Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Συγκυβέρνηση ανηθικότητας

http://www.kourdistoportocali.com/articles/17472.htm






Η λίστα Λαγκάρντ ξεκίνησε σαν ψίθυρος, συνέχισε σαν κρότος και τώρα γίνεται βόμβα για το πολιτικό σύστημα.

Το newpost από την πρώτη στιγμή έγραφε ότι αυτή η υπόθεση εξελίσσεται σε «Αρμαγεδδώνα» για το πολιτικό σύστημα και όσους θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των πρωταγωνιστών.

Βεβαία σε καμία περίπτωση οι εξελίξεις αυτές  δεν πρέπει να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες: ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση.

Η τρικομματική κυβέρνηση νικήθηκε κατά κράτος στην προσπάθεια της να στεγανοποιήσει τις ευθύνες στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη, μετά και τη στήριξη από την Χρυσή Αυγή της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων που περιλαμβάνει την παραπομπή των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Οι τέσσερις κάλπες-βόμβες που θα στηθούν για Παπανδρέου –Παπαδήμο-Βενιζέλο -Παπακωνσταντίνου τινάζουν στον αέρα όλο τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Η ΝΔ απέτυχε να εξαφανίσει τις ευθύνες του Βενιζέλου καταφέρνοντας να ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ, που για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο περιορισμός των ευθυνών, μόνο σε ποινικές για τον κ. Παπακωνσταντίνου και να μην ξεφύγει  στις πολιτικές που θα άγγιζαν τον κ. Βενιζέλο.

Η εξέλιξη της υπόθεσης συνιστά ήττα για την κυβέρνηση και το πρόβλημα του Βενιζέλου γίνεται πρόβλημα των Σαμαρά και Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός  δεν έχει κάνει καμία δήλώση στήριξης για τον κ Βενιζέλο και αυτό, ήδη, σχολιάζεται στην Ιπποκράτους.

Ο χειρισμός της υπόθεσης έχει φτάσει μέχρι την Τρόικα και το Βερολίνο, που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένοι με την προσπάθεια συγκάλυψης.
Είναι γνωστό ότι η κ. Μέρκελ δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά τα όσα έκανε και φτάσαμε  στην αποπομπή του στις Κάνες, όπως επίσης δεν θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής για Αμερικανούς και Γερμανούς ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο «ιός» των  ευθυνών εξαπλώνεται με ταχύτητα και έχει προσβάλει πλέον την κυβέρνηση και την απειλεί μα παράλυση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ εξαφανίστηκε στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. 

Παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που σήμερα θα γίνουν υπό τον Πρωθυπουργό, με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση της επικείμενης ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, η κατάσταση δεν ελέγχεται, αντίθετα όσο περνούν οι μέρες τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανησυχία.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ βρίσκεται σε σύγχυση και διαπιστώνεται μεγάλη απροθυμία στήριξης στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα ο φόβος των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού είναι, ότι οι κάλπες που θα στηθούν υπάρχει το ενδεχόμενο να αποτελέσουν «βήμα» εκτόνωση των βουλευτών, που τα τελευταία χρόνια ψηφίζουν υπό πίεση και με την απειλή διαγραφής, μέτρα και μνημόνια.

Και αν μέχρι σήμερα, η δικαιολογία πολλών ήταν η απειλή διαγραφής, σε αυτή την περίπτωση η μυστικότητα δεν δίνει κανένα άλλοθι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στη εκλογική τους βάση για την προστασία που θα προσφέρουν σε Βενιζέλο και Παπανδρέου.

Επίσης διάτρητο είναι και το επιχείρημα ότι ενδεχόμενη παραπομπή Βενιζέλου θα οδηγούσε την κυβέρνηση σε πτώση και τη χώρα σε εκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πολλές φορές πει ότι βάζει το «εγώ» κάτω από το συμφέρον της χώρας.

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα τον ακολουθούσε σε περίπτωση παραπομπής του, σε μια κίνηση αποσταθεροποίησης της χώρας;          

Μπορεί από το Μαξίμου να διαρρέουν ότι δεν φοβούνται διαρροές-αν και σε τέτοιου είδους εκτιμήσεις δεν έχουν και μεγάλη επιτυχία-ακόμα, όμως,  και αν οι υπόλοιπες προτάσεις δεν συγκεντρώσουν την πλειοψηφία αλλά αριθμό ψήφων μεγαλύτερο από το άθροισμα των βουλευτών των επιμέρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων, η κυβέρνηση θα βγει πολιτικά αποδυναμωμένη.

Πέρα, όμως από την πολιτική μάχη που γίνεται η κυβέρνηση βγαίνει χαμένη στην κοινωνία, γιατί εμφανίζεται να καλύπτει ένα σύστημα  διαπλοκής και συγκάλυψης.  

Κάποιοι «εκλεκτοί» έχουν πλάτες προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους, την ώρα που η κοινωνία στενάζει στις εφορίες.

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, στέλνουν μήνυμα ανηθικότητας, προτάσσουν τη συνοχή τους - πασχίζουν να κρατήσουν τον Βενιζέλο εκτός κάδρου για να συνεχίσουν να κυβερνάνε.

Η κάθαρση δεν μπορεί να γίνεται υπό προϋποθέσεις και αξιώματα  με εκβιαστικές συνθήκες και με τη  μέθοδο της ελεγχόμενης εκτόνωσης.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια μετωπική πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που χρειάζεται την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για να πετύχει στο δύσκολο έργο του.

Στην Ιπποκράτους τρίβουν τα χέρια τους αφού εκτιμούν ότι σε συνθήκες άγριας πόλωσης, θα συσπειρώσουν όσους είναι αντιΣΥΡΙΖΑ και θα δημιουργήσουν πόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια αναζήτησης ρόλου.

Από την άλλη πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς σώζει το ΠΑΣΟΚ και τον Βαγγέλη Βενιζέλο δημιουργώντας συνθήκες αποσυσπείρωσης στη βάση της ΝΔ με πολλούς ψηφοφόρους τους να φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή και του ΑΝ.ΕΛ.
   
Νίκος Παναγιωτόπουλος
http://newpost.gr/post/181697/tesseris-kalpes-vomves-apeiloun-tin-kyvernisi-periergi-i-siopi-samara/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου