Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τρόφιμα που προστατεύουν από τον ήλιο!!!

Το ρόδι «μπλοκάρει» τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τοξικότητα και πρόωρη γήρανση Το ρόδι «μπλοκάρει» τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τοξικότητα και πρόωρη γήρανση | dreamstime
Η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο.
Xάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν συγκεκριμένες τροφές, ενισχύουν αποδεδειγμένα την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ακτίνες UV, ενώ την ίδια στιγμή προάγουν μια συνολική αίσθηση ευεξίας που λειτουργεί και ως ασπίδα πρόληψης.
Μαύρη σοκολάτα: πλούσια σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, δημιουργεί μια ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική ασπίδα, ενισχύοντας και την
άμυνα του οργανισμού ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Ρόδι: με ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, το ρόδι «μπλοκάρει» τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τοξικότητα και πρόωρη γήρανση στα υγιή κύτταρα του δέρματος.

Σολομός: η ευεργετική δράση του σολομού έγκειται στην άφθονη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη D. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες έχουν καταγραφεί τα προστατευτικά της αποτελέσματα, ενάντια στις ακτίνες UVB, οι οποίες και είναι υπεύθυνες για τη φθορά του δέρματος και την καρκινογένεση.

Πράσινο τσάι: αν και δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή η προστατευτική του δράση στην υπεριώδη ακτινοβολία, το πράσινο τσάι προστατεύει όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματος από βλάβες που δημιουργούνται στο DNA εξαιτίας των τοξινών.

Ντομάτες: χάρη στο λυκοπένιο που περιέχουν, αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Ως καροτενοειδές, η ντομάτα μπορεί να αποτρέψει τη φθορά από τις ακτίνες UV, παρέχοντας την επιθυμητή φωτοπροστασία, με αποδεδειγμένη καταπραϋντική δράση έπειτα από λίγες εβδομάδες, όταν διαπιστώνονται ερυθήματα ή κοκκινίλες στο δέρμα.

Δραστικές ουσίες: παρέχουν προστασία στο δέρμα λόγω των δραστικών τους ουσιών. Οι σπόροι του καφέ, το κακάο, το τσάι, η ρεσβερατρόλη, το βάλσαμο, το χαμομήλι, ο δυόσμος, η αλόη, τα φύλλα ελιάς και τα μανιτάρια είναι μερικά μόνο από τα 62 ενεργά συστατικά που λειτουργούν θαυμάσια ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.
Πηγή: WomanIdol

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου