Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Προσφυγικό Ναυάγια Αιγαίο Αιγαίο: Ως πότε θα μετράμε νεκρά παιδιά;

Δεν έχει τέλος η τραγωδία των προσφύγων, καθώς μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων της αναλγησίας των πολιτικών κέντρων της Ευρώπης. Μ' ένα νεκρό παιδί στην αγκαλιά έφτασαν πρόσφυγες σήμερα στο Φαρμακονήσι. Νεκρό ανασύρθηκε ένα βρέφος, ένα ακόμη παιδί και δύο γυναίκες στ' ανοιχτά του Καστελόριζου.Τέσσερα παιδιά πνίγηκαν στ' ανοιχτά της Καλύμνου τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ άλλοι δώδεκα άνθρωποι ξεψύχησαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Μια βάρκα με περίπου 110 πρόσφυγες που ταξίδευαν από Τουρκία,  εντοπίστηκε στις 8:30 το πρωί της Κυριακής από το στρατιωτικό φυλάκιο
Φαρμακονησίου. Αποβιβαζόμενοι κρατούσαν στα χέρια τους ένα νεκρό παιδί. Σύμφωνα με τους γονείς του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το παιδί έπεσε στη θάλασσα και όταν ανασύρθηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του. Επιβατηγό πλοίο μεταφέρει όλους τους πρόσφυγες από το Φαρμακονήσι στη Λέρο. Το παιδί διακομίστηκε  στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Στις 9:30 το πρωί ένα ιστοπλοϊκό με αμερικανική σημαία διέσωσε 11 πρόσφυγες στα ανοιχτά του Καστελόριζου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Νεκρό ανασύρθηκε ένα βρέφος, ένα ακόμη παιδί και δύο γυναίκες. Ένας ακόμη άνδρας αγνοείται.Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, σε ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα ανοιχτά της Καλύμνου μία ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε, με μόνο διασωθέντα τον πατέρα που έχασε γυναίκα και 4 παιδιά.Έναν ακόμη παιδί του αγνοείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου