Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Ιερές” μπίζνες και … “αγιασμένο” ξύλο

 Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους δημόσιους υπαλλήλους, παπάδες, που εκμεταλλεύονται οικονομικά για πάρτι τους, το “ιερό” σχήμα τους. Μπροστά σε άλλους γραβατομένους οικονομικούς εγκληματίες είναι ψιλικατζήδες.



Το ότι δηλαδή της Τρίτη θα καθίσει στο σκαμνί του δικαστηρίου, ο πάτερ Αντώνιος, της “Κιβωτού”, μαζί με την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, για να δικαστεί για τρεις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. (Ο παπάς αυτός κατηγορείτε για εξόφθαλμη υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία κτίρια στα Ιωάννινα,

διακίνηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε σακούλες και αγορά ακινήτων στο όνομά του με πόρους αμφίβολης προέλευσης, καθώς και αόρατες δαπάνες και κατασκευές που είτε δεν έγιναν ποτέ είτε δεν ολοκληρώθηκαν).

Ούτε είναι πρωτόγνωρο το σημερινό πρωτοσέλιδο φυλλάδας, ότι βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έκρυβε ένας άλλος παππάς, χρήματα τα οποία αποδίδονται σε πιθανό εμπόριο παλαιών εικόνων. Παράνομες θρησκευτικές μπίζνες είναι αυτές και διώκονται, ενώ οι πιο προσοδοφόρες είναι οι νόμιμες -σαν τον “προσκύνημα της Τήνου” π.χ- και αυτές δεν τις ακουμπάει κανένας νόμος τους.

Αυτό που μας εξοργίζει, όμως, είναι το κατηγορητήριο -το δημοσιεύει σήμερα η “ΕφΣυν”- που αντιμετωπίζει ο υπεύθυνος της “Κιβωτού του Κόσμου”, παπάς, Αντώνιος Παπανικολάου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός ο “εκπρόσωπος του θεού”, “είτε ενεργούσε από κοινού με συνεργάτες του, είτε ήταν ο ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων”, ώστε παιδάκια που βρισκόταν στο “μαγαζί” του να υποφέρουν τα πάνδεινα. “Υποχρεώνονταν σε παρατεταμένη απομόνωση για σωφρονισμό ή εξαναγκάζονταν σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες ή υπέστησαν σωματικές κακώσεις από συνεργάτες του ιδρυτή της ΜΚΟ που τους χτυπούσαν με κλοτσιές και μπουνιές, με σανίδες και πέτρες”, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Οι μάρτυρες, που εξετάστηκαν κατά το στάδιο της ανάκρισης, έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν, ενώ στα έγγραφα της δικογραφίας περιλαμβάνονται εκθέσεις πραγματογνωμόνων ψυχολόγων που έχουν εξετάσει τους καταγγέλλοντες, καθώς και η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που διαπιστώνει ότι η δομή λειτουργούσε σαν φυλακή, με σκληρές τιμωρίες και βία”, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Αν αληθεύουν αυτές οι κατηγορίες, αυτός ο παπάς δεν θέλει απλώς ξύρισμα … θα του χρειαζόταν Λιγνάδης … αν και δεν νομίζουμε ότι συμβαδίζει ηλικιακά με τα γούστα του εντολέα του Κούγια …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου