Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

H νέα δικαίωση της Βασιλικής Θάνου,η 10ετής κάθειρξη στον πρεσβευτή μας για το τεράστιο σκάνδαλο των ΜΚΟ και η σιωπή της Διαπλοκής!

;. (EUROKINISSI/ӕͅуTǓ)
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η κ.Βασιλική Θάνου έγινε η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο αμαρτωλό (με τις εξαιρέσεις του)Μαξίμου.

Μπήκε εκεί ως υπηρεσιακή Πρωθυπουργός ,επειδή ήταν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.τίποτα το ασυνήθιστο πέραν του ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Μαξίμπου με την πρωθυπουργική ιδιότητα-αξίωμα. Είχε προηγηθεί κι άλλος πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου,ο κ.Γρίβας.

Η κ.Θάνου είχε μια “ιδιαιτερότητα”.Δεν ανήκε ποτέ στη Διαπλοκή. Επίσης να διαμένει δεκαετίες σε διαμέρισμα μιας παλαιάς πολυκατοικίας μετά 42 χρόνια στην Δικαιοσύνη.

Εχει την αξία του.Οι ρεπόρτερς έχουν εντοπίσει δικαστές σε μονοκατοικίες υπερπολυτελείς και αυτά έχουν τη σημασία τους.

Ενας από αυτούς που της επιτέθηκαν δημόσια,χωρίς καν πτυχίο Πανεπιστημίου και με θέσεις μόνο σε ΜΜΕ “παίζει” με εκατομμύρια και αγκαλίτσες με πολιτικούς της Διαπλοκής.

Στα φόρτε της αποκάλυψής του ο Βγενόπουλος τα βρήκε μπαστούνια στη Δικαιοσύνη επι Θάνου.Και δικαιολογήθηκε ότι τα βρήκε μπαστούνια γιατί μια κυρία του ζητούσε λεφτά για να δικαιιωθεί για να τα δώσει στην κ.Θάνου.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.Η πρώτη δικαίωση της κ.Θάνου ήρθε στην δικαστική αίθουσα όταν ο δικηγόρος του ακόμα ενεργού στην πολιτική κορυφή Βγενόπουλου είπε ότι η κ.Θάνου και ο Βγενόπουλος ήταν θύματα μιας απαταεώνισας που δεν ζητούσε λεφτά για την κ.Θάνου, αλλά για λογαριασμό της και με την κ.Θάνου δεν είχε καμία σχετική επαφή δια ζώσης η τηλεφωνικά.Και απο τις διαβόητες κασέτες ουδέν σχετικό προέκυπτε πέραν της προσπάθειας Βγενόπουλου να εκμαιεύσει κάτι σχετικό.Απέτυχε.

Ξανά επανήλθαν οι κασέτες από ένα ηλεκτρονικό μέσο ενός απεχθούς δημοσιογραφικά.

Και προχθές ήρθε δεύτερη δικαίωση της κ.Θάνου καθώς το δικαστήριο αφού στάθμισε τα πάντα έβγαλε απόφαση να σταματήσει άμεσα η παραμύθα για κασέτες χρηματισμού της κ.Θάνου.

Οι πλευρές είναι δυο και απλές:

1.Αν στην κ.Θάνου είχαν βρεί και μικρό ποσό αδικαιολόγητο,και περιουσία σημαντική και αδικαιολόγητη θα ήταν από όλους μας και κατηγορούμενη και δακτυλοδεικτούμενη.

Το παραμικρό δεν της βρήκαν και ας την παρακολουθούσαν στρατιές “απεσταλμένων”της διαπλοκής από το γραφγείο στο σπίτι και τούμπαλν.ΟΙ τράπεζες δικές τους επίσης και θα μπορούσνα να της βρουν χρήματα.

Εμπειρία είχαν και έχουν,όπως δείχνει ο μαεστρικός τρόπος που συγκάλυψαν σε τράπεζες και Δικαιοσύνη όλες τις λίστες (Λαγκάρντ-Μπόργιανς,Παναμά κ.α.)που είναι γεμάτες με ονόματα πολιτικών,επιχειρηματιών,δημοσιογράφων ,κρατικών στελεχών κ.α.

2.Από τις κασέτες δεν προκύπτει εμπλοκή της κ.Θάνου στις στοχεύσεις της απατεώνισας,ενώ ήταν,είναι και θα είναι δεδομένη η εμπλοκή του Βγενόπουλου, η δικαίωση του οποίου ήλθε με την ανακοίνωση του θανάτου του και όχι απο τη Δικαιοσύνη.

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι έγινε αναφορά λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας,έστω και αν είναι αναπόδεικτη και ακόμα στο επίπεδο της συκοφαντίας.

Αν αυτό ήταν γενικό θα ήταν μια ένδειξη καλοπιστίας.Αμ δε…

Το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ είναι τεράστιο ,πολυετές και δεδομένη η εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών και δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Υπήρξε και καταδίκη διαπλεκομένων δημοσιογράφων ενώ η παραγραφή για κορυφαίο υπουργό βρίσκεται στον Αρειο Πάγο.Την έκαναν πενταετή,ενώ παραγράφουν οφειλές χιλίων ευρώ εμποράκου ή καταδικασμένου για εξύβριση σε…20ετία!Ο Εισαγγελέας αντέδρασε στην σκανδαλώδη 5ετή παραγραφή της υπόθεσης του υπουργού και την πήγε στον Αρειο Πάγο,όπου θεωρούμε βέβαιο ότι κατ εξαίρεση θα “δικαιωθεί με παραγραφή ο κ.Υπουργός”.Οπως κατ εξαίρεση δικαιώνονται σκανδαλωδώς τραπεζικοί με ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ  εγκλήματα!

Προχθές λοιπόν μια ακόμα απο τις πολλές υποθέσεις ΜΚΟ που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη κατέληξε σε καταδίκη πρεσβευτή σε 10χρόνια κάθειρξη για μία απο τις πολλές υποθέσεις ΜΚΟ.

Η “πατέντα” που δημιούργησαν είναι να στείλουν στο εδώλιο πρεσβευτές ,στους οποίους δεν μας είπαν ποτέ αν βρήκαν ποσοστό επί της …μπάζας που έκαναν αυτοί που είχαν τις ΜΚΟ και οι πολιτικοί που ρύθμιζαν ποιά ΜΚΟ και πόσα θα πάρει.Συνεργοί φυσικά ήταν οι αξιωματούχοι,αλλά αυτοί που πήραν τα χρήματα είχαν επαφή με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και όχι με πρεσβευτάκους που έβαζαν υπογραφές για να περνούν καλά και ήσυχα στην υπηρεσία τους.

Αν δεν βρήκαν σε τίνων τα χέρια κατέληξαν τα χρήματα είναι συγκάλυψη.Οπως συγκάλυψη είναι η σκανδαλώδης απουσία των πολιτικών από τις δικογραφίες.

Ούτε μια λεξούλα για την καταδίκη του πρεσβευτή…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου