OM – “Advaitic Songs”
17. MONOLITH – “Monolith III”
18. CANDLEMASS – “Psalms for the Dead”
19. OVERKILL – “The Electric Age”
20. PARADISE LOST – “Tragic Idol”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1. RUNNING WILD – Shadowmaker”
2. UNISONIC – “Unisonic”
3. LACUNA COIL – “Dark adrenaline”
Γιώργος Καραγιάννης
 
warlord anthology1.WARLORD – “Anthology”
2.WITCHCRAFT – “Legend”
3.HELLWELL – “Beyond the boundaries of sin”
4.WIDOW – “Life’s blood”
5.SACRED BLOOD – “Alexandros”
6.TIDAL DREAMS – “Once upon a tide”
7.VANDERBUYST – “Flying Dutchman”
8.PERSIAN RISK – “Once a king”
9.PROCESSION – “Death and Judgment”
10.ACCEPT – “Stalingrad”
11.DARK NIGHTMARE – “Beneath the veils of winter”
12.RULER – “Evil nightmares”
13.VALIDOR – “Dawn of the avenger”
14.DREAM WEAVER – “Mythreal”
15.WRATHBLADE – “Into the netherworlds realm”
16.EMERALD – “Unleashed”
17.SIN STARLET – “Throat attack”
18.BULLET – “Full pull”
19.RAVENSHIRE – “Iron will”
20.CONCEPT OF GOD – “Visions”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.IRON MAIDEN – “En vivo
Ένα ακόμα live άλμπουμ που μάλιστα επικεντρώνεται στο χειρότερο τους δίσκο έως τώρα
2.MANOWAR – “The lord of steel”
Σε δυο πράγματα δεν συμβιβάζομαι στη ζωή μου, στο κρασί και στους MANOWAR.
Μανόλης Καραζέρης

heat address the nation1.H.E.A.T. – “Address The Nation”
2.ECLIPSE – “Bleed And Scream”
3.PRIMAL FEAR – “Unbreakable”
4.ACCEPT – “Stalingrad”
5.FIREWIND – “Few Against Many”
6.RUSH – “Clockwork Angels”
7.ADRENALINE MOB – “Omerta”
8.JIMI JAMISON – “Never Too Late”
9.SUNSTORM - “Emotional Fire”
10.VAN HALEN – “A Different Kind Of Truth”
11.EUROPE – “Bag Of Bones”
12.WIG WAM – “Wall Street”
13.RICK SPRINGFIELD – “Songs For The End Of The World”
14.LYNYRD SKYNYRD – “Last Of A Dyin' Breed”
15.TESTAMENT – “Dark Roots Of Earth”
16.RICHARD MARX – “Inside My Head”
17.KAMELOT – “Silverthorn”
18.JADED HEART – “Common Destiny”
19.KISS – “Monster”
20.GREAT WHITE – “Elation“
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.AEROSMITH – “Music From Another Dimension”
2.GOTTHARD – “Firebirth”
3.RUNNING WILD – “Shadowmaker”
Πέτρος Καραλής

Dead Can -Dance -albumcover Anastasis1.DEAD CAN DANCE – “Anastasis”
2.ANATHEMA – “Weather systems”
3.ANGELS OF LIBERTY – “Pinnacle of the draco”
4.MOONSPELL – “Omega white/Alpha noir”
5.ULVER– “Childhood’s end”
6.TIAMAT – “The scarred people”
7.THE DEVIN TOWNSEND PROJECT – “Epicloud”
8.GOJIRA – “L’ enfant sauvage”
9.KILLING JOKE – “MMXII”
10.THE 69 EYES – “X”
11.PERIPHERY – “II: This time it’s personal”
12.ADRENALINE MOB – “Omerta”
13.COME WITH REVERSE – “Come with reverse”
14.TENACIOUS D – “Rize of the fenix”
15.STONE SOUR – “House of gold and bones part I”
16.MERCIFUL NUNS – “Goetia IV”
17.TEXAS HIPPIE COALITION – “Peacemaker”
18.LACUNA COIL – “Dark adrenaline”
19.THRESHOLD – “March of progress”
20.KATATONIA – “Dead end kings”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.RUNNING WILD – “Shadowmaker” (Τι παραπάνω να πω που δεν έχει ειπωθεί…)
2.STEVE HARRIS – “British lion” (Κι όμως, κάποιοι θυμήθηκαν με νοσταλγία την Blaze era.)
3.THE CULT – “Choice of weapon” (Ένα πλήρως αποτυχημένο reunion.)
Γιώργος Κόης

TestamentDRE1.TESTAMENT – “Dark roots of earth”
2.RUSH – “Clockwork angels”
3.GOJIRA – “L’ enfant sauvage”
4.ECLIPSE - “Bleed and scream”
5.THRESHOLD – “March of progress"
6.JSS – “Damage control”
7.ACCEPT - “Stalingrad”
8.ADRENALINE MOB – “Omerta”
9.MESHUGGAH – “Koloss”
10.STONE SOUR – “House of gold & bones part 1”
11.JIMI JAMISON – “Never too late”
12.KREATOR – “Phantom Antichrist”
13.FIREWIND – “Few against many”
14.HALESTORM – “The strange case of…”
15.SHINEDOWN – “Amaryllis”
16.DEFTONES – “Koi no yokan”
17.VAN HALEN – “A different kind of truth”
18.SLASH – “Apocalyptic love”
19.KATATONIA – “Dead end kings’
20.RICK SPRINGFIELD – “Songs for the end of the world”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.THERION – “Les Fleurs du Mal” (περίμενα ανάκαμψη)
2.JORN – “Bring heavy rock to the land” (μα τόσο κουραστικό ένα τέτοιο ταλέντο;)
3.UNISONIC - “Unisonic” (συγγνώμη δηλαδή, ποιός δεν περίμενε περισσότερα από τέτοια συνεργασία;)
Γιώργος Κουκουλάκης

saxoneaglescover1.SAXON – “Heavy metal thunder – Live - Eagles over Wacken”
2.THRESHOLD – “March of progress”
3.STRIKER – “Armed to the teeth”
4.CANDLEMASS – “Psalms for the dead”
5.TIDAL DREAMS – “Once upon a tide”
6.STEELWING – “Zone of alienation”
7.DARK NIGHTMARE – “Beneath the veils of winter”
8.VEIN – “Crux calvaria” 7’single
9.DAWN OF WINTER – “The skull of the sorcerer” EP
10.TRAPPAZAT – “From dusk till dawn”
11.DREAM WEAVER – “Mythreal”
12.WARDRUM – “Desolation”
13.GRAND MAGUS – “The hunt”
14.PARAGON“Force of destruction”
15.PRIMAL FEAR – “Unbreakable”
16.BLACK MAJESTY – “Stargazer”
17.SACRED GATE – “When eternity ends”
18.WRATHBLADE – “Into the netherworld’s realm”
19.POWER CRUE – “Wreck the eternal tyranny”
20.AXEHAMMER – “Marching on”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.Η αγοραστική δυνατότητα μας, ένεκα της κρίσης έχει πιάσει “πάτο” και στην ουσία οι πιο πολλοί από εμάς, επιλέγουμε με τα αυστηρότερα κριτήρια που θα επενδύσουμε τον υπερπολύτιμο οβολό μας… Αυτό όμως είναι το λιγότερο όταν οι νεόπτωχοι ζουν ανάμεσα μας και αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα… Βόηθα Παναγιά…
2.Όταν τελειώνει ο χρόνος και “φεύγουν” οι λίστες, είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως μας έχουν ξεφύγει αρκετά “καλούδια”, τα οποία και ακούμε κατόπιν εορτής… Κλασική περίπτωση βλάβης…
3.Ήθελα να ήξερα ρε λεφτάδες του κ…. Μικραίνουμε μέρα με την ημέρα κι εσείς “μακριά κι αλάργα”… Ως πότε θα την βλέπετε να ξεφτιλίζετε καθημερινά από τον κάθε απιθανόπουλο; Βαστάτε αδέρφια… Εσύ, εσύ…
Γρηγόρης Μπαξεβανίδης

Lynyrd-Skynyrd-Last-of-a-Dyin-Breed1.LYNYRD SKYNYRD – “Last of a dying breed “
2.ORANGE GOBLIN – “A eulogy for the damned”
3.SLASH- “Apocalyptic love”
4.THE CULT – “choice of weapon”
5.GUN – “Break the silence”
6.EUROPE – “Bag of bones”
7.RED WHITE AND BLUES – “Shine”
8.ZZ TOP –“ La Futura”
9.VAN HALEN - “A different kind of truth”
10.MARS VOLTA – “Noctorniquet”
11.THE SWORD – “Apocryphon”
12.WITCHCRAFT - “Legend”
13.ACCEPT – “Stalingrad”
14.Y&T- “Live at the Mystic”
15.RICHIE SAMBORA – “Aftermath of the lowdown”
16.UFO – “Seven deadly”
17.KISS – “Monster”
18.MAGNUM – “On the 13th day”
19.LITTLE CAESAR – “American dream
20.BLACKBERRY SMOKE – “The Whippoorwills”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.GEOFF TATE – “Kings and thieves”
2.KAMELOT – “Silverthorn”
3.DOKKEN – “Broken bones”
Στέλιος Μπασμπαγιάννης

kiss - monster1.KISS – “Monster”
2.KREATOR – “Phantom antichrist”
3.HALESTORM – “The strange case of…”
4.BRUCE SPRINGSTEEN – “Wrecking ball”
5.ACCEPT – “Stalingrad”
6.TESTAMENT – “Dark roots of the earth”
7.RICHIE SAMBORA – “Aftermath of the lowdown”
8.VAN HALEN – “A different kind of truth”
9.ANDY ROCK – “Into the night”
10.H.E.A.T. – “Address the nation”
11.THE NIGHTFLIGHT ORCHESTRA – “Internal affairs”
12.PRIDE OF LIONS – “Broken bones”
13.CYANIDE 4 – “Everyday is a masquerade”
14.SUNSTORM – “Emotional fire”
15.MALICE – “A new breed of godz”
16.JIMI JAMISON – “Never too late”
17.MANOWAR – “The lord of steel”
18.JACK BLADES – “Rock n’ roll ride”
19.BLAZE BAYLEY – “The king of metal”
20.THE GASLIGHT ANTHEM – “Handwritten”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.RUNNING WILD – “Shadowmaker”: Από το τραγικό εξώφυλλο μέχρι την ανέμπνευστη μουσική, το “Shadowmaker” δεν δικαιώνει σε τίποτα τιςπροσδοκίες ακόμη και του πιο πιστού οπαδού της μπάντας.
2.EUROPE – “Bag of bones”: Είναι λάθος να προσπαθείς να αλλάξεις τελείως τον ήχο σου. Το blues rock δεν ταιριάζει στους Europe, στους οποίους ωστόσο βγάζει το καπέλο γιατί την ψάχνουν πολύ με τη μουσική και δεν επαναπαύονται.
3.UNISONIC – “Unisonic”: Όλοι μας περιμέναμε παραπάνω από την κοινοπραξία KiskeHansen. Τα τραγούδια του ντεμπούτου είναι όλα μα όλα τυπικά και τετριμμένα. Περιμένουμε καλύτερη συνέχεια.
Σάκης Νίκας


BaronessYellow3001. BARONESS - “Yellow & Green”
2. GOJIRA - “L’Εnfant sauvage”
3. SERJ TANKIAN - “Harakiri”
4. ENSLAVED - “Riitiir”
5. RIVAL SONS - “Head down”
6. CASABLANCA - “Apocalyptic youth”
7. VAN HALEN - “A different kind of truth”
8. BETWEEN THE BURIED AND ME - “The parallax II: future sequence”
9. STONE SOUR - “House of gold & Bones Pt 1”
10. MESHUGGAH - “Koloss”
11. CAULDRON - “Tomorrow’s lost”
12. LACUNA COIL - “Dark adrenaline”
13. CANDLEMASS - “Psalms for the dead”
14. DEFTONES - “Koi no yokan”
15. SOUNDGARDEN - “King animal”
16. KREATOR -“Phantom antichrist”
17. WITCHCRAFT - “Legend”

18. RUSH - “Clockwork angels”
19. LINKIN PARK - “Living things”
20. SEVEN KINGDOMS - “The fire is mine”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.MANOWAR - “The Lord of steel”
Aν αυτό είναι σοβαρό metal, εγώ είμαι ο Πάπας από τους GHOST.
2.STEVE HARRIS - “British lion
Είπε να βγάλει προσωπικό δίσκο μετά από 35 χρόνια και μας παρέδωσε αυτό εδώ ο αρχηγός. Κάποιοι από το επιτελείο του έχουν κουφαθεί μου φαίνεται..
3.STORM CORROSION – “Storm corrosion
Προσπάθησα πολλές φορές να μπω στο πνεύμα του δίσκου και πάντα με έπιανε φοβερή νύστα.  
Γιάννης Παπαευθυμίου

kiss - monster1.KISS – “Monster”
2.ACCEPT – “Stalingrad”
3.SHINEDOWN – “Amaryllis”
4.WITCHCRAFT – “Legend”
5.LYNYRD SKYNYRD – “Last of a dying breed”
6.Bob Katsionis – “Rest in keys”
7.HANNIBAL – “Cyberia”
8.SUNSTORM – “Emotional fire”
9.GEOFF TATE - “Kings and thieves”
10.GEORGE GAKIS - Too many ain’t never enough”
Δια της βίας επέλεξα 10 δίσκους για το 2012, καθώς η χρονιά δεν είχε περισσότερα άλμπουμ που να με καλύπτον 100%...
Αλέξανδρος Ριχάρδος
 

Katatonia-Dead-End-Kings1)KATATONIA - “Dead end kings”
2)DEVIN TOWNSEND PROJECT – “Epicloud”
3)KREATOR - “Phantom Antichrist”
4)MOONSPELL – “Omega White”
5)STONE SOUR - “House of gold & bones part 1”
6)TRAIL OF MURDER - “Shades of art”
7)LACUNA COIL - “Dark adrenaline”
8)ADRENALINE MOB - “Omerta”
9)TESTAMENT – “Dark roots of earth”
10)DEAD CAN DANCE - “Anastasis”
11)GOJIRA - “L’Enfant sauvage”
12)WITCHCRAFT - “Legend”
13)ENSLAVED - “RIITIIR”
14)SHINEDOWN - “Amaryllis”
15)MORS PRINCIPIUM EST - “And death said live”
16)HIGH ON FIRE - “De vermis mysteriis”
17)XANDRIA - “Neverworld’s end”
18)TEXAS HIPPIE COALITION - “Peacemaker”
19)SYLOSIS - “Monolith”
20)ECLIPSE - “Bleed and scream”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1)RUNNING WILD - “Shadowmaker” (Καπετάνιο, εντάξει, δεν περιμέναμε μεγαλεία, αλλά ούτε και αυτό το χάλι ρε “me and the boys”. Πολύ κρίμα γιατί λατρεύουμε το παρελθόν σου)
2)UNISONIC - “Unisonic” (όσο και να ήθελα να το αγαπήσω, όσο και αν περίμενα ότι Kiske/Hansen μετά από τόσα χρόνια θα μου έδιναν έστω και λίγες απ’ τις ανατριχίλες του πανένδοξου παρελθόντος, απογοητεύτηκα πάρα πολύ περισσότερο απ’ όσο είχα τη μικρή υποψία στο πίσω μέρος του μυαλού μου)
3)SONATA ARCTICA - “Stones grow her name” (και το σερί κακών και μέτριων δίσκων δε λέει να σταματήσει)
Φραγκίσκος Σαμοΐλης

accept stalingrad1.ACCEPT – “Stalingrand”
2.H.E.A.T. – “Address the nation”
3.ECLIPSE - “Bleed & scream
4.MAGNUM – “On The 13th day
5.POWER CRUE – “Wreck the eternal tyranny”
6.GRAND MAGUS – “The hunt”
7.JIMI– “Never too late
8.VALIDOR – “Dawn of the avenger”
9.EMPIRES OF EDEN - Channelling The Infinite
10.RAZORWYRE – “Another dimension”
11.MILLION $ RELOAD– “A Sinner's Saint
12.GOTTHARD – “Rebirth”
13.UFO – “Seven deadly”
14.RED WHITE & BLUES – “Shine”
15.SUNSTROM – “Emotional fire”
16.DARIO MOLLO & TONY– “Third cage
17.GYPSYHAWK - “Revelry and Resilience”
18.AEROSMITH – “Music from another dimension”
19.RUSH – “Clockwork angels”
20.OVERKILL – “The electric age”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.STEVE HARRIS – “British lion”
2.SLASH – “Apocalyptic love”
3.RUNNING WILD – “Shadowmaker”
Δημήτρης Σειρηνάκης

Swans-The-Seer1.SWANS – “The Seer"
2.THE DEVIN TOWNSEND PROJECT – “Epicloud”
3.UNSANE – “Wreck”
4.AUTHOR & PUNISHER – “Ursus Americanus”
5.CONVERGE – “All we love we leave behind”
6.MGLA – “With hearts toward none”
7.TERRORIZER – “Hordes of zombies”
8.OLD MAN GLOOM – “Νο
9.CATTLE DECAPITATION – Monolith of inhumanity
10.DESASTER – “The arts of destruction”
11.AURA NOIR – “Out to die”
12.KOWLOON WALLED CITY – “Container ships”
13.DEFTONES – “Koi No Yokan”
14.GOJIRA – “L'enfant sauvage”
15.NAPALM DEATH – “Utilitarian”
16.BARONESS – “Yellow & Green”
17.DEATHSPELL OMEGA – “Drought” (EP)
18.ABORTED – “Global flatline”
19.INVERLOCH – “Dusk/ Subside” (EP)
20.MASTER'S HAMMER – “Vracejte konve na misto”

Aπογοητεύσεις:
1.BURZUM – “Umskiptar”
2.LAMB OF GOD – “Resolution”
Μαριλένα Σμυρνιώτη


Deftones-Koi-No-Yokan1. DEFTONES - "Koi no yokan"
2. GOJIRA - "L' enfant sauvage"
3. MESHUGGAH - "Koloss"
4. LAMB OF GOD - "Resolution"
5. FEAR FACTORY - "The industrialist"
6. KREATOR - "Phantom antichrist"
7. KATATONIA - "Dead end kings"
8. ADRENALINE MOB - "Omerta"
9. SERJ TANKIAN - "Harakiri"
10. MOONSPELL - "Alpha noir / Omega white"
11. PARADISE LOST - "Tragic idol"
12. SUICIDAL ANGELS - "Bloodbath"
13. SWALLOW THE SUN - "Emerald forest and the blackbird"
14. CORROSION OF CONFORMITY - "Corrosion of conformity"
15. LACUNA COIL - "Dark adrenaline"
16. ANATHEMA - "Weather systems"
17. ORANGE GOBLIN - "A eulogy for the damned"
18. DOWN - "Down IV Part I - The Purple" (EP)
19. AS I LAY DYING - "Awakened"
20. SOUNGARDEN - "King animal"
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1) STEVE HARRIS - "British lion" γιατί όσο και αν του το συγχωρεί κανείς, δεν παύει το άλμπουμ να είναι μια ατελείωτη πατάτα.
2) RUNNING WILD - "Shadowmaker" επειδή είναι ένα πολύ κακό άλμπουμ από μια "πρώην" μπάντα
3) η ακύρωση της συναυλίας των LAMB OF GOD στην Ελλάδα επειδή πολύ απλά ο μάνατζερ της μπάντας είναι χοντρός τρόμπας.
Ορφέας Σπηλιωτόπουλος


stone-sour-house-of-gold-and-bones-album-art-20121.STONE SOUR - "House Of Gold & Bones Pt.1"
2.NEIL YOUNG & CRAZY HORSE - "Psychedelic Pill"
3.COHEED & CAMBRIA - "The Afterman: Ascension"
4.BLACKBERRY SMOKE — “The Whippoorwill”
5.TREMONTI - "All I Was"
6.WITCHCRAFT - "Legend"
7.BE'LAKOR - "Of Breath and Bone"
8.TESTAMENT - "Dark Roots of The Earth"
9.JOE BONAMASSA – “Driving Towards the Daylight”
10.KATATONIA - "Dead End Kings"
11.ZZ TOP - "La Futura"
12.KISS - "Monster"
13.BETWEEN THE BURIED AND ME - "The Parallax II: Future Sequence"
14.AEROSMITH - "Music From Another Dimension"
15.BRUCE SPRINGSTEEN - "Wrecking Ball"
16.DEFTONES - "Koi No Yokan"
17.SOUNDGARDEN - "King Animal"
18.SATURNUS - "Saturn in Ascension"
19.GREEN DAY - "Uno", "Dos", "Tre" Trilogy
20.AARON LEWIS - "The Road"
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.         MUSE – “The 2nd Law”
2.ALL THAT REMAINS – “A War You Cannot Win”
3.GOTTHARD – “Firebirth”
Σάββας Στανής


heat address the nation1. H.E.A.T. – “Address the nation”
2. ASIA – “XXX”
3. AOR – “L.A. Temptation”
4. SUNSTORM – “Emotional fire”
5. MICHAEL MONROE – “Sensory overdrive”
6. WIGELIUS – “Reiventions”
7. ISSA – “Can’t stop”
8. FOX – “2012”
9. NUBIAN ROSE – “Mountain”
10. TAK MATSUMOTO – “Strings of my soul”
11. EUROPE – “Bag of bones”
12. RUSH – “Clockwork angels”
13. JIMI JAMISON – “Never too late”
14. ECLIPSE – “Bleed & scream”
15. HARDLINE – Danger zone”
16. JEFF SCOTT SOTO – “Damage control”
17. AC/DC – “Live at River Plate”
18. NEAL SCHON – “The calling”
19. LYNYRD SKYNYRD – “Last of a dyin’ breed”
20. RICHARD MARX – “Inside my head”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1. LITA FORD – “Living like a runaway” (Κάποιοι-ες πρέπει να σταματάνε κάποτε να παράγουν... Είναι απλό!)
2. GOTTHARD – “Firebirth” (Ο Steve Lee πέθανε... Μάλλον μαζί του πέθανε και η έμπνευση και η συνθετική ικανότητα των Ελβετών hard rockers... )
Χάρης Στουραΐτης


masters-hammer-vracejte-konve-na-misto-41. MASTER’S HAMMER – “Vracejte konve na místo”
2. ULVER – “Childhood’s end”
3. DEAD CAN DANCE – “Anastasis”
4. KREATOR – “Phantom antichrist”
5. THE DEVIN TOWNSEND PROJECT – “Epicloud”
6. NILE – “At the gate of Sethu”
7. THE GATHERING – “Disclosure”
8. BLUT AUS NORD – “777 – Cosmophy”
9. BEHEXEN – “Nightside emanations”
10. ENSLAVED – “RIITIIR”
11. ASPHYX – “Deathhammer”
12. MEKONG DELTA – “Intersections”
13. CANDLEMASS – “Psalms of the dead”
14. IHSAHN – “Eremita”
15. GOJIRA – “L’ Enfant Sauvage”
16. AURA NOIR – “Out to die”
17. SATURNUS – “Saturn in ascension”
18. NEUROSIS – “Honor found in decay”
19. ALCEST – “Les voyages de l’Ame”
20. BEHERIT – “Celebrate the dead”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.ETHS – “III”
2.TESTAMENT – “Dark roots of earth”
3. SEAR BLISS - "Eternal reccurance"

Και τους τρεις αυτούς δίσκους τους περιμένα με μεγάλη προσμονή, μιας και οι δίσκοι που έβγαλαν αυτά τα groups πριν 4-5 χρόνια με είχαν εντυπωσιάσει. Δυστυχώς και οι τρεις με απογοήτευσαν οικτρά και με ανάγκασαν να ακούσω και να ξανακούσω το "Teratologie", το "Formation of damnation" και το "The arcane odyssey", μήπως και τα είχα υπερκτιμήσει. Μου αρέσουν, όμως, εξίσου με τότε και οι νέες τους προσπάθειες μου άφησαν μια πολύ πικρή αίσθηση,λόγω της μακρόχρονης αναμονής και προσδοκίας για συνέχεια... Ευτυχώς οι περισσότεροι πλην των DEATHSPELL OMEGA, κατάφεραν να συνεχίσουν εξίσου καλά...για νέο αίμα δυστυχώς δε βλέπω τίποτα και απελπίζομαι...
Λευτέρης Τσουρέας


witchcraft.legend1.WITCHCRAFT – “Legend”
2.STONE SOUR- “House of gold and bones part 1”
3.ANATHEMA - “Weather systems”
4.SLASH - “Apocalyptic love”
5.TESTAMENT - “Dark roots of earth”
6.ECLIPSE - “Bleed and scream”
7.KREATOR - “Phantom Antichrist”
8.THRESHOLD - “March of progress”
9.FIREWIND - “Few against many”
10.WHYZDOM - “Blind?”
11.SUICIDAL ANGELS - “Bloodbath”
12.KAMELOT - “Silverthorn”
13.BARONESS - “Yellow & green”
14.ANGEL WITCH - “As above, so below”
15.ACCEPT - “Stalingrad”
16.VAN HALEN - “A different kind of truth”
17.STORM CORROSION - “Storm corrosion”
18.RAGE - “21”
19.ULVER - “Childhood’s end”
20.YOSSI SASSI - “Melting clocks”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1. RUNNING WILD- “Shadowmaker”
2. STEVE HARRIS – “British lion”
3. AXXIS - “ReDISCOver(ed)”
Ιάσονας Φίλης


Kreator - Phantom Antichrist web1.KREATOR – “Phantom Antichrist”
2.SHINEDOWN – “Amaryllis”
3.STONE SOUR – “House of gold and bones part I”
4.ADRENALINE MOB – “Omerta”
5.WITCHCRAFT – “Legend”
6.GOJIRA – “L’ enfant sauvage”
7.ANATHEMA – “Weather systems”
8.TESTAMENT – “Dark roots of earth”
9.FIREWIND – “Few against many”
10.ACCEPT – “Stalingrad”
11.SLASH – “Apocalyptic love”
12.TEXAS HIPPIE COALITION – “Peacemaker”
13.KATATONIA – “Dead end kings”
14.HEART OF CYGNUS – “The voyage of Jonas”
15.BARONESS – “Yellow and green”
16.MENCEA – “Pyrophoric”
17.OVERKILL – “The electric age”
18.BOB KATSIONIS – “Rest in keys”
19.SERJ TANKIAN – “Harakiri”
20.SUICIDAL ANGELS – “Bloodbath”
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
1.STORM CORROSION – “Storm corrosion” (εντελώς άδικη η αναμονή. Από τους πιο ανούσιους δίσκους που έχω ακούσει)
2.UNISONIC – “Unisonic” (πόσο μα πόσο μέτριο… Και μας αποτελείωσε και η ζωντανή τους εμφάνιση)
3.STEVE HARRIS – “British lion” (χωρίς κανένα άλλο σχόλιο)
Ακολουθούν κατά πόδας αρκετοί ακόμα δίσκοι, για τους οποίους όμως, θα αφιερώσω ένα ξεχωριστό άρθρο…
Σάκης Φράγκος

 albums 2012 front2


Παλιότερες καταχωρήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου