Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Η Πειραιώς επιστρέφει (μετά την κατακραυγή) τα 5 ευρώ που χρέωσε σε πελάτες!!!

Επιστρέφει τα 5 ευρώ η Πειραιώς
       Η ανακοίνωση αναφέρεται σε «μικρό αριθμό χρηστών» του e-banking, οι οποίοι την Πρωτοχρονιά χρεώθηκαν εκ νέου το εφάπαξ κόστος εγγραφής στην υπηρεσία
   Το εκ παραδρομής λάθος της Πειραιώς να χρεώσει, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, «μικρό αριθμό χρηστών» του e-banking με το ποσόν των 5 ευρώ μπορεί να...
διορθώθηκε με αντιλογισμό του ποσού, ωστόσο τραυμάτισε την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας.
   Οπως έγραψε χθες η «Εφ.Συν.», η Πειραιώς χρέωσε αυτόματα χιλιάδες χρήστες e-banking, αποστέλλοντας και το σχετικό e-mail χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας.
Με ανάρτηση στο facebook η Πειραιώς ζητάει συγγνώμη «για την αναστάτωση και παραμένουμε στη διάθεση των πελατών μας», ωστόσο οι πελάτες – χρήστες δεν φαίνεται να δείχνουν κατανόηση αν κρίνει κανείς από τα σχόλιά τους, άλλα σαρκαστικά και άλλα οργισμένα.

Εντονες αντιδράσεις

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν πείθονται από τη δικαιολογία «εκ παραδρομής», άλλοι αναρωτιούνται γιατί ποτέ δεν έχει γίνει μια εκ παραδρομής κατάθεση στον λογαριασμό τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν ότι το... λάθος αφορά μικρό αριθμό πελατών – χρηστών του e-banking της Πειραιώς. Και βέβαια δεν λείπουν εκείνοι που δηλώνουν ότι θα διακόψουν τη σχέση τους με την τράπεζα.
Πριν από την ανάρτηση - παραδοχή του λάθους της Πειραιώς στο facebook, είχε προηγηθεί το tweet του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, με το οποίο καθησύχαζε: «Ως προς αυτό, ερευνήθηκε και από εμένα και από τις υπηρεσίες μας. Επρόκειτο περί λάθους του συστήματος. Θα υπάρξει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρχει καμία νέα επιπλέον χρέωση».
Πηγές της τράπεζας πάντως διαβεβαίωναν ότι ο αντιλογισμός και η διόρθωση του λάθους θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι χθες το βράδυ και αφορούσε μικρό αριθμό πελατών που είναι χρήστες στο e-banking της τράπεζας. Οπως υπογράμμιζαν, οι πελάτες της τράπεζας πληρώνουν άπαξ το ποσόν των 5 ευρώ ως συνδρομή με την εγγραφή τους στο e-banking της Πειραιώς.
Οι... συνωμοσιολόγοι πάντως υποστηρίζουν ότι επειδή τα συστήματα των τραπεζών δεν λειτουργούν ακόμα αυτοβούλως, αλλά τα προγραμματίζει ανθρώπινο χέρι και η πρωτοχρονιάτικη χρέωση των 5 ευρώ ενδεχομένως να αποτέλεσε δοκιμή αντιδράσεων για μελλοντικές χρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου