Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΧΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ,ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ,ΜΕ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑΤΑ!!!Οι κακοτεχνίες και τα μπαζωμένα ρέμματα φταίνε κυρίως για τις καταστροφές στη Σκόπελο...

Ευθύνες για τις καταστροφές στην Σκόπελο επέρριψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Υπάρχουν ευθύνες σίγουρα», τόνισε σε...
δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 « Αν δει κανείς όλες τις τις καταστροφές στο νησί θα διαπιστώσει ότι ναι μεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι βέβαιο αυτό, δεν μπορεί να προβλεφθεί τόσο εύκολα, τόσος μεγάλος όγκος νερού. Έχουμε μεγάλες φυσικές καταστροφές που επιβαρύνουν, έχουμε και κακοτεχνίες. Δεν είναι μόνο στο λιμάνι, είναι και στην οδοποιία και αλλού».

Με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Σπίρτζης μετέβη την Πέμπτη στην Σκόπελο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός απουσιάζει παντελώς, όπως και η συνείδηση που πρέπει να έχουμε για τα ρέματα, για τους αγωγούς για όλα αυτά που μας φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Σε ερώτηση αν θα αναζητηθούν ευθύνες απάντησε ότι για τα έργα θα

αναζητηθούν. « Για όλα τα άλλα, οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν είναι 50 και 70 χρόνια. Δεν είναι εύκολο».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, προτεραιότητα είναι η καταγραφή από την Περιφέρεια και τους Δήμους των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν οι αιτίες που σε συνδυασμό με το ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσαν τις καταστροφές στο νησί...
ΝΕΑ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου