Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ας διδαχτούμε λοιπόν κι εμείς από τον ηρωικό λαό της Ανατολικής Βεγγάλης (Μπαγκλαντές)


Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Νομίζω, ότι αξίζει τον κόπο να διαβαστεί το κείμενο των συντρόφων μας από το Μπαγκλαντές, που υπάρχει στον ιστότοπο Αντίσταση στις Γειτονιές. Είναι ανακοίνωση της Κ.Ε. του Προλεταριακού Κόμματος της Ανατολικής Βεγγάλης για τη νίκη των φοιτητών και του λαού και την ανατροπή από το λαό του θηλυκού “Μητσοτάκη της Ντάκα”

Ο λαός του Μπαγκλαντές, με πρωτοπορία τη νέα γενιά, πριν λίγες μόλις μέρες με ηρωισμό και αυτοθυσία κατάφερε να στείλει στα τσακίδια μια ολόκληρη δεξιά, αντιδραστική ως το μεδούλι κυβερνητική κλίκα που του έτρωγε τα σπλάχνα επί δεκαπέντε χρόνια. Έτσι έδωσε ένα αξιομνημόνευτο και αξιομίμητο παράδειγμα σε όλους τους καταπιεζόμενους από αντιλαϊκές κλίκες λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων ανήκει αναμφισβήτητα και ο ελληνικός λαός. Πολύ δε

περισσότερο αξίζει να μελετηθούν οι διαπιστώσεις και κατευθύνσεις που χαράζει το κομμουνιστικό επαναστατικό κίνημα του Μπαγκλαντές, το οποίο πολύ σωστά εξαρχής τονίζει ότι η τωρινή ανατροπή από το λαό στους δρόμους μίας άθλιας αστικής κυβέρνησης φασισταράδων και λωποδυτών δολοφόνων δεν είναι διόλου το τέλος του κινήματος, αλλά μόνο η αρχή για να προχωρήσει δυναμικά πια στην κοινωνία της χώρας μια πολύ βαθιά επαναστατική διαδικασία.

Η ανατροπή αυτής της αντιδραστικής κυβέρνησης στους δρόμους του αγώνα ήταν μόνο η απαραίτητη αρχή, η αναγκαία (έστω και μη ικανή από μόνη της, αν δεν βαθύνει) συνθήκη για την κοινωνική επανάσταση στο Μπαγκλαντές.

Ας διδαχτούμε λοιπόν κι εμείς από τον ηρωικό λαό της Ανατολικής Βεγγάλης (Μπαγκλαντές). Η ηρωική του εξέγερση καταγράφεται ήδη ανάμεσα στα πιο φωτεινά ορόσημα της πάλης των λαών στις μέρες μας. Στις ζοφερές τούτες μέρες της ανθρωπότητας η νίκη του λαού της Ανατολικής Βεγγάλης είναι ακτίνα φωτός κι ελπίδας για όλους μας. Ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό τον αδούλωτο φίλο – αδερφό εργαζόμενο λαό αυτής της ασιατικής Και υποκλινόμαστε μπροστά στους ηρωικούς του νεκρούς, που έπεσαν για τη λευτεριά όλων μας. “Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου