Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Φ Ο Β Ο Σ !!!

Κατρούγκαλος: "Την Ελλάδα δεν την κυβερνά η κυβέρνηση, ούτε καν η Τρόικα την κυβερνά ο φόβος"

H Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), διοργάνωσε ημερίδα για τη "σιδερόφραχτη" δημοκρατία με τίτλο "Το μνημονιακό τόξο, το φασιστικό βέλος και οι λαϊκές ελευθερίες στην εποχή μας" (Pics+Vid)
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας - ΚΕΔΔΕ- βρέθηκε το News247 που είχε τίτλο "Το μνημονιακό τόξο, το φασιστικό βέλος και οι λαϊκές ελευθερίες στην εποχή μας".
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη  αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο.  Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούστηκαν οι τοποθετήσεις των καλεσμένων.
Κώστας Αρβανίτης: "Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ήταν και χτες συστημικά"
Αρχικά το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.
"Το θέμα του ναζισμού δεν είναι θέμα αισθητικής αλλά πολιτικής. Πως βλέπεις το ζήτημα και πως αναλύεις το φαινόμενο".
Ο Κώστας Αρβανίτης στη συνέχεια αναφέρετε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. "Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ήταν και χτες συστημικά. Έκαναν αφιερώματα αν ο αριστούχος Αλβανός μαθητής πρέπει να σηκώσει την σημαία. Ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές που δεν ήξεραν αν ο Μιχαλολιάκος ήταν Ναζιστής".
"Συγκλονιστική στιγμή που χτύπησε η μεγάλη καμπάνα ήταν η ακροδεξιά στάση του Λοβέρδος όταν έβγαλε στον αέρα της οροθετικές γυναίκες. Εκεί μας είπε το σύστημα ότι έρχονται".
"Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα που έχει σήμερα το Mega είναι να βρεθούν και το εύχομαι και εγώ οι γονείς της μικρής ξανθιάς Μαρίας αλλά δεν μας λένε τι έγινε με τα άλλα 6, 8, 16 παιδιά της οικογένειας."
Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στη θεωρία των "Δυο άκρων" : "Είναι ενδιαφέρον και κωμικοτραγικό  πως τα δύο άκρα που μας κυβερνούν να μας κατηγορούν όλους εμάς ότι είμαστε άκρο".


Στη συνέχεια το λόγω πήρε ο καθηγητής καθηγητής στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Μανώλης Αρκολάκης

Δημήτρης Καλτσώνης: Ζούμε σε μια "Σιδερόφραχτη δημοκρατία"
Ο καθηγητής Δημήτρης Καλτσώνης μίλησε για τη ραγδαία συρρίκνωση της Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας την  "σιδερόφραχτης δημοκρατίας".
Σύμφωνα με τον καθηγητή μοναδική επιλογή ελπίδας είναι το "πανδημοκρατικό μέτωπο".
Σύμφωνα με τον ίδιο πέντε είναι τα που συγκροτούν τη σιδερόφραχτη δημοκρατία που σήμερα βιώνουμε:
1) Ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας από υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ.
2)Η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος από τις κυβερνήσεις.
3)Η έξαρση της παράνομης βίας από τις διωκτικές αρχής, αλλιώς τα λεγόμενα "εγκλήματα του κράτους".
4)Η συνεργασία του κράτους με το παρακράτος, τη μαφία και τις νεοναζιστικές οργανώσεις.
5)Η συστηματική συρρίκνωση των βασικών ελευθεριών, και κυρίως τα δικαιώματα στην απεργία, τη διαδήλωση και την ελευθερία στη διάδοση των ιδεών.
"Μία επιλογή ελπίδας έχουμε και αυτή είναι η ενωτική συμπόρευση και το πανδημοκρατικό μέτωπο και συσπείρωση", τόνισε ο ομιλητής και παράλληλα έθεσε τέσσερις αιχμές ως πλαίσιο ενότητας:
1)Κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και επιτροπείας από ΕΕ και ΔΝΤ, "χωρίς αστερίσκους", όπως υπογράμμισε.
2)Υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και τη συνάθροιση – κατάργηση όλων των αντιδραστικών νομοθεσιών αλλά και συμφωνιών που έχουν συναφθεί εδώ και δεκαετίες με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, όπως οι τρομονόμοι.
3)Απαίτηση να διαλυθούν οι ναζιστικές οργανώσεις και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων τους.
4)Διεκδίκηση εκκαθάρισης των Σωμάτων Ασφαλείας από ακροδεξιά "σταγονίδια" μαζί με ριζικό και ολόπλευρο εκδημοκρατισμό των σωμάτων.
Ο Δημήτρης Καλτώνης κλείνει αναφέροντας:
"Τι πρέπει εν τέλει να γίνει; Την απάντηση μπορούν να δώσουν τα τελευταία λόγια του Σαλβαδόρ Αλιέντε, περικυκλωμένος όπως ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο που βομβαρδιζόταν από αεροσκάφη και άρματα μάχης των πραξικοπηματιών, λίγες στιγμές πριν βρει το θάνατο. Σε αυτές τις στιγμές της ύστατης γνώσης και ύστατης προσφοράς στο λαό, έδωσε ένα μήνυμα με οικουμενική, διαχρονική αξία. Είπε:
"Ο λαός πρέπει να αμυνθεί. Όχι να θυσιαστεί. Να αρνηθεί την υποταγή, την ταπείνωση, την απώλεια των ηθικών αξιών… Άλλοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν αυτή τη γκρίζα και πικρή στιγμή στην οποία η προδοσία φαίνεται να επιβάλλεται. Να ξέρετε ότι, αργά ή γρήγορα, θα ανοίξουν και πάλι οι μεγάλες λεωφόροι από τις οποίες θα περάσει ο ελεύθερος άνθρωπος, για να οικοδομήσει μια καλύτερη κοινωνία".

Στη συνέχεια το λόγω πήρε ο καθηγητής συνταγματικού δίκαιου Γιώργος Κασιμάτης
"Ο ρατσισμός εξυπηρετεί τον ιμπεριαλισμό"
Στη συνέχεια το λόγω πήρε ο καθηγητής συνταγματικού δίκαιου Γιώργος Κατρούγκαλος
"Την Ελλάδα δεν την κυβερνά η κυβέρνηση, ούτε καν η Τρόικα την κυβερνά ο φόβος"


 Το πόστερ της εκδήλωσης
* ΤΙ  ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΕΔΔΕ
Η ΚΕΔΔΕ ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2013 από νομικούς, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές. Είναι μία κίνηση μετωπικής πολιτικής δράσης.
Έχει σκοπό να συμβάλει στην αναπτέρωση του μαζικού κινήματος, στον αγώνα για τις σύγχρονες δημοκρατικές κατακτήσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο λαός που αντιστέκεται στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που δεν γνωρίσαμε ακόμα.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ιδρυτική διακήρυξη της  ΚΕΕΔΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου