Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ!ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οι Έλληνες δουλεύουν σαν τα σκυλιά, άλλοι είναι οι τεμπελχανάδες της Ευρώπης!

Στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου Coe-Rexecode 
 Οι Έλληνες δουλεύουν σαν τα σκυλιά, άλλοι είναι οι τεμπελχανάδες της Ευρώπης! Μπορεί συχνά οι ΒορειοΕυρωπαίοι να υποστηρίζουν πως αυτοί δουλεύουν σκληρά και ο ευρωπαϊκός νότος «τα ξύνει», ωστόσο η πραγματικότητα όπως αποκαλύπτει και νέα έρευνα είναι διαφορετική! 

dimosievma.jpg
Όχι μόνο δεν είμαστε τεμπελχανάδες όπως έγραψαν στο παρελθόν φυλλάδες όπως το Γερμανικό Focus, αντιθέτως οι Έλληνες εργαζόμαστε σαν "τα σκυλιά"!
Σύμφωνα με το γαλλικό EuObserver, οι Ρουμάνοι  και οι Έλληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι λαοί σε όλη την Ευρώπη με βάση στοιχεία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων που αφορούν τις πραγματικές ώρες εργασίας, τις οποίες μελέτησε το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι.
dimosievma2.jpg
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρουμάνοι εργάζονται 2099 ώρες, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη και δεύτεροι έρχονται οι Έλληνες. Στην τρίτη θέση είναι οι Ούγγροι και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Πολωνοί, οι Λετονοί, οι Σλοβάκοι, οι Εσθονοί και οι Κύπριοι.
Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Φιλανδίας με μόλις 1.648 ώρες εργασίας. Ακολουθούν οι Γάλλοι 1.661 ώρες. Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί. Κάπου στη μέση της σχετικής λίστας υπάρχουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.
Η έρευνα δείχνει πως στις χώρες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση (όπως η Ελλάδα), η εργασία -για όσους έχουν και δεν είναι άνεργοι- αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους, αποσπώντας τους από άλλες ασχολίες. Σε αντίθεση με τους... εξελιγμένους Βόρειους που δουλεύοντας λιγότερο, έχουν στη διάθεσή τους δημιουργικό χρόνο για να έχουν άλλη ποιότητα ζωής.
Υποσημείωση: «Πραγματικές»  ώρες θεωρούνται εκείνες που ο εργαζόμενος βρισκόταν στη δουλειά του και δεν έλειπε λόγω αναρρωτικής άδειας, διακοπών, απεργίας ή άλλης αιτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου