Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Υπερψηφίστηκε στις τοπικές ΕΛΜΕ η εισήγηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ


Με μαζική προσέλευση οι καθηγητές προσήλθαν στις τοπικές ΕΛΜΕ υπερψηφίζοντας την πρόταση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που μεταξύ άλλων προέβλεπε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/5 και 5νθήμερη απεργία από 20/5 έως 24/5/2013.

Εδωσαν έτσι την απάντησή τους σε μια κυβέρνηση αδίσταχτη και αυταρχική που το μόνο που της έμεινε είναι να κυβερνάει με νόμους και διατάγματα.  

Πρακτικά και σε σχέση με την διεξαγωγή των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων αυτό μπορεί να μην έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση έντυσε στο χακί τους εκπαιδευτικούς και όποιος δεν υπακούσει στο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" που επιβάλλει, απολύεται και κινδυνεύει με τρίμηνη φυλάκιση, περνάει όμως ένα μήνυμα σε όσους βιάστηκαν να εκτιμήσουν ότι δεν υπάρχει αγωνιστική διάθεση απ' τον κλάδο, στερούνται συσπείρωσης κλπ.

Με αυτό το βασικό δεδομένο δεν μπορεί να είμαστε υπεραισιόδοξοι και να εκτιμήσουμε ότι αύριο που θα παραστούν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, στη γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ θα πάρουν απόφαση να σκίσουν τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ακυρώσουν στην πράξη τους κυβερνητικούς αυταρχικούς σχεδιασμούς.

Εχει σημασία επίσης η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει σαν κυβερνητικό δεκανίκι την ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλουμε «σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή μας για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17-5. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Γ. Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου