Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Αντιφασίστες/ιες Μυτιλήνης: Μια απαραίτητη δημόσια τοποθέτηση.

Αντιφασίστες/ιες Μυτιλήνης

Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να κινδυνολογήσουμε. Ελπίζουμε, απλώς οι "αρμόδιοι" να μην προσπεράσουν αυτή μας την τοποθέτηση αδιάφορα.
Αν δεν συμβεί αυτό, η τεταμένη κατάσταση που υπάρχει αυτό τον καιρό στην Μυτιλήνη θα ξεφύγει εντελώς, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι στον βαθμό που μπορούμε.
Από παλιά υπήρχε στην πόλη της Μυτιλήνης μια οργανωμένη συμμορία -ναι αυτή είναι η κατάλληλη λέξη- αποτελούμενη από γνωστά στην τοπική κοινωνία πρόσωπα, με ότι κατακάθι υπάρχει στο νησί.
Ναζιστές, ακροδεξιοί, φασίστες, ήταν ο πυρήνας της, έχοντας και την συνδρομή κάποιων ανεγκέφαλων και από τα γύρω χωριά της πόλης.

Την πρώτη φορά που έκανε την δυναμική της εμφάνιση ήταν στις 22 Απρίλη του 2018.
Τότε και κάτω από ανατριχιαστικές ιαχές όπως, «κάψτε τους ζωντανούς», επιτέθηκαν με ναυτικές φωτοβολίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια και ότι άλλο έβρισκαν, σε αδύναμους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς, για να διαμαρτυρηθούν για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας. 
Τραυμάτισαν αρκετούς κατατρεγμένους ανθρώπους, ορισμένοι απ' τους οποίους αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο της πόλης.
Είχαν ακολουθήσει αστυνομικές και δικαστικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων αγνοούμε.

Για ένα διάστημα είχαν εξαφανιστεί. Με την άνοδο της Ν.Δ., στην κυβερνητική εξουσία, "αναστήθηκαν".  Σ' αυτό συνέβαλλε η αμέριστη βοήθεια που τους προσφέρει στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Οι "ηγέτες" αυτής της συμμορίας, έχοντας την "κατανόηση" και σε ένα βαθμό τη συμπαράσταση συντηρητικών πολιτικών παραγόντων του νησιού, έχουν στρατολογήσει κάποιους ανεγκέφαλους, -πιτσιρικάδες στην πλειοψηφία τους-  οργανώνοντας "τάγματα εφόδου", στο πρότυπα της Χρυσής Αυγής. (Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και σχετικά βίντεο).

Προχτές μια ομάδα απ' αυτούς τους φασίστες, φορώντας κράνη και κρατώντας στυλιάρα, επιδίωξαν να κάνουν επίδειξη δύναμης με παρέλαση στους δρόμους της Μόριας.
Τραμπούκησαν πολίτες, εξαπέλυσαν απειλές, και, ευτυχώς η αντιπαράθεση που υπήρξε, όταν δέχτηκαν την αποδοκιμασία από έναν σχετικά ηλικιωμένο κάτοικο και δυο κοπέλες, δεν πήρε διαστάσεις και περιορίστηκε σε μια έντονη φραστική αντιπαράθεση.
Αυτά όμως είναι τα προεόρτια μιας εκρηκτικής κατάστασης, που αν διαιωνιστεί, είναι άγνωστες οι διαστάσεις που θα πάρει.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να κάνουμε μια δημόσια τοποθέτηση;

Η Λέσβος είναι ένα νησί με αριστερή, αγωνιστική παράδοση. Είναι δεδομένο ότι αντιφασίστες κάτοικοι του, και ειδικά οι νεολαίοι, δεν πρόκειται να παραμείνουν αδιάφοροι και αμέτοχοι, στο ρατσιστικό-φασιστικό πογκρόμ, που ήδη έχει ξεκινήσει σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Οι αστυνομικοί και οι πολιτικοί παράγοντες της δεξιάς, που μέχρι τώρα "κλείνουν το μάτι", στα γνωστά καθάρματα που καθοδηγούν αυτόν το φασιστικό συρφετό, ας κάνουν έστω και σήμερα αυτό που έπρεπε ήδη να έχουν κάνει χτες.

Διαφορετικά θα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για ότι θα συμβεί από δω και πέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου