Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!ΒΡΕ ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ,ΤΣΟΓΛΆΝΙΑ!

Έντονες επικρίσεις δέχεται το BBC για ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσομοιώνει τις τρομακτικές δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι πρόσφυγες που προσπαθούν να φύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους.

Στο παιχνίδι που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του BBC, οι παίκτες καλούνται να διαφύγουν από τη Συρία και να καταφέρουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Επιλέγουν έναν αρσενικό ή θηλυκό χαρακτήρα και επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη Συρία μέσω Τουρκίας ή Αιγύπτου, ενώ καλούνται να επιλέξουν αν θα ταξιδέψουν από την ξηρά ή τη θάλασσα.




Οι επιλογές τους οδηγούν πολλές φορές να χωρίζονται με τα μέλη της οικογένειάς τους από τους διακινητές, ενώ οι γυναίκες πωλούνται σε ομάδες πολιτοφυλακής.

Υπάρχουν σκηνές να ξυλοκοπούνται και να πετιούνται στη θάλασσα από τους διακινητές,  ενώ συχνά οι χαρακτήρες πεθαίνουν, με τους ειδικούς να επικρίνουν το BBC, σημειώνοντας πως έκαναν παιχνίδι τα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων.



"Εν μέσω της πιο αιματηρής συριακής κρίσης του αιώνα, η απόφαση του BBC να μετατρέψει την ανθρώπινη δυστυχία σε παιχνίδι είναι πραγματικά απίστευτη", σημείωσε ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Chris Walker.

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση χρηστών του Twitter που χαρακτήρισαν το παιχνίδι αηδιαστικό, επικρίνοντας το BBC.



Πηγή:
Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου