Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!ΕΑΝ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΚΑΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΞΥΠΝΗΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Δείτε τις εικόνες που σοκάρουν και μεταφέρουν την εξαθλίωση δεκάδων οικογενειών στην Ισπανία της κρίσης (Pics)
Χρήστος Δεμέτης




ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ,ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ,ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΑΤΟΥ!undefined

undefined


undefined
Εικόνες-γροθιά στο στομάχι, κάνουν τον γύρο του κόσμου από την Ισπανία των εξώσεων. Η οικονομική κρίση σαρώνει την Ισπανία και πολλές οικογένειες μένουν χωρίς στέγη καθημερινά.
Η 45χρονη Μαρία Ισαμπέλ Ροντρίγκες Ρομέρο ξεσπά σε λυγμούς μπροστά στην κάμερα του Associated Press  κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής έξωσης από την κατοικία της.
Όπως δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους, έχει μία κόρη οκτώ ετών και η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή.
Διέμεναν όλοι μαζί επί 24 χρόνια σε διαμέρισμα της εταιρείας State City Hall Housing Company (EMVS) στη Μαδρίτη.
Κατέβαλαν οφειλή προς την εταιρεία ύψους 1.200 ευρώ, ωστόσο η EMVS τους ενημέρωσε πως παρ' όλα αυτά θα πρέπει να μετακομίσουν.
Για την ακρίβεια, όλη η οικογένεια έμεινε άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώνει πλέον, με αποτέλεσμα οι οφειλές της να φθάσουν τα 1.000 ευρώ. Παρόλο που κατάφεραν να το πληρώσουν η EMVS τους είπε να φύγουν από το σπίτι.
Η εντολή έξωσης εκτελέστηκε την προηγούμενη Τετάρτη από την αστυνομία παρά την αντίσταση δεκάδων μελών της Πλατφόρμας Θυμάτων Υποθήκης (PAH).
Η διαδικασία έξωσης συνεχίστηκε παρά τις αντιδράσεις. Στην πόρτα μπήκε λουκέτο, οι ίδιοι και όλα τα υπάρχοντά τους βρίσκονται στο δρόμο.
Η οικογένεια πλέον ζει με ένα επίδομα αναπηρίας (η μητέρα της Isabel πάσχει από διπολικό σύνδρομο και ο πατέρας της από εκφυλιστική ασθένεια), καθώς και από τη σύνταξη του πατέρα της.
Μια άλλη γυναίκα, η Αμπάρο Χ. αυτοκτόνησε στις 17 Σεπτεμβρίου από την απόγνωση της όταν έλαβε την ειδοποίηση έξωσης από κατοικία της EMVS για ποσό μικρότερο των 1.000 ευρώ.
Η 45χρονη Αμπάρο δεν άντεξε την πίεση από την έξωση για 972,28 ευρώ που της έστειλε ο δήμος της Μαδρίτης και έθεσε τέλος στη ζωής της μιας ημέρα μετά την άφιξη του κλητήρα με την έξωση.
Η Πλατφόρμα Πληγέντων από Υποθήκες (ΡΗΑ) καταγγέλλει ότι η Αμπάρο ζούσε με το σύζυγό της, τα τρία ανήλικα παιδιά τους και δύο εγγόνιά τους σε ένα διαμέρισμα στην εργατική συνοικία του Καραμπαντσέλ της Μαδρίτης, ενώ είχε άλλα τρία παιδιά. Η Πλατφόρμα υπογράμμισε ότι η Αμπάρο δεν θέλησε να έρθει σε επικοινωνία με τους ακτιβιστές όταν έλαβε την ειδοποίηση για την έξωση.
Το γεγονός ότι η Αμπάρο χρωστούσε μόλις 972,28 ευρώ στη δημοτική εταιρεία EMV, που διαχειρίζεται τις κατοικίες κοινωνικής προστασίας του δήμου της Μαδρίτης, δεν ήταν αρκετό να περιορίσει την ένταση που αντιμετώπισε την έξωση.
Σημειώνεται ότι Δήμαρχος στην πόλη της Μαδρίτης είναι η Άνα Μποτέλια, σύζυγος του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Αθνάρ. Η ίδια κατηγορείται για πυροδότηση της εκρηκτικής κατάστασης στον τομέα των κατοικιών κοινωνικής προστασίας προχωρώντας σε εξώσεις και τροφοδοτώντας την πίεση που οδηγεί σε αυτοκτονίες.
Η δημοτική αρχή έχει απαγορεύσει στην EMV να εισπράττει τα χρήματα από χρέη ενοικιαστών ή να επαναπραγμαδιατεύεται τα χρέη για να προχωρά σε εξώσεις. Με τον τρόπο αυτό θα αδειάζουν τα δημοτικά ακίνητα και τη δεδομένη στιγμή θα μπορούν να πωλούνται μαζικά σε ιδιώτες.
Νέο κύμα αστέγων
Υπενθυμίζεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τον Ιούλιο την εφαρμογή των μέτρων με τα οποία οι τράπεζες θα εμποδίζονταν να κάνουν έξωση στους οφειλέτες δανειολήπτες.
Τα μέτρα είχαν υιοθετηθεί από την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, η οποία ήθελε να εμποδίσει για τρία χρόνια τις εξώσεις όσων οφειλετών αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια και τα σπίτια τους έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες.
Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι υποστήριζε ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζονταν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των τραπεζών.
Με την απόφαση του δικαστηρίου αναστέλλεται η εφαρμογή των μέτρων μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση.
Τα θύματα των εξώσεων στην Ισπανία έχουν μοναδικό σύμμαχο τους ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν κάνει αξιοθαύμαστες προσπάθειες για να καταφέρουν να μη χάσουν τη στέγη τους οι συνάνθρωποι τους.
(Με πληροφορίες από Associated Press, εφημερίδα η "Αυγή")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου