Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» Τσίπρας γιά το "κωλόσπιτο"!!! Αλέξης Τσίπρας: «Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα Χριστοφοράκου»

Ο χρήστης Alexis Tsipras έκανε μετάδοση live.

    Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν, εν μέσω πανδημίας και 100 θυμάτων την ημέρα, να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στην εξοχική κατοικία που ενοικιάζω. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στον κιτρινισμό, στη λάσπη και στο λαϊκισμό.

Είναι οξύμωρο, το κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών και των υπερχρεωμένων πολιτικών στελεχών, με δάνεια πάνω από 20 εκατ. ευρώ, να θέτει ερωτήματα για την κατοικία που ενοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος. Έδωσα όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν έχω κάτι να κρύψω.

Οι συκοφάντες της δημοσιογραφίας ανέλαβαν κατ' εντολή του κ. Μητσοτάκη να εκτελέσουν αυτό το συμβόλαιο. Εφόσον δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια θα υπάρξει και συνέχεια. Είναι η πρώτη φορά που το κάνω, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο στην αθλιότητα.

Όταν όμως κάποιος ρωτάει και παίρνει απαντήσεις, οφείλει να δίνει και αυτός απαντήσεις στα ερωτήματα:
Θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Μητσοτάκης τα έξοδα για τη συντήρηση των 32 και πλέον ακινήτων που κατέχει;
Θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Μητσοτάκης τις ρυθμίσεις των δανείων που έχει κάνει;
Διότι ένας Πρωθυπουργός με δάνεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, είναι ένας ευάλωτος Πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα φέρει στη Βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και Υπουργούς να δηλώνουν στο Πόθεν Έσχες, όχι μόνο το ύψος του δανεισμού, αλλά και το σύνολο της πορείας του δανεισμού: Τη δημιουργία του χρέους και τις ρυθμίσεις που θα έχουν γίνει.

Η κυβέρνηση είχε οκτώ μήνες για να ενισχύσει το ΕΣΥ, τον ΕΟΔΥ, τα ΜΜΜ, για να αντιμετωπίσει η χώρα το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να ζητήσει μια συγγνώμη. Δηλώνει εδώ και οκτώ μήνες ότι φταίνε οι πολίτες.

Στη Σύνοδο Κορυφής είχαμε μια διπλωματική ήττα για τη χώρα. Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει «κυρώσεις που θα δαγκώνουν εναντίον της Τουρκίας» αλλά πέρασε κάτω από τον πήχη. Είναι προφανές ότι ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων, όπως κατώτερη των περιστάσεων είναι και η κυβέρνηση.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου