Η ζάχαρη συνδέεται με δύο τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι αυτοί
Το να μειώσουμε την ποσότητα της
ζάχαρης που καταναλώνουμε πρέπει να γίνει βασικός στόχος για το 2017,
αλλά όχι μόνο για λόγους αδυνατίσματος, όπως, ίσως, νομίζετε.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ειδικά η φρουκτόζη, που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές επεξεργασμένες τροφές, “ενθαρρύνει” την αύξηση των όγκων και συμβάλλει στην εξάπλωσή τους.
Προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει την διαιτητική ζάχαρη με διάφορους τύπους καρκίνου, σύμφωνα με το Κέντρο Καρκίνου Dana Farber, ενώ και άλλες
μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση μεταξύ της ζάχαρης και της φλεγμονής στον οργανισμό, που μπορεί με την σειρά της να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου.
“Αυτή η μελέτη διερεύνησε την επίδραση της διαιτητικής ζάχαρης στην ανάπτυξη καρκινικών όγκων στους αδένες του μαστού σε ποντίκια πειραματόζωα, ενώ μελετήθηκαν και οι επιμέρους μηχανισμοί που μπορεί να οδηγούν στην ανάπτυξη των όγκων”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Lorenzo Cohen, καθηγητής στο Κέντρο Καρκίνου Anderson, και πρόσθεσε: “Διαπιστώθηκε ότι η ζάχαρη και ειδικά η φρουκτόζη, ήταν υπεύθυνη για τη διευκόλυνση της μετάστασης των υπαρχόντων καρκινικών όγκων στους πνεύμονες καθώς και για την αύξηση των ενζύμων 12-LOX και 12-ΗΕΤΕ τα οποία ευνοούν την διόγκωση των καρκινικών όγκων στον μαστό”.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Research.
http://www.upi.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρκίνος του μαστού: Πολλές φορές δεν υπάρχει ογκίδιο να ψηλαφίσει η γυναίκα
Καρκίνος: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες με πυκνό μαστό
Καρκίνος του μαστού: Τι πρέπει να τρώει η γυναίκα από την εφηβεία
Καρκίνος του μαστού: Η viral φωτό στο Facebook που κάθε γυναίκα πρέπει να δει
Καρκίνος του πνεύμονα: Πώς μπορεί να συμβεί σε όσους ΔΕΝ καπνίζουν!
Καρκίνος του πνεύμονα: Δείτε όλα τα βήματα της θεραπείας
Καρκίνος του πνεύμονα: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου