Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ο Κουρτζίδης εμπλέκει πολιτικούς της ΝΔ με την περιουσία του Τράγκα

Ο Κουρτζίδης εμπλέκει πολιτικούς της ΝΔ με την περιουσία του ΤράγκαΟ Κουρτζίδης εμπλέκει πολιτικούς της ΝΔ με την περιουσία του ΤράγκαΟ Κουρτζίδης εμπλέκει πολιτικούς της ΝΔ με την περιουσία του ΤράγκαΠάρις Κουρτζίδης: «Θεωρώ υποκριτικό να λένε ότι δεν ήξεραν το μέγεθος της  περιουσίας του Τράγκα»Πολιτικούς της ΝΔ με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα εμπλέκει ο Πάρις Κουρτζίδης, στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας λίγο καιρό πριν πεθάνει. 

Μεταξύ άλλων ο Πάρις Κουρτζίδης, πρόεδρος του Πολιτικού Συνασπισμού Ελληνική Ανατροπή, σημείωσε πως το 2007 υπήρξαν «πολιτικές παρεμβάσεις και πολιτικές βοήθειες» ώστε να εκτοξευτεί η τιμή πώλησης του «Καναλιού 10» σε 14 εκατομμύρια ευρώ.  

Σε συνέντευξή του στο thestandard.gr, ο Π. Κουρτζίδης είπε αρχικά ότι γνώριζε πως ο Τράγκας είχε 20 και όχι 100 εκατομμύρια περιουσία. «Από τα 20, τα 14 προέρχονταν από την πώληση του καναλιού 10, όσο και εάν μου φαινόταν αυτό το ποσό τεράστιο μου εξιστόρησε ότι με πολιτικές παρεμβάσεις και πολιτικές βοήθειες έφτασε η τιμή εκεί γιατί ο Λαυρεντιάδης ήθελε οπωσδήποτε να αποκτήσει μια τηλεοπτική άδεια για να μπορέσει από εκεί να στηρίξει κάποιους πολιτικούς που ερχόντουσαν να γίνουν πολιτικοί», είπε.

«Ηταν ενόψει των εκλογών που όλοι έλεγαν ότι ο Καραμανλής θα τις χάσει (σσ. οι εκλογές του 2007) και έτσι θα πηγαίνανε σε διαδοχή στη ΝΔ και έτσι θα μπορούσε ο Λαυρεντιάδης να παίξει ένα παιχνίδι υπέρ κάποιου εκ των συνυποψηφίων του Καραμανλή και έτσι τον βοήθησε ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντας», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια δικογραφία του 2015, την οποία εγώ δεν την ήξερα, η οποία εμπλέκει τον Γ. Τράγκα με τον Λαυρεντιάδη, ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο για την αποφυλάκισή του, ότι πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ο Λαυρεντιάδης είναι ο άνθρωπος που πήρε και το κανάλι και είναι και ο επιχειρηματίας που είχε δεχθεί τηλέφωνο από πολιτικό πρόσωπο το οποίο είχαν αναλάβει ο Τράγκας και ο Λαυρεντιάδης να έρθει και να κυβερνήσει τη χώρα», υποστηρίζει.


Όσον αφορά το γιατί ξεκίνησε τώρα η έρευνα για την περιουσία που άφησε ο Τράγκας είπε: «Είναι απορίας άξιο γιατί όλα αυτά ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με μια ανώνυμη καταγγελία… σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Τράγκας ήταν αυτός που επιτέθηκε στον έναν του γιο, ο οποίος είναι στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αυτό τα λέει όλα».

Συνεχίζοντας τις αιχμές για τη στάση που κράτησε ο Φρέντυ Τράγκας, ο μικρότερος γιος του εκλιπόντος και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, ο οποίος έλαβε την απόφαση του να αποποιηθεί την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ανέφερε: «Δεν μπορεί από τη μία να βλέπεις ρεπορτάζ ότι είναι ένας υπέρογκος και αδικαιολόγητος πλουτισμός και από την άλλη να θες να τον κληρονομήσεις και να μπαίνεις σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη», υποστηρίζει.

«Εχουν ανταλλάξει μεταξύ τους εξώδικα, περιγράφουν πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά όλοι έλεγαν ότι είχαν ενδιαφέρον για τις εισαγγελικές αρχές και έτσι οι ελεγκτικές υπηρεσίες ζήτησαν να δουν και αυτά τα εξώδικα» εξηγεί ο κ. Κουρτζίδης, περιγράφοντας ορισμένα από τα στοιχεία της υπόθεσης που οδήγησε στην δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που εμφανίζεται να διέθετε ο Γιώργος Τράγκας.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στους κληρονόμους του δημοσιογράφου: «Ο στόχος ήταν να αναστείλει τη δραστηριότητα του κόμματος. Τις πρώτες ημέρες συνασπίστηκαν και οι τρεις κληρονόμοι και τα κρυφά τους σχέδια ήταν πώς θα κλείσουν το κίνημα και πώς θα απαλλαγούν από την παρουσία μου και γι’ αυτό δρομολόγησα γρήγορα τις εξελίξεις και γι’ αυτό μιλούσα και για θρασύδειλους» λέει. «Επομένως τίποτα δεν θα προχωρούσε [η έρευνα] εάν ο Τράγκας δεν έκανε το κίνημα. Θα μου πείτε γιατί το συνέχισαν μετά» διερωτάται ο κ. Κουρτζίδης.

«Πρώτον γιατί συνέχισα εγώ, οπότε χάλασε η μεταξύ τους ενδεχομένως συμφωνία, ξεκίνησαν να τρώγονται ποιος θα πάρει περισσότερα ή λιγότερα από την κληρονομιά και υπήρξαν και αυτοί που ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Τράγκα… εγώ ρωτώ: Είχαν λόγους να φοβούνται; Ότι κάποιος άλλος θα το χρησιμοποιήσει στη θέση του; Το κάναν για προληπτικούς λόγους για να μην το χρησιμοποιήσει κάποιος;» υποστήριξε επίσης ο άνθρωπος που επέλεξε ο Γιώργος Τράγκας ως συνεργάτη του για το κόμμα που σύστησε.

Ο Πάρις Κουρτζίδης εμφανίζεται σχεδόν βέβαιος πως πίσω από όλη αυτή την υπόθεση κρύβονται κάποιοι που ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο που κρατούσε ο Τράγκας: «Έγινε για να υπάρχει ένας μοχλός πίεσης, να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Γιώργου Τράγκα», ανέφερε. Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα, αν ο Γιώργος Τράγκας μπορούσε να έχει στη διάθεσή του στοιχεία που έβλαπταν κάποιους. Ο κ. Κουρτζίδης λέει: «Όταν λέμε ότι είναι προϊόν εκβιασμού. Αν είναι όντως προϊόν εκβιασμού ή αν όντως έπαιξε έναν ρόλο για την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη, δεν υπάρχει αρχείο;»

Τέλος, ο Πάρις Κουρτζίδης άφησε αιχμές και για άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «σαν τον Γιώργο Τράγκα έχετε αναλογιστεί ή και ξέρετε ότι υπάρχουν;» ενώ για τους γνωστούς δημοσιογράφους που έχουν «στήσει στον τοίχο» τον Τράγκα τόνισε ότι «είναι και αυτοί θρασύδειλοι και εν ζωή δεν τολμούσαν να τα πουν και να τα γράψουν και τώρα τολμούν ενώ θα έπρεπε να κοιτάζονται στον καθρέφτη».

Δεσμεύεται και η περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα

Η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δέσμευσε, συνολικά την περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα και θα γίνει έρευνα και για το πόθεν έσχες της και αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει

Η δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται δηλαδή για την ατομική περιουσία της συζύγου του.

Οπως ανέφερε ο Alpha, o επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χήρα του εκδότη και δημοσιογράφου είχε ενεργή συμμετοχή στην απόκτηση χρημάτων. Δηλαδή γνώριζε και συμμετείχε στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα έχουν δεσμευτεί και οι περιουσίες δύο συνεργατών του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται για δύο Έλληνες μια γυναίκα και ένας άνδρας και είχαν συμμετοχή σε εταιρίες και σε μία από αυτές ήταν μέλη του ΔΣ.

Δήλωναν επιχειρηματίες χωρίς δραστηριότητα και συμμετείχαν σε εταιρίες που άνοιγαν και έκλεισαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου